Timja

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm)
Syntymäaika: 1/2020
Tautitestattu: 9/2023

22.10.2023
Timjasta tuli helsinkiläinen, eikä se ole enää koditon.

7.10.2023
Ennen Suomeen matkustamista Timja kävi tautitesteissä.

Timjalta tutkittiin negatiivisiksi anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, leishmanioosi sekä ihomato Dirofilaria repens ja sydänmato Dirofilaria immitis. Mycoplasma haemocanis oli Timjalla positiivinen.

1.9.2023
Kun innosta tikahtuvat siskot pyörivät yhtenä mylläkkänä verkkoaitaa vasten, tervehtii Timja kameran kanssa hääräävää ihmistä maltillisemmin, mutta silti ystävällisen kiinnostuneena. 

Timja ja sen siskot tallentuivat videolle heinäkuun lopun tarhareissullamme.

Viipurin koirat - Buba, Ella, Liekki, Taima, Tara, Thilia, Timja 29.7.2023

31.1.2023
Timja ei ole ihan niin riehakas kuin osa sen siskoista, mutta kyllä sekin tulee häntäänsä heilutellen ottamaan vieraat vastaan. Pörheä Timja-tyttö odottaa jo kovin Suomeen pääsyä, mutta löytyisipä ensin koti jostain.

Talvinen tammikuu. Nuorella Timjalla on pakkaskeleistä kokemusta liiakseenkin; se löytyi tammikuussa 2020, kovien pakkasten aikaan, vastasyntyneenä keskeltä metsää Seleznjovosta (ent. Tienhaara) pahvilaatikkoon hylättynä yhdessä seitsemän muun sisaruksensa kanssa. Ihmeen lailla nämä jo pahasti kylmentyneet pienokaiset löydettiin ajoissa. Paikallinen vapaaehtoinen kotihoitaja otti pennut hoiviinsa ja onnistui saamaan ne takaisin elävien kirjoihin. Näillä pennuilla todella oli onni matkassa, sillä pienokaisille löydettiin sosiaalisen median avulla myös sijaisemo, ja ne saivat uuden mahdollisuuden elämään. Ilman näitä onnekkaita sattumia olisi Timjan tarina päättynyt hyvin eri tavalla. Se kuitenkin sai kuin saikin toisen mahdollisuuden, ja se on päättänyt ottaa siitä kaiken irti.

Oi ja voi. Kahdeksan mustaa pentua, jotka ovat kaikki melkein toistensa kopioita. Tähän sisarusparveen kuuluvat tytöt TaliaTaimaTara, Thilia, Timja, ToriTua sekä ainoa poika Tuure. Tori muutti omaan kotiin jo reilu vuosi sitten ja Taliakin matkasi äskettäin Suomeen hoitopaikkaan, mutta viisi iloista tyttöä pomppii yhä aitauksessaan odottamassa päivää, jolloin jokaiselle niistäkin löytyisi ikiomat kodit Suomesta.

Olemme tehneet tuttavuutta Timjan kanssa useamman tarhareissun ajan. Timja on ystävällinen, pörheä tumma kaunotar, joka on viettänyt elämästään jo ihan liikaa yksinäisenä aitauksessaan ilman kaivattua ihmisseuraa. Timja pääsi pentuna sosiaalistumaan hyvin ihmisiin eikä sen ihmisrakkaus ole kadonnut. Onkin sääli, että sen kohtalona on ollut tarhalle jämähtäminen. 

Timja suhtautuu ihmisiin hyvin ystävällisesti, mutta on uusien ja jännittävien asioiden äärellä hiukan harkitsevaisempi kuin jotkut siskoistaan. Timja on myös kooltaan hiukan korkeampi kuin siskonsa, mutta silti varsin "pienehkö" ja kompakti.

Timja pääsi kanssamme elämänsä ensimmäiselle hihnalenkille tammikuun lopussa. Tarhan ulkopuolinen maailma oli tietysti jännittävä, mutta Timja suoriutui hienosti ja enimmäkseen tutkaili ympäristöä ja nuuhki mielenkiintoisia hajuja. Kun osa siskoista kipitti villisti sinne sun tänne, viihtyi Timja ihmisen vierellä istumassa hellästi kasvoja nuuhkien - ja pusujakin jaeltiin. Timja ei pelännyt mukana ollutta miestä vaan suhtautui tähän yhtä ystävällisesti kuin naisväkeen.

Toisin kuin monilla Elenan tarhan koirilla, Timjalla ja sen siskoilla on edes hiukan enemmän tilaa aitauksessaan, mutta ne ovat kaikki ihmisrakkaita ja viettäneet yksinäistä elämää tarhalla jo kolmen vuoden ajan.

Timja on saanut varttua ihmiskontaktien parissa ja siksi siitä onkin kasvanut niin ihmisrakas tyttö, mutta tarhan ulkopuolinen maailma on sille tuntematon. Timja etsii kotia rauhalliselta seudulta. Kodissa tulisi olla koirakaveri, josta Timja saisi tukea uusien ja jännittävien asioiden äärellä. Timjalla ei ole käsitystä kotikoiran taidoista, joten sen kanssa on lähdettävä liikkeelle aivan alkeista. Sisäsiisteys, yksin oleminen ja hihnassa kulkeminen kuuluvat kaikki opeteltavien asioiden listalle. Timja etsii kärsivällistä omistajaa, joka on valmis satsaamaan tytön sopeuttamiseen.

Viipurin koirat - Taima, Tara, Thilia & Timja 21.1.2023

Viipurin koirat - Timja 1.12. & 6.12.2022

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.