Margo

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen
Syntymäaika: 2/2022
Tautitestattu: 11/2022

20.2.2023
Margo sai kodin Turusta.

23.1.2023
Margo, kutsumanimeltään Maisa, on aivan ihana tyttö joka on hurmannut molemmat kotihoitajansa täysin.

Margo todella ansaitsisi jo päästä asettumaan loppuelämän kotiinsa, tällainen kultakimpale jäisi hoitopaikkaansa jos hoitajien elämäntilanne olisi otollisempi. 

Vaikuttaa siltä että Margo on onnistunut viettämään Viipurissa turvallisen pentuajan ja välttynyt huonoilta kokemuksilta, niin avoin, utelias ja iloinen hän on miltei koko ajan. Hoitopaikassa ei ole vastaan tullut vielä oikein mitään mikä Margoa olisi pelottanut. Tietysti uudet asiat ovat olleet aluksi enemmän tai vähemmän ihmeellisiä, enimmäkseen kuitenkin kiinnostavia ja ilahduttavia. Margo rakastaa hoitajiaan ja hoitotoimenpiteitäkin on ollut helppo harjoitella yhdessäolon ohella. Margo on oppinut hienosti myös temppuja ja hihnassa kulkemisen tukitaitoja. Hihnalenkkeily sujuu hyvin, ja Margo jaksaa hienosti ottaa kontaktia taluttajaansa häiriöidenkin läheisyydessä.

Margon kanssa on käyty paljon koirapuistossa ja hän on tullut hyvin juttuun kaikkien tapaamiensa koirien kanssa. Kasvattisiskostaan Margo myös pitää kovasti, mutta tässä vaiheessa vaikuttaa siltä että Margo voisi pärjätä tulevan perheensä ainonakin koirana, kunhan ihmisiltä saa tarpeeksi huomiota ja koirakavereita löytyisi kodin ulkopuolelta. Margon hoitopaikka on rauhallisehkolla pientaloalueella ja kaikkein vilkkaimpaan kaupunkimenoon hän ei siksi ehkä sopeutuisi, mutta rivitaloyhtiössä, jossa kuuluu sekä lasten että muiden koirien ääniä, on Margo pärjännyt mainiosti. Margo alkaa olla aika lailla sisäsiisti ja yksinoloharjoittelu koirakaverin kanssa on sujunut hyvin.

Vieraisiin ihmisiin Margo suhtautuu myös avoimen uteliaasti, mutta ei ole heti ollut tekemässä tuttavuutta kaikkien kanssa. Yleensä Margo valitsee tarkkailla vieraiden ihmisten touhuja pienen hajuraon päästä, välillä ehkä lähempää tuttavuutta tehden. Vieraiden istuessa sohvalla on Margo usein lopulta päätynyt lähietäisyydelle ja valinnut itse haluavansa rapsutuksia vierailta. 

Margo on hyvin leikkisä ja leikkii mielellään niin koirien, ihmisten kuin lelujenkin kanssa. Kielletytkin tavarat löytävät vielä nopeasti tiensä Margon makuupaikalle jos niitä jättää levälleen, mutta Margo on kehittynyt tässäkin asiassa alkuajoista kovasti ja alkaa tunnistaa omat tavaransa. Välillä Margo ilostuu jostain niin kovasti että tilanne on vaatii rallinvetoa sohvalla, joka sekin on vähentynyt jo paljon. Margo kuitenkin järjestää välillä erilaisia hassuja ohjelmanumeroja ilohepuleissaan, ei kuitenkaan mitään niin mahdotonta etteikö niistä ripauksella huumorintajulla selviäisi. Margo on muutenkin kovin hassu tyyppi ja kotihoitajiensa elämään se on tuonut paljon iloa ja naurukohtauksia.

Margon ihanuutta on vaikea täysin kuvata tekstin ja kuvien välityksellä. Tässä olisi tarjolla vallan mainio perheenjäsen josta voisi olla kaveriksi monenlaisiin harrastuksiinkin.

2.1.2023
Margolle lisättiin videoterveiset hoitopaikasta.

Viipurin koirat - Margo kotihoidossa 1/2023

19.12.2022
Margo on osoittautunut todella mukavaksi koiraksi ensimmäisen kotihoidossa kuluneen kuukauden aikana. Margo on äkkiseltään tavallisen ja huomiota herättämättömän näköinen, mutta sen luonne on mitä ihastuttavin.

