Enid

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 7/2022
Tautitestattu: 3/2023

21.5.2023
Enid sai pysyvän kodin hoitopaikastaan.

4.4.2023
Enid etsii koirakaverillista kotia suhteellisen rauhalliselta alueelta. Sisätiloissa se on rohkea ja ihmisrakas tyttö mutta ulkona se saattaa vielä säikkyä.

Pientä edistymistä on tapahtunut kävelyjen suhteen. Enid on käynyt kaverikoiran kanssa lähikaduilla kävelemässä, tosin se on edelleen jännittävää. Enid saattaa pelästyessään syöksyä pakoon niin pitkälle kuin hihna antaa periksi. Tässä tilanteessa on todella tärkeää, että sillä on hyvät varusteet, ettei se pääse karkaamaan. Onneksi Enid myös palautuu näistä tilanteista nopeasti. Autot eivät ole niinkään pelottavia kuin jalan vastaantulevat ihmiset. Säikkymisalttiuteen liittyy karkaamisvaara, minkä vuoksi hyvät varusteet vyötäröjarruineen ovat Enidillä toistaiseksi todella tärkeät. Kävelyillä on kuitenkin enimmäkseen mukavaa, ja Enid seuraa kiinnostuneena tapahtumia ja hajuja, välillä rohkeutta hakien ja nameja syöden.

Omalla pihalla Enid on jo täysin rennosti ja saattaa intoutua leikkimään ja spurttailemaan. Sillä ei ole kiire sisälle, ja se viihtyisi ulkona vaikka kuinka kauan. 

Enid on myös jo jäänyt koirakaverien kanssa kotiin ilman ongelmaa. Se ei vaikuta taipuvaiselta eroahdistukseen ja saattaa jopa jäädä omasta aloitteestaan nukkumaan huoneeseen, jossa ei ole ihmisiä.

Enid on kiltti ja mukava koira!

29.3.2023
Terveisiä Enidiltä! Vajaa viikko Suomessa on takana ja sympaattiselle Enidille kuuluu varsin hyvää. 

Alkuun Enidiä jännitti kovasti mutta ensimmäisten vuorokauden tai kahden jälkeen se on ollut kotioloissa jo varsin rennosti. Enid on mukava koira, joka heiluttaa heti häntäänsä, jos sille juttelee. Se viihtyy vieressä ja nukkuu hoitajan jaloissa lepuuttaen päätänsä tämän jalkojen päällä. Enid suhtautuu samalla tavalla hoitoperheen molempiin aikuisiin, eikä vaikuta arastelevan miehiä enempää kuin naisia. Se ilahtuu molempien tapaamisesta ja viettää aikaa molempien kainalossa. Uusiin ihmisiin tutustuminen vaatii kuitenkin hetken aikaa, eikä Enid mene heti tapaamaan uutta tuttavuutta. Jonkin ajan päästä saa vieraskin jo silittää, kunhan ei ole kovin vauhdikas liikkeissään. Äkkinäiset liikkeet saavat Enidin säpsymään. Lapsista sillä ei ole kokemusta.

Enid tulee mainiosti toimeen hoitoperheen omien koirien kanssa. Se suhtautuu niihin ystävällisesti ja kunnioittavasti. Nuoremman koiran kanssa on jo viritelty pieniä leikkejä. Saattaa olla, että Enidistä kuoriutuu vielä hyvinkin leikkisä koira, kunhan aikaa kuluu ja varmuutta tulee lisää. 

Toistaiseksi Enid on ulkoillut ainoastaan omalla pihalla. Hihnassa oleminen on Enidille uutta ja hihnan kiristyminen jännittää sitä. Se tietää kuitenkin jo, mitä valjaiden esille ottaminen tarkoittaa ja lähtee mielellään pihalle. Omaa pihaa kauemmaksi eivät tassut vielä kanna, ja tarkoitus onkin edetä ulkoilujen suhteen askel kerrallaan. Reippaan koirakaverin tuki on tässä tärkeää ja toistaiseksi Enid etsiikin kotia ainoastaan sellaisesta paikasta, jossa on koirakaveri tarjolla. Ympäristön oltava myös melko rauhallinen, sillä villille koiraemolle syntyneenä ja tarhalla kasvaneena Enid on melko lailla tynnyrissä kasvanut ja säikkyy uusia asioita.

Enid on lähes sisäsiisti ja tekee tarpeensa mielellään pihalle. Sisällä sillä on ollut kaiken varalta käytössä kankainen pissa-alusta, jonka käyttötarkoituksen se ymmärsi heti.

Enid osaa istua pyynnöstä ja on helposti motivoitavissa nameilla. Se ei ole reagoinut ulkoa tai naapurista kantautuviin ääniin.

Kauniilla Enidillä on upean kiiltävä turkki ja sillä on tällä hetkellä painoa arviolta 18 kiloa. Enid on viehättävä koiratyttö, josta sen hoitajat tykkäävät kovasti.

