Margo

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi (nyt 20 kg)
Syntymäaika: 2/2022
Tautitestattu: 11/2022
Sijainti: Turku, Suomi

29.11.2022
Margo on ollut kotihoitopaikassa reilun viikon ja ympäristönvaihdoksen aiheuttama stressi alkaa tasoittua.

Margo on iloinen, touhukas ja oikein hurmaava hassuttelija jonka hepulikohtausten kanssa on tarvittu hieman myös huumorintajua. Margon on ollut välillä hieman vaikea rauhoittua hassutteiluistaan, mutta kotiutumisen edetessä on Margo löytänyt asioita joihin stressiä saa parhaiten purettua; pitkässä hihnassa kirmailu ja koirakaverin kanssa leikkiminen, ja Margon ihastuttava persoona alkaa nyt tulla enemmän esille.

Margolla on hoitopaikassa kaverina 5-vuotias tyttökoira jolla kesti jonkin aikaa lämmetä Margon leikkiinkutsuille. Kasvattisisko ei oikein arvostanut Margon hepuleita jotka järjestivät sohvatyynyt uuteen uskoon ja joiden aikana juostiin kaveria päin, yli ja ali; nyt Margo on ymmärtänyt että aavistuksen rauhallisempi lähestymistapa on parempi tapa saada leikkikaveri innostumaan. Sisällä tykkäävät painia ja hammastella kevyesti, ulkona meno on aika railakasta. Margo vaikuttaa tyypiltä joka tarvitsee riittävästi tekemistä voidakseen rauhoittua, mutta tässä vaiheessa hän tarvitsee hieman apua myös itse rauhoittumiseen. Tilanne voi kuitenkin tasoittua kun uusi ympäristö ja rutiinit tulevat tutuiksi eikä kaikki ole enää uutta ja ihmeellistä.

Tähän asti Margo on ollut melko hiljainen; hoitoperhe asuu rivitalossa ja välillä Margo ihmettelee ulkoa kuuluvia uusia ääniä, joskus niistä vähän ilmoittaakin, mutta erityisen haukkuherkältä hän ei juuri nyt vaikuta. Margo voisi siis sopia rivitaloasukiksi, mutta hän varmasti nauttisi myös omasta pihasta jolla kirmata. Hoitopaikassa omaa pihaa ei ole, joten kirmailumahdollisuuksia on annettu lenkillä pitkässä hihnassa ja koirametsässä, jossa rallattelu vapaana olikin aivan erityisen hauskaa.

Margo osaa tehdä tarpeensa ulos ja osaa myös pidättää hyvän pituisia aikoja, mutta täysin sisäsiisti hän ei vielä ole, osittain siksi että hoitopaikan ihmiset eivät ole vielä hoksanneet mitään selkeää viestintää jolla hän ilmoittaisi hädästään ja joskus hätä on päässyt yllättämään. Silloin Margo on mennyt tekemään tarpeensa siististi pissa-alustalle.

Ulkona Margo on ollut reipas ja utelias, välillä uudet asiat ovat tietysti ihmetyttäneet mutta pelokkaalta hän ei vaikuta. Margo asuu nyt taajamassa jossa liikkuu ihmisiä ja koiria, autoja, busseja ja polkupyöriä ja ulkoilu on sujunut hyvin myös ilman koirakaveria. Jos Margoa on joku asia jännittänyt enemmän, hän on osannut tulla hakemaan ihmisestä turvaa.

Ulkona on pysähdytty muutamien Margon kasvattisiskolle tuttujen koiraystävien kohdalla, Margo on seurannut tilanteita ensin hieman taka-alalta mutta on uskaltautunut lopulta tervehtimään. Leikkimään ei ole vielä alettu kuin kasvattisiskon kanssa. Vieraat ihmiset ovat olleet aluksi samalla tavalla jänniä, mutta pian Margo on hakeutunut itse vieraan lähelle tekemään tuttavuutta. Kovin monia erilaisia vieraita ei ole vielä ehditty tavata, mutta Margo on selvästi uteliaampi ja reippaampi vieraita kohtaan nyt kuin mitä hän oli pian tulonsa jälkeen, ja viimeisimmän vieraan ympärillä Margo pyöri iloisena ja kiinnostuneena tämän tekemisiä seuraten. Lapsia Margo ei ole hoitopaikassa tavannut.

Autoilu takapenkillä turvavyövaljaissa on sujunut hyvin. Yksinoloa Margon kanssa ei ole vielä harjoiteltu koska hän oli ensimmäisen viikon sen verran levoton. Portin taakse rauhoittumista on harjoiteltu vaihtelevalla menestyksellä, joten yksinolon opettamiseen tulisi tulevassa kodissa varautua käyttämään aikaa tarvittaessa enemmänkin.