Se suhtautuu asioihin ihan omanlaisellaan ilolla ja innostuksella jonka tarttumista ihmiseenkin on vaikea estää. Vauhtia ja energiaa nuorella koiralla riittää, mutta rauhoittumista on kuitenkin tapahtunut huomattavasti ja Margo on sopeutunut elämään taajamassa hienosti.

Monet arkiset asiat ilahduttavat Margoa kovasti. Ihmisen herääminen, ruuan saaminen, ulos lähteminen, lumi, koirakaverit, lelut… Margon on välillä suorastaan vaikea pysyä nahoissaan kun kaikki on niin mukavaa. Nykyään ilo kuitenkin harvemmin kehittyy hepulikohtaukseksi, ja intoa saa suunnattua esimerkiksi leluihin tai temppuihin.

Tihutöitä Margo ei ole juuri tehnyt, mutta jos tavaraa jättää lojumaan, se kyllä hakee tavaraa viereensä. Hoitoihmisten sukat ja muut vaatekappaleet ovat erityisen kivoja ryövättäviä, mutta niitä ei ole kuitenkaan hajotettu. Lyhyehköt yksinolot koirakaverin kanssa ovat sujuneet hyvin, mutta harjoitusta tarvitaan vielä.

Margo on todella reipas ja kiltti eikä tunnu pelkäävän paljon mitään. Ulkoilu hihnassa sujuu hienosti ja Margo ottaa myös hyvin kontaktia taluttajaan. Hihnalenkkeily on tähän asti tapahtunut pääasiassa puistossa ja metsässä, pieniä tutkimusmatkoja on tehty myös hieman vilkkaammalle alueelle. Siellä Margo on hieman ihmeissään mutta pystyy sielläkin ottamaan kontaktia ihmiseen. Koirapuistoon Margo on päässyt pari kertaa viikossa; kasvattisiskon kanssa rallattelu on kaikkein mukavinta, mutta myös muiden koirien kanssa on tultu hyvin juttuun ja leikitty.

Margolla riittää energiaa ja rauhoittuminen on vielä joskus vähän hankalaa. Margo on kuitenkin todella oppivainen ja miellyttämishaluisen oloinen, ja sille saa varmasti opetettua kaikenlaista. Margo on oppinut temppuja todella nopeasti ja opettelee niitä mielellään. Margo on sen verran aktiivinen tyyppi että sohvaperunaksi hänestä ei ole; sen sijaan hänestä voisi saada harrastuskaverin vaikka mihin. Saatuaan käyttää riittävästi aivojaan ja kehoaan Margo kyllä nukahtaa mieluusti sohvalle ihmisen kainaloon.

Vieraisiin ihmisiin Margo suhtautuu rauhallisesti. Hoitopaikassa on käynyt vieraita ja Margo on myös vieraillut vieraassa paikassa. Se on kiinnostunut ihmisten tekemisistä mutta omatoimisesti ei mene ihan heti tekemään lähempää tuttavuutta. Margoa ei ole siihen myöskään painostettu ja kaikki kohtaamiset niin miesten kuin naisten kanssa ovat sujuneet hyvin. Margo osasi hienosti rauhoittua nukkumaan vieraassakin paikassa ihmisten istuskellessa ympärillä. Usein Margo asettuu jonkin matkan päähän katselemaan ihmisten touhuja kaikessa rauhassa, ihmisten istuttua alas hän saattaa alkaa tekemään tarkempaa tuttavuutta. Lapsista ei ole kertynyt kokemusta kotihoitoaikana.

Margo voisi sopia monenlaiseen kotiin, kunhan siellä ollaan valmiita tarjoamaan aktiiviselle koiralle on riittävästi tekemistä. Koirakaveri ei liene välttämätön, mutta sellainen voisi helpottaa energian purkamista. Samoin myöskään omakotitalo ja oma piha ei ole välttämätön, mutta aidatulla pihalla Margon olisi helppo kirmailla. Margon hoitopaikka on rivitalossa jossa ei ole omaa pihaa ja se on pärjännyt ympäristössä hyvin, kommentoiden kodin ulkopuolella tapahtuvia asioita melko maltillisesti.

