Saaga

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 55-60 cm)
Syntymäaika: 2018
Tautitestattu: 1/2023

3.11.2023
Foster failuren johdosta Saaga jää asumaan pysyvästi hoitopaikkaansa.

4.8.2023
Saagan tuoreimmat kotihoitokuulumiset näet uudelta videolta. Saagan elämää voi seurata Instagramissa sivulla saagadog.

Viipurin koirat -Saaga kotihoidossa, kesä 2023

31.3.2023
Ihana Saaga on utelias ja kiltti tyttö, joka etsii kotia, jossa tyttö saa kaiken ansaitsemansa huomion.

Saaga suhtautuu ihmisiin mutkattomasti ja on kiinnostunut lenkillä vastaantulevista ihmisistä ja menisi heitä mielellään tervehtimään.

Uusissa asioissa ja tilanteissa Saaga kaipaa lempeää opastusta ja tukea, äänekkäät tuntemattomat ihmiset jännittävät vielä hieman. Saaga tulee hyvin toimeen hoitopaikan nuoren uroksen kanssa, ja seurailee koirakaverin mallia uusissa tilanteissa. Stressaavissa tilanteissa Saaga osaa myös puolustaa resurssejaan toiselta koiralta napakasti, mutta kiltistä koirakaverista on iloa päivittäisiin leikkeihin. Rentoutuessaan Saaga on hauska koomikko, jonka tempauksia on hauska seurata. Rauhoittumista kotona tulee harjoitella vielä, sillä Saaga ilmoittaa helposti haukkumalla ulkona tapahtuvista asioista ja äänistä. Tällä hetkellä sopiva asuinmuoto onkin jokin muu kuin kerrostalo.

Lenkillä Saaga kulkee reippaasti hihnassa, eikä vedä, paitsi jos näköpiirissä on jäniksiä, lintuja tai muuta Saagan mielestä kiinnostavaa. Saagalla on runsaasti riistaviettiä, ja kierrokset nousevat helposti pikkuotuksia nähdessä. Vapaana pidettävää koiraa Saagasta ei välttämättä tule.

Saaga rakastaa autoilua, on täysin sisäsiisti ja lyhyet yksinolot kotona ovat sujuneet hyvin. Kynsien leikkaaminen ja harjaaminen ja muut hoitotoimenpiteet sujuvat ongelmitta. Saaga on erityinen ja välitön, kiltti tyttö, johon tutustuminen vie hetken aikaa, mutta tämän herkän tytön olemus hurmaa, kun hänelle antaa tilaa ja aikaa.

2.3.2023
Kaunis Saaga on mystinen satuolento, kissakoira. Hän rakastaa ihmisiään, liikkuu pehmeästi ja äänettömästi ja käpertyy viereen nukkumaan. Saaga on ihana ja viisas.

Saaga oppi avaamaan sisäovet nopeasti ja hypähtää tasajalkaa paikaltaan kevyesti 90 cm korkealle keittiön pöytätasolle, kun ulkona tapahtuu jotain kiinnostavaa. Saaga rakastaa yhtälailla hoitopaikan miestä kuin naispuoleistakin kotihoitajaa. Rauhallisesti käyttäytyvät vieraat kotona ovat Saagalle ok, lapsia Saaga ei ole kotioloissa tavannut.

Saaga on sisäsiisti ja antaa käsitellä itseään ongelmitta. Kynsienleikkuu sujui huomaamatta heti Suomeen saavuttua, samoin käynti eläinlääkärillä (silmätulehdus). Saaga ilmoittaa herkästi ulkona tapahtuvista asioista ja äänistä, siksi sopivin asuinympäristö Saagalle on omakotitalo.

Hoitopaikan toiseen koiraan Saaga suhtautuu vaihtelevasti: toinen koira antaa tukea ja on Saagalle tärkeä leikkikaveri, mutta Saaga vartioi tärkeimpiä resurssejaan, omia ihmisiään, herkästi hoitopaikan toiselta koiralta.

Yksinoloa Saagan kanssa ei ole vielä harjoiteltu. Saaga pitää autoilusta, ja lähtee autoon mielellään. Saaga on päässyt kokeilemaan elämää sekä kerrostalossa Helsingissä ja omakotitalossa maalla. Metsälenkeillä maalla hän kulkee rohkeasti joukon keulilla. Saaga osaa kävellä hihnassa mallikkaasti, eikä vedä vaan kulkee kauniisti vetämättä. 

Ihana Saaga etsii kotia, joka ymmärtää tämän kauniin ja kiltin tytön erikoislaatuisuuden. Saagalle etsii kotia rauhalliselta alueelta. Vilkas kaupunki on ympäristönä ainakin vielä liian jännittävä Saagalle.

