Toma

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50-55 cm)
Syntymäaika: 1/2021
Tautitestattu: 8/2022
Sijainti: Kouvolan seutu, Suomi

9.9.2022
Ujo Toma pääsi Suomeen reipastumaan ja opettelemaan kotikoiran taitoja. Toma odottaa omaa kotia Kouvolan seudulla.

Toma testattiin ennen Suomeen tuloa PCR-testillä 8 vektorivälitteisen taudin varalta. Kaikki taudit olivat negatiivisia. Viipurin Koirat testautti myös Toman rabiesvasta-ainetason, joka oli riittävä antamaan suojan tartuntaa vastaan.

Toman yhteyshenkilönä toimii Susanna.

27.6.2022
Pörröinen Toma on kaino tyttö, joka etsii ymmärtäväistä omistajaa. Toma vasta opettelee luottamaan ihmisiin.

Toma saapui Snezhannan tarhalle yhdessä Tima-siskonsa kanssa. Tytöt oli otettu kiinni Pesochnoyen kylästä Viipurin ja Pietarin välistä. Ne olivat syntyneet kadulla eläneelle emokoiralle, joten siskosten ihmiskontaktit ovat olleet hyvin vähäisin ennen tarhalle päätymistä.

Snezhanna on tehnyt töitä tyttöjen luottamuksen voittamiseksi ja molemmat ovatkin edistyneet hyvin. Ne tulevat hakemaan herkkuja kädestä, mutta ihmisen kosketus on niille vielä aivan liian jännittävää. Siskokset ovat uteliaita, joten molemmilla on vielä paljon potentiaalia reipastumisessa.

Aran, vähillä ihmiskontakteilla kasvaneen koiran kotiuttaminen on aina pitkä prosessi. Uuden omistajan tulee varautua siihen, että esimerkiksi hihnassa kävelemisen onnistumiseen voi mennä kuukausia. Välttämättä näistä tytöistä ei koskaan kasva koiria, joita voi ottaa mukaan kyläilemään tai kaupunkikävelyille, tai jotka koskaan haluaisivat tehdä tuttavuutta muiden kuin oman perheen ihmisten kanssa. Mutta siitä huolimatta nekin ansaitsevan oman kodin, huolenpitoa ja rakastavan omistajan.

Siskosten ulkonäössä on selkeitä viitteitä saksanpaimenkoiran perimästä, mutta molemmat ovat silti selvästi saksanpaimenkoiria pienempiä.

Toma etsii kotia ymmärtäväisen ihmisen luota rauhallisesta ympäristöstä, jossa olisi reipas koirakaveri rohkaisemassa ja näyttämässä sille mallia. Toma toivoisi pääsevänsä pian omaan kotiin jatkamaan ihmisiin luottamisen opettelua: toivomme, että se ei jää tarhalle odottamaan, kun ilmat viilenevät ja kylmä, luihin asti menevä koleus laskeutuu Viipuriin.

Luovutamme Toman ainoastaan kotiin, joka täyttää seuraavat ehdot:

-koirakaveri odottamassa
-rauhallinen asuinympäristö
-aikuiskoti
-oma, aidattu piha (mieluiten omakotitalo)

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.