Margon kohdalla oleellista taitaa olla se että hän oppii rauhoittumaan erilaisissa tilanteissa, ja nyt toisen kotihoitoviikon alkupäässä näyttää siltä että hän kyllä oppii kunhan elämässä on tarpeeksi sopivaa tekemistä. Margon kanssa on vähän harjoiteltu pieniä arjen taitoja kuten istumista, maahanmenoa ja kontaktin ottamista, ja Margo vaikuttaa todella oppimiskykyiseltä ja -haluiselta, ja hänestä voisi olla myös harrastuskaveriksi.

Painoa Margolla on nyt 20 kiloa, mutta hän on vielä kovin laiha ja joitakin kiloja tulee vielä varmasti lisää. Kaiken kaikkiaan Margo on erittäin ihana, kiltti ja reipas tyttö joka voisi sopia monenlaiseen kotiin, jossa hänen menevää persoonaansa osataan arvostaa.

Viipurin koirat - Margo kotihoidossa 11/2022

18.11.2022
Margo pääsi Suomeen! Margo jatkaa kodin etsintää hoitopaikasta käsin.

Margon yhteyshenkilönä toimii Tessa.

8.11.2022
Margo on pakannut kassinsa ja muuttaa kotihoitopaikkaan marraskuun puolivälissä. Se valmistautui Suomeen lähtöön käymällä tautitesteissä, jotka olivat kaikkien tutkittujen vektorivälitteisten tautien osalta negatiiviset.

23.8.2022
Mikä ihana veijari! Margo osoittautui ihmisrakkaaksi ja reippaaksi tytöksi, joka pisti leikiksi samantien vieraiden kanssa.

Parhaat palat jäivät ikävä kyllä videoimatta kun tyttö intoutui kunnon hepuliin hihnakävelyllä, mutta voi sitä riemua kun ihmisseuraa oli tarjolla! Margo osoittautui odotettua reippaammaksi ja oli aivan pakahtua onnesta sekä aitauksessa että ulkona saadessaan vieraita. Margo vaikutti tulevan muiden pentujen kanssa hyvin toimeen vaikka pieni aitaus alkaakin käymään ahtaaksi kasvaville pennuille.

Näin ihmisrakas ja ihana pentu kuuluu omaan kotiin, ei tarhalle.

Viipurin koirat - Margo 13.8.2022

7.8.2022
Margo sterilisoitiin osana Viipurin alueen verovaroin toteutettua sterilisointiohjelmaa.

2.7.2022
Kuka huomaisi ujon Margon? Margo on utelias ja ystävällinen tyttö, joka tarvitsee hetken aikaa kerätäkseen rohkeutta, mutta sitten Margosta jo saakin kaverin.

Toukokuun lopulla Snezhanna kuuli pelastetuista pennuista, jotka asuivat eräässä hoitopaikassa. Hoitopaikalla ei kuitenkaan ollut varaa pentujen ruokkimiseen ja ne olivat hyvin laihassa kunnossa. Snezhanna haki kaikki viisi nälkäistä pentua luokseen ja nyt ne ovat keränneet itselleen jo lihaa luiden ympärille. Pentuja on kahdesta eri pentueesta. Sisaruksia ovat Gnom, Diana ja Margo sekä Yoshi ja Yaffa. Kuulemamme mukaan pennut ovat alunperin peräisin Pesochnoen kylästä.

Snezhanna kertoo siskosten olevan veljeään varovaisempia ja ujompia. Ne ovat kyllä kiinnostuneita ihmisistä ja hypähtelevät innoissaan saadessaan seuraa, mutta tarvitsevat vähän aikaa että uskaltautuvat kosketusetäisyydelle. Tutuista ihmisistä ne ilostuvat kovasti. Margo ja Diana ovat päässeet harjoittelemaan hihnassa kulkemista ja ne ovat tavanneet tarhalla käyviä vapaaehtoisia, niin naisia, miehiä kuin lapsiakin. Margo etsii kotia, jossa sen varovaisuus osataan ottaa huomioon ja sille ollaan valmiita antamaan aikaa. Turvallisen kodin ja ymmärtäväisen ihmisen huomassa on hyvä aloittaa uusi elämä.

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Luovutamme Margon ainoastaan koteiin, joka täyttää seuraavat ehdot:

-koirakaveri odottamassa
-rauhallinen asuinympäristö

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin.

Viipurin koirat - Gnom, Diana, Margo, Yoshi, Yaffa 6/2022

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.