27.2.2023
Saaga kävi eläinlääkärissä silmätulehduksen vuoksi. Sen silmät alkoivat rähmiä pian Suomeen tulon jälkeen. Saagalla todettiin sidekalvon tulehdus eli konjuktiviitti, mahdollisesti rakkulainen konjuktiviitti. Saagalle määrättiin antibioottia ja kortisonia sisältäviä silmätippoja, keinokyynelliuosta ja kipulääkettä. Lisäksi silmiä neuvottiin huuhtelemaan keittosuolaliuoksella.

17.2.2023
Saaga pääsi Suomeen ja odottaa adoptiohakemuksia hoitopaikassaan Helsingissä.

23.1.2023
Saaga valmistautui Suomeen lähtöön käymällä tautitesteissä, jotka olivat muiden tutkittujen vektorivälitteisten tautien osalta negatiiviset paitsi Mycoplasma haemocaniksen.

1.11.2022
Kaunis punertavanenäinen Saaga on asunut Elenan tarhalla jo yli kolme vuotta. Saaga rakastaa ihmisiä ja lähtee riemuissaan kanssamme kävelylle.

Muistamme Saagan ajalta jo ennen koronaa. Kun matkustusrajoitukset elokuussa purettiin, tuttu punanenäinen ja kaunis tyttö kurkki yhä aitauksestaan. Elena ei muista enää tarkalleen mistä Saaga tarhalle saapui, mutta tarhalle sen kuitenkin toimitti nainen, joka oli korjannut tytön turvaan ulkoa juoksentelemasta Viipurin ulkopuolelta.

Saaga pääsee kanssamme kävelylle lokakuun lopussa. Se on innoissaan, häntä heiluu ja kieli käy kun puemme sille varusteita. Tarhan portista se ampaisee vauhdilla ulos ja juoksentelee alkuun vähän minne sattuu. Mutta sen voi ymmärtää, sillä voi olla, ettei Saaga ole tulonsa jälkeen päässyt koskaan pois aitauksestaan kävelylle. Se suhtautuu ystävällisesti kahteen tarhan ulkopuolella asuvaan koiraan ja jatkaa häntä heiluen matkaansa. Pysähtyessämme ottamaan kuvia, Saaga ei meinaa malttaa pysyä lainkaan paikoillaan. Vieressä oleva ihminen on kuitenkin sen mielestä ihana ja se kellahtelee kumoon jalkoihin vähän väliä. Kaikki koskeminen saa sen nojaamaan tiukasti ihmiseen ja kääntämään vatsan kohta taivasta. Saaga on ihana.

Elena mukaan Saaga on ollut tarhalle tullessaan noin vuoden ikäinen. Se ei siis ole kasvanut tarhalla ja tällä ihmisrakkaalla ja reippaalla tytöllä onkin todennäköisesti ollut jonkinlainen koti joskus. Hihna ei aiheuta Saagalle minkäänlaista ihmetystä ja se viilettää reippaasti eteenpäin yksinään ilman koirakaveria.

Saagan eloa aitauksessa kurjistaa entisestään se, että siellä asuva toinen narttu on pistänyt muut koirat ahtaalle ahnehtien niidenkin ruokia. Yli 200 koiran tarhalla tilaa on vähän ja koirat asuvat jo muutenkin niin ahtaasti, että niiden uudelleensijoittaminen toisiin aitauksiin on hankalaa. Saaga onkin tällä hetkellä surullisen laihassa kunnossa ja sen pitäisi löytää oma koti äkkiä. Talvi lähestyy eikä laiha Saaga onnettomalla karvalla voi olla palelematta.

Saaga sopeutuisi todennäköisesti elämään monenlaisessa perheessä ja ympäristössä. Se on aina vaikuttanut sopuisalta tytöltä ja tullut hyvin muiden koirien kanssa toimeen, myös narttujen. Reippaana ja sosiaalisena tyttönä siitä saattaisi hyvin olla myös ainoaksi koiraksi. Koska emme tiedä onko kukaan koskaan opettanut Saagalle sisällä kotona tarvittavia taitoja, voi sisäsiisteyttä ja yksin jäämistä joutua alussa harjoittelemaan.

Liikuttavan ihana kaunotar Saaga toivoo hartaasti, ettei sen tarvitsisi kestää enää kauaa tarhaelämää ja se pääsisi kellahtamaan ennen talvea oman ihmisen kainaloon pehmoiselle sohvalle.

Viipurin koirat - Saaga 30.10.2022

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.