Viipurin koirat - Enid kotihoidossa 25.-30.3.2023

25.3.2023
Enid pääsi Suomeen opettelemaan kotikoiran elämää. Hihnassakävely, sisäsiisteys ja moni muu asia on sille vielä aivan uutta. Enid asuu pientaloalueella kahden koiran kaverina.

Enid valmistautui Suomen-matkaan käymällä tautitesteissä. Kaikki 8 vektorivälitteistä tautia (anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, leishmanioosi, Mycoplasma haemocanis sekä ihomato Dirofilaria repens ja sydänmato Dirofilaria immitis) olivat Enidillä negatiivisia.

13.3.2023
Enid kävi steriloitavana Viipurin Koirien tuella.

17.2.2023
Mitä ihmettä, onko tässä tosiaan se sama pelokas tyttö, jonka tapasimme kolme viikkoa sitten? Enid seurailee perässämme ja jää vierellemme istumaan rapsuteltavaksi.

Kun kuusi pientä pentupalleroista löydettiin syksyn kynnyksellä läheisestä metsänreunasta, ei ollut montaakaan tahoa keneen ottaa yhteyttä ellei halunnut jättää poloisia oman onnensa nojaan. Elena saapui paikalle naapurikylään Lesogorskiin (aiemmalta nimeltään Jääski), missä häntäänsä iloisesti heiluttavat natiaiset kiipeilivät lasten sylissä. Roskalavan alta kurkisti yksi ujompi sisarus, mutta muuten pennut vaikuttivat reippailta.

Elena kertoo, että pentujen emoa on yritetty saada kiinni jo vuosia siinä onnistumatta. Arka koira on onnistunut taitavasti välttelemään loukkuja ja se jatkaa edelleen eloaan alueella. Pentuja ei jätetty odottamaan kylmeneviä säitä vaan ne korjattiin talteen. Pennut sairastuivat ripuliin ja valitettavasti kuudesta pennusta yksi menehtyi hoidosta huolimatta.

Nyt koditon viisikko odottaa Elenan tarhalla parempaa tulevaisuutta. Pojat ovat nimiltään EelisElliot, Edvin ja tytöt Ellie ja Enid.

Kun tapasimme Enidin viimeksi, tarjoili tyttö meille märkien pusujen sijasta haukkunäytteitä turvallisen välimatkan päästä. Syliin nostettaessa Enid oli pelosta jähmeä eikä uskaltanut ottaa vieraisiin kontaktia lainkaan. Nyt vastassa on kuitenkin ihan erilainen tyttö, joka pyörii häntä heiluen kolmen vieraan naisen ja yhden vieraan miehen ympärillä ihan muina koirina. Enid on innoissaan ihmisistä, niin tutuista kuin tuntemattomistakin. Se jää jopa omaehtoisesti rapsuteltavaksi eikä näytä siltä, että sillä olisi kauhea kiire poiskaan. Kun rapsutukset loppuvat, jää Enid vierelle heiluttamaan häntäänsä ja katselee uteliaana ympärilleen. Mikä muutos tytössä, vau. Kunpa ohutkarvainen Enid löytäisikin pian sopivan kodin, missä pääsisi jatkamaan huikean hienoa reipastumistaan.

Enid on siirtynyt hiljaiselta metsänlaidalta 200 koiran tarhalle eikä se ole nähnyt enempää maailmaa. Enidin kaltaisella koiralla on kuitenkin hyvät mahdollisuudet sopeutua tavalliseksi kotikoiraksi ja oppia luottamaan omiin, tuttuihin ihmisiinsä; omaan perheeseensä. Ventovieraat ihmiset saattavat aina olla sille jonkinasteinen pelon aihe eikä se etsi kotia, missä vaatimuksena on vieraiden ihmisten pelkäämättömyys. Reipas koirakaveri kotona odottamassa ja rauhallinen asuinympäristö ovat Enidille ehdottomia vaatimuksia, jotta siitä varttuisi hyvinvoiva aikuinen koira ja se saisi elää elämäänsä ilman pelkoja. 

Mustaturkkinen Enid ei varmasti kuulu halutuimpien rescueiden top kolmoseen tavanomaisen ulkomuotonsa takia, mutta se on vasta noin seitsemän kuukauden ikäinen pentu, joka on näyttänyt meille vilauksen siitä ihanasta, ihmisrakkaasta puolestaan ja jonka tulevaisuuden emme halua kuluvan tarhan aitojen sisäpuolella. Koko elämä on vasta alkamassa ja teemme parhaamme sen eteen, että Enid pääsisi vielä leikkimään leluilla, syömään laadukasta ruokaa, kävelemään metsälenkkejä ja mylläämään omistajansa sänkyä.

Viipurin koirat - Enid 11.2.2023

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.