29.11.2022
Margo on ollut kotihoitopaikassa reilun viikon ja ympäristönvaihdoksen aiheuttama stressi alkaa tasoittua.

Margo on iloinen, touhukas ja oikein hurmaava hassuttelija jonka hepulikohtausten kanssa on tarvittu hieman myös huumorintajua. Margon on ollut välillä hieman vaikea rauhoittua hassutteiluistaan, mutta kotiutumisen edetessä on Margo löytänyt asioita joihin stressiä saa parhaiten purettua; pitkässä hihnassa kirmailu ja koirakaverin kanssa leikkiminen, ja Margon ihastuttava persoona alkaa nyt tulla enemmän esille.

Margolla on hoitopaikassa kaverina 5-vuotias tyttökoira jolla kesti jonkin aikaa lämmetä Margon leikkiinkutsuille. Kasvattisisko ei oikein arvostanut Margon hepuleita jotka järjestivät sohvatyynyt uuteen uskoon ja joiden aikana juostiin kaveria päin, yli ja ali; nyt Margo on ymmärtänyt että aavistuksen rauhallisempi lähestymistapa on parempi tapa saada leikkikaveri innostumaan. Sisällä tykkäävät painia ja hammastella kevyesti, ulkona meno on aika railakasta. Margo vaikuttaa tyypiltä joka tarvitsee riittävästi tekemistä voidakseen rauhoittua, mutta tässä vaiheessa hän tarvitsee hieman apua myös itse rauhoittumiseen. Tilanne voi kuitenkin tasoittua kun uusi ympäristö ja rutiinit tulevat tutuiksi eikä kaikki ole enää uutta ja ihmeellistä.

Tähän asti Margo on ollut melko hiljainen; hoitoperhe asuu rivitalossa ja välillä Margo ihmettelee ulkoa kuuluvia uusia ääniä, joskus niistä vähän ilmoittaakin, mutta erityisen haukkuherkältä hän ei juuri nyt vaikuta. Margo voisi siis sopia rivitaloasukiksi, mutta hän varmasti nauttisi myös omasta pihasta jolla kirmata. Hoitopaikassa omaa pihaa ei ole, joten kirmailumahdollisuuksia on annettu lenkillä pitkässä hihnassa ja koirametsässä, jossa rallattelu vapaana olikin aivan erityisen hauskaa.

Margo osaa tehdä tarpeensa ulos ja osaa myös pidättää hyvän pituisia aikoja, mutta täysin sisäsiisti hän ei vielä ole, osittain siksi että hoitopaikan ihmiset eivät ole vielä hoksanneet mitään selkeää viestintää jolla hän ilmoittaisi hädästään ja joskus hätä on päässyt yllättämään. Silloin Margo on mennyt tekemään tarpeensa siististi pissa-alustalle.

Ulkona Margo on ollut reipas ja utelias, välillä uudet asiat ovat tietysti ihmetyttäneet mutta pelokkaalta hän ei vaikuta. Margo asuu nyt taajamassa jossa liikkuu ihmisiä ja koiria, autoja, busseja ja polkupyöriä ja ulkoilu on sujunut hyvin myös ilman koirakaveria. Jos Margoa on joku asia jännittänyt enemmän, hän on osannut tulla hakemaan ihmisestä turvaa.

Ulkona on pysähdytty muutamien Margon kasvattisiskolle tuttujen koiraystävien kohdalla, Margo on seurannut tilanteita ensin hieman taka-alalta mutta on uskaltautunut lopulta tervehtimään. Leikkimään ei ole vielä alettu kuin kasvattisiskon kanssa. Vieraat ihmiset ovat olleet aluksi samalla tavalla jänniä, mutta pian Margo on hakeutunut itse vieraan lähelle tekemään tuttavuutta. Kovin monia erilaisia vieraita ei ole vielä ehditty tavata, mutta Margo on selvästi uteliaampi ja reippaampi vieraita kohtaan nyt kuin mitä hän oli pian tulonsa jälkeen, ja viimeisimmän vieraan ympärillä Margo pyöri iloisena ja kiinnostuneena tämän tekemisiä seuraten. Lapsia Margo ei ole hoitopaikassa tavannut.

Autoilu takapenkillä turvavyövaljaissa on sujunut hyvin. Yksinoloa Margon kanssa ei ole vielä harjoiteltu koska hän oli ensimmäisen viikon sen verran levoton. Portin taakse rauhoittumista on harjoiteltu vaihtelevalla menestyksellä, joten yksinolon opettamiseen tulisi tulevassa kodissa varautua käyttämään aikaa tarvittaessa enemmänkin.

