Kuzja

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 5/2022
Tautitestattu: 11/2022
Sijainti: Salo, Suomi

18.11.2022
Kuzja muutti Suomeen! Kuzja etsii omaa kotia hoitopaikasta käsin.

Kuzjan yhteyshenkilönä toimii Mona.

8.11.2022
Kuzja on pakannut kassinsa ja muuttaa kotihoitopaikkaan marraskuun puolivälissä. Se valmistautui Suomeen lähtöön käymällä tautitesteissä, jotka olivat kaikkien tutkittujen vektorivälitteisten tautien osalta negatiiviset.

Kuzjalta testattiin myös rabiesvasta-ainetasot, jotka olivat riittävällä tasolla ja osoittivat, että sillä on rokotuksista saatu suoja tautia vastaan.

27.9.2022
Kuzja-polo ei ole saanut parhaimpia kortteja. Luonne on liikuttava ja varovainen, mutta voimakas yläpurenta aiheuttaa Simpsoneiden Mr. Burns -efektin.

Kuzja sisaruksineen poimittiin talteen ulkoa Tolokonnikovosta, noin 10 km Viipurista kaakkoon (ent. Heponotko, Pienpero). Enemmän tai vähemmän arat pikkupennut saapuivat Olgan hoiviin elokuun alussa. Vaikka ikääntynyt Olga ei enää halua ottaa uusia asukkeja pihapiiriinsä, tarjosi hän kuitenkin karanteenipaikkaa pennuille, jotta nämä voisivat myöhemmin siirtyä kunnollisen rokotussuojan turvin Snezhannan tarhalle. 

Pentueen tyttöjä ovat KaamaKaméa, Kiira ja Kooka. Ainokainen poika on nimeltään Kuzja.

Tapasimme pennut ensimmäisen kerran elokuun puolivälissä kuumana hellepäivänä. Suurin osa pallerolaumasta istua tapitti vieraita nenä kiinni aidassa. Innokkaimmat virittelivät tervetuliaishaukkua häntä vipattaen ja ojentelivat käpäliään, varovaisimmat kipittivät kauemmas seuraamaan tapahtumia. 

Kuzja kuului jo elokuussa pentueensa reippaimpiin pentuihin. Ei se mikään yltiöreipas ole, mutta seurailee kiinnostuneena suomalaisten kannoilla eikä piiloudu tapaamisen aikana pois näkösältä. Sylissä istuminen on vähän jännittävää puuhaa. Ei heikkokuntoinen, kävelykepin varassa liikkuva Olga pysty enää samalla tavalla sosiaalistamaan pentuja ja käsittelemään niitä kuin ennen. Kuzja istuu kuitenkin nätisti sylissä turhia rimpuilematta. Päästessään takaisin maahan on se vähän hämmentynyt ja tepsuttaa sylittäjän jalkojen vierelle portaiden alle.

Kuzjalla on voimakas yläpurenta ja kulmahampaat alhaalla ovat kasvamassa kohti kitalakea. Ne täytyy mahdollisesti poistaa ellei oikominen riitä. Kuzjalla on jo niidenkin vuoksi kiire löytää koti tai hoitopaikka Suomesta.

Mitä pidempään Kuzja joutuu tarhaoloissa asumaan, sen aremmaksi se hiljalleen muuttuu. Sen olisi tärkeää löytää koti tai hoitopaikka, jolloin mahdollisuudet reipastumiseen olisivat vielä olemassa. Reippaan koirakaverin tuella ja ymmärtäväisen ihmisen avulla oikeassa ympäristössä Kuzjalla voisi olla edessään vielä valoisa tulevaisuus, mutta aikaa ei ole hukattavaksi. 

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Luovutamme Kuzjan ainoastaan kotiin, jossa on aiempaa koirakokemusta ja joka täyttää seuraavat ehdot:

-koirakaveri odottamassa
-rauhallinen asuinympäristö
-aikuiskoti
-oma, aidattu piha (mieluiten omakotitalo)

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin.

Viipurin koirat - Kuzja 13.8. & 24.9.2022

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.