Baikal

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 8/2022
Tautitestattu: 2/2023

17.2.2023
Baikal sai kodin Jyväskylästä.

11.1.2023
Baikal ei tunnu tietävän mitään parempaa kuin ihmiset: poika on heti valmiina ryntäämään vieraiden syliin ja pusuttelemaan posket märiksi. Mukavan luonteen lisäksi tällä naamalla tuskin tarvitsee kovin kauaa omaa kotia etsiskellä?

Poikakaksikko Altai ja Baikal löydettiin joulukuun alkupuolella Kirovskin kaupungista. Pennut haahuilivat yksinään ulkona ennen kuin joku hyväsydäminen ihminen osui paikalle, seurasi tilannetta ja päätti etsiä niille turvallisemman asuinympäristön kuin kaupungin kadut talvipakkasilla. Altai ja Baikal matkustivat Snezhannan tarhalle. Pojat ovat hyvin samanoloisia, joskin hiukan erinäköisiä ellei iloisesti heiluvaa töpöhäntää oteta huomioon. Snezhanna arvelee, että reippaat pennut ovat alkujaan kotikoiran pentuja. Varmaa ei myöskään ole ovatko ne veljeksiä tai mitä niiden hännille on käynyt. Ovatko ne syntyneet töpöhäntäisinä vai onko joku ihminen katkaissut ne.

Baikal ja Altai istuvat vierekkäin pentuaitauksen verkon läpi lähestyviä ihmisiä seuraten. Samaan aikaan tulleet ystävykset (tai veljekset) pitävät yhtä. Baikal on Altaita pienempi, paino liikkunee syliarvion perusteella noin 12 kilon tietämillä. Varusteet saa puettua sille helposti vaikka poika yrittääkin sujauttaa suukon aina johonkin väliin. Baikal kävelee hihnassa tottuneesti ja on selvästi saanut hommassa harjoitusta. Se saa tuomaamme penturuokaa, josta innostuu niin paljon että vikkelä kuono vie voiton kömpelöistä talvitumpuista ja pää sujahtaa pariin otteeseen suoraan pussin suuaukosta sisään.

Vaikka Baikal on iloinen ja ympäristöstä kiinnostunut utelias pentu, nauttii se mielellään ihmisten seurasta. Poika tulee lähes syliin, nostaa tassunsa vasten rintaa ja nuuhkii kasvoja. Pus, ja tuttu hännän väpätys lähtee taas käyntiin.

Baikal tulee samassa aitauksessa elävien pentujen kanssa hyvin toimeen. Se itse vaikuttaa sopuisalta ja ystävälliseltä pennulta, mutta harmillisesti yksi aitauksen urospennuista on kuitenkin vähän väliä muiden kimpussa ja myös Baikal joutuu hätistelemään sitä päältään useamman kerran.

Baikalin menneisyydestä ei ole tietoa. Kukaan ei ole kaivannut pentua emmekä tiedä, onko se asunut koskaan sisätiloissa kotona. Kaupungista löytyneellä, sosiaalisella ja ihmisrakkaalla Baikalilla voisi olla mahdollisuuksia sopeutua myös hiukan vilkkaammallekin asuinseudulle. Yksin oleminen on taito, jota joutuu varmasti harjoittelemaan, samoin sisäsiisteys. Baikalista ei ole kasvamassa mitään suurta keskikokoista koiraa, mutta keskikokoinen kuitenkin.

Rokotusten puolesta Baikal on valmis matkustamaan omaan kotiin helmikuun puolenvälin jälkeen.

Viipurin koirat - Baikal 10.1.2023

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.