Evelyn

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: jää pienehköksi keskikokoiseksi
Syntymäaika: 6/2022
Tautitestattu: 3/2023

24.4.2023
Evelyn sai kodin Helsingistä.

30.3.2023
Evelyn on saanut useamman adoptiohakemuksen, joten enempää ei kannata enää lähettää. Tutustuthan muihin kotia etsiviin koiriimme!

25.3.2023
Evelyn pääsi jatkamaan kodin etsimistä Suomesta. Reippaan Evelynin hoitopaikka on kerrostalossa kissataloudessa.

22.3.2023
Evelynille on luvassa hoitopaikka Suomesta ja pari kotiehdokastakin taitaa olla valmiina odottamassa. Se valmistautui Suomen-matkaan käymällä tautitesteissä.

Kaikki 8 vektorivälitteistä tautia (anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, leishmanioosi, Mycoplasma haemocanis sekä ihomato Dirofilaria repens ja sydänmato Dirofilaria immitis) olivat Evelynillä negatiivisia.

26.2.2023
Evelyn on reipas ja ihmisrakas tyttö, joka onnekseen ei ole joutunut varttumaan tarhaoloissa. Evelyn toivookin, että tarha olisi vain lyhyt pysähdys matkalla ikiomaan kotiin.

Evelyn saapui tammikuun alussa tarhalle suoraan kodista toisen samassa perheessä asuneen koiran kanssa. Perheessä asui isä ja poika, mutta isän menehtyessä äkillisesti oli alaikäinen nuori poika jäänyt yksin koirien kanssa. Pojan sukulaiset ottivat yhteyttä Snezhannaan, joka lupasi ottaa koirat vastaan.

Olimme sattumalta itse juuri paikan päällä tekemässä lähtöä Evelynin saapuessa tarhalle. Ympärillä levottomasti haukkuneet koirat eivät saaneet Evelyniä jännittymään sen kummemmin vaan se asteli reippaasti mielenkiintoisesta kohteesta seuraavalle. Lyhyen tutustumisen jälkeen Evelyn jäi tarhan klinikkarakennukseen ja me suuntasimme kohti Suomea.

Tapasimme Evelynin uudemman kerran helmikuun puolivälissä. Oli sunnuntai ja suuri joukko paikallisia vapaaehtoisia oli saapunut tapansa mukaan tarhalle ulkoiluttamaan koiria ja seurustelemaan niiden kanssa. Evelyn juoksi innoissaan sitä ulkoiluttaneiden lasten kanssa ja tuntui nauttivan kaikesta saamastaan huomiosta täysin rinnoin. Se ei pelännyt vaikka ympärillä parveili lähemmäs 20 ihmistä koirineen. Namit olivat niin ihania Evelynistä, että se komensi muita pentuja tomerasti sivuun herkkuapajilta.

Evelyn muistuttaa suuresti talvella samalla tarhalla asuneita Elleniä ja Elviiraa. Omistetulle kotikoiralle syntyneista vahinkopennuista kaksi annettiin viipurilaisiin koteihin ja arvelemme yhdessä Snezhannan kanssa, että Evelyn voisi olla toinen niistä. 

Evelyn on kooltaan pieni keskikokoinen ja sellaiseksi se jääkin. Se on kovin kaunis tyttö, joka reippautensa ja taustansa vuoksi voisi hyvinkin mennä ainoana koirana. Evelyn on myös sen verran topakka muille pennuille, että todennäköisesti se olisi tyytyväinen kun ihmisten huomiota ei tarvitsisi jakaa muiden koirien kanssa. Evelynillä on kokemusta kotikoirana asumisesta, mutta emme tiedä onko tyttö sisäsiisti tai kuinka yksinolot sujuvat. Hihnassa Evelyn osaa kulkea, mutta se ei ole vielä yhtä kuin sujuva hihnakäytös. Lumisella pellolla metsänreunassa ei liikennettä ole, joten emme tiedä kuinka se kulkisi esim. vilkasliikenteisessä kaupungissa. Tärkeintä onkin, että uusi omistaja on valmis näkemään vaivaa Evelynin kotiuttamiseen ja uusien taitojen opetteluun.

Evelyn on valmis matkustamaan Suomeen maaliskuun lopussa. Se on sterilisoitu äskettäin tarhalla. 

Viipurin koirat - Evelyn 19.2.2023

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.