Margon kohdalla oleellista taitaa olla se että hän oppii rauhoittumaan erilaisissa tilanteissa, ja nyt toisen kotihoitoviikon alkupäässä näyttää siltä että hän kyllä oppii kunhan elämässä on tarpeeksi sopivaa tekemistä. Margon kanssa on vähän harjoiteltu pieniä arjen taitoja kuten istumista, maahanmenoa ja kontaktin ottamista, ja Margo vaikuttaa todella oppimiskykyiseltä ja -haluiselta, ja hänestä voisi olla myös harrastuskaveriksi.

Painoa Margolla on nyt 20 kiloa, mutta hän on vielä kovin laiha ja joitakin kiloja tulee vielä varmasti lisää. Kaiken kaikkiaan Margo on erittäin ihana, kiltti ja reipas tyttö joka voisi sopia monenlaiseen kotiin, jossa hänen menevää persoonaansa osataan arvostaa.

Viipurin koirat - Margo kotihoidossa 11/2022

18.11.2022
Margo pääsi Suomeen! Margo jatkaa kodin etsintää hoitopaikasta käsin.

8.11.2022
Margo on pakannut kassinsa ja muuttaa kotihoitopaikkaan marraskuun puolivälissä. Se valmistautui Suomeen lähtöön käymällä tautitesteissä, jotka olivat kaikkien tutkittujen vektorivälitteisten tautien osalta negatiiviset.

23.8.2022
Mikä ihana veijari! Margo osoittautui ihmisrakkaaksi ja reippaaksi tytöksi, joka pisti leikiksi samantien vieraiden kanssa.

Parhaat palat jäivät ikävä kyllä videoimatta kun tyttö intoutui kunnon hepuliin hihnakävelyllä, mutta voi sitä riemua kun ihmisseuraa oli tarjolla! Margo osoittautui odotettua reippaammaksi ja oli aivan pakahtua onnesta sekä aitauksessa että ulkona saadessaan vieraita. Margo vaikutti tulevan muiden pentujen kanssa hyvin toimeen vaikka pieni aitaus alkaakin käymään ahtaaksi kasvaville pennuille.

Näin ihmisrakas ja ihana pentu kuuluu omaan kotiin, ei tarhalle.

Viipurin koirat - Margo 13.8.2022

7.8.2022
Margo sterilisoitiin osana Viipurin alueen verovaroin toteutettua sterilisointiohjelmaa.

2.7.2022
Kuka huomaisi ujon Margon? Margo on utelias ja ystävällinen tyttö, joka tarvitsee hetken aikaa kerätäkseen rohkeutta, mutta sitten Margosta jo saakin kaverin.

Toukokuun lopulla Snezhanna kuuli pelastetuista pennuista, jotka asuivat eräässä hoitopaikassa. Hoitopaikalla ei kuitenkaan ollut varaa pentujen ruokkimiseen ja ne olivat hyvin laihassa kunnossa. Snezhanna haki kaikki viisi nälkäistä pentua luokseen ja nyt ne ovat keränneet itselleen jo lihaa luiden ympärille. Pentuja on kahdesta eri pentueesta. Sisaruksia ovat Gnom, Diana ja Margo sekä Yoshi ja Yaffa. Kuulemamme mukaan pennut ovat alunperin peräisin Pesochnoen kylästä.

Snezhanna kertoo siskosten olevan veljeään varovaisempia ja ujompia. Ne ovat kyllä kiinnostuneita ihmisistä ja hypähtelevät innoissaan saadessaan seuraa, mutta tarvitsevat vähän aikaa että uskaltautuvat kosketusetäisyydelle. Tutuista ihmisistä ne ilostuvat kovasti. Margo ja Diana ovat päässeet harjoittelemaan hihnassa kulkemista ja ne ovat tavanneet tarhalla käyviä vapaaehtoisia, niin naisia, miehiä kuin lapsiakin. Margo etsii kotia, jossa sen varovaisuus osataan ottaa huomioon ja sille ollaan valmiita antamaan aikaa. Turvallisen kodin ja ymmärtäväisen ihmisen huomassa on hyvä aloittaa uusi elämä.

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Luovutamme Margon ainoastaan koteiin, joka täyttää seuraavat ehdot:

-koirakaveri odottamassa
-rauhallinen asuinympäristö

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin.

Viipurin koirat - Gnom, Diana, Margo, Yoshi, Yaffa 6/2022

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.