Kaméa

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 5/2022
Tautitestattu: 11/2022
Sijainti: Mäntsälä, Suomi

29.11.2022
Kaméa on nyt ollut kotihoidossa reilun viikon ja tytöstä on tullut esiin iloinen vesseli, jolle kotikoiran tavat alkavat jo olla tuttuja.

Aluksi Kaméa juoksenteli aidatulla pihalla pitkä liina perässä viuhtoen, mutta nyt tyttö saa jo juoksennella aivan vapaana, kun tottelee niin nätisti luoksetulokutsua. Kaméan mielestä juoksentelu onkin parasta heti syömisen jälkeen.

Hoitopaikan koiriin Kaméa tutustui nopeasti ja hakee niistä turvaa aina vähänkin jännän tilanteen tullessa eteen. Koirakavereiden kanssa on myös hoitomamman työssäoloaika sujunut hyvin. Sisäsiisteyden harjoittelu on hyvällä mallilla. Jos Kaméa pääsee tarpeeksi usein ulos, tekee se myös tarpeensa ulos. Yöt Kaméa nukkuu hyvin.

Kaméasta huomaa, että ihmiskontaktit ovat olleet hyvin rajoitetut entisessä elämässä. Se suhtautuu ensin varauksella uusiin ihmisiin, mutta kotihoitajan tyttö huomasi melko luotettavaksi jo vuorokauden sisällä. Uusien ihmisten tapaamisen kanssa ei ole kiirehditty, vaan tärkeintä on ollut saada arki hoitopaikassa rullaamaan hyvin. Portin ulkopuoliseen maailmaan Kaméa on käynyt kerran tutustumassa. Tyttö kulki oikein reippaasti ja haisteli uteliaasti tien reunuksia, kun mukana oli yksi koirakaveri.

Painoa Kaméalla on tällä hetkellä noin 11,5 kg ja ruoka maistuu hyvin.

18.11.2022
Pikkuinen Kaméa muutti Suomeen! Kaméa odottaa omaa kotia hoitopaikassaan Mäntsälässä.

Kaméan yhteyshenkilönä toimii Pirjo.

7.11.2022
Kaméa on pakannut kassinsa ja muuttaa kotihoitopaikkaan marraskuun puolivälissä. Se valmistautui Suomeen lähtöön käymällä sterilisoitavana.

Kaméa kävi myös tautitesteissä, jotka olivat kaikkien tutkittujen vektorivälitteisten tautien osalta negatiiviset. Kaméalta testattiin myös rabiesvasta-ainetasot, jotka olivat riittävällä tasolla ja osoittivat, että sillä on rokotuksista saatu suoja tautia vastaan.

Kaméa on muuttanut Snezhannan tarhalle odottamaan matkaa.

27.9.2022
Miten valtavasta pentupaljoudesta voi suloista mutta varovaista Kaméaa onnistaa? Kaméa tarvitsee oman ihmisen ja kodin, muuten sen tulevaisuus on mennyttä.

Kaméa sisaruksineen poimittiin talteen ulkoa Tolokonnikovosta, noin 10 km Viipurista kaakkoon (ent. Heponotko, Pienpero). Enemmän tai vähemmän arat pikkupennut saapuivat Olgan hoiviin elokuun alussa. Vaikka ikääntynyt Olga ei enää halua ottaa uusia asukkeja pihapiiriinsä, tarjosi hän kuitenkin karanteenipaikkaa pennuille, jotta nämä voisivat myöhemmin siirtyä kunnollisen rokotussuojan turvin Snezhannan tarhalle. 

Pentueen tyttöjä ovat Kaama, Kaméa, Kiira ja Kooka. Ainokainen poika on nimeltään Kuzja.

Tapasimme pennut ensimmäisen kerran elokuun puolivälissä kuumana hellepäivänä. Suurin osa pallerolaumasta istua tapitti vieraita nenä kiinni aidassa. Innokkaimmat virittelivät tervetuliaishaukkua häntä vipattaen ja ojentelivat käpäliään, varovaisimmat kipittivät kauemmas seuraamaan tapahtumia. 

Vierailimme Olgan luona uudelleen syyskuun lopulla. Ihmiset ovat Kaméasta kiinnostavia, mutta silti vieraiden läsnäolo jännittää sitä eikä se uskaltaudu omaehtoisesti rapsutuksille. Kaméan saa nostettua melko vaivatta syliin ja sylissä se nököttää jännittyneenä mutta mistään paniikista ei kuitenkaan ole tietoa, onneksi. Alas päästyään se ei singahda tykinkuulan lailla aitauksen toiseen päätyyn vaan sipsuttaa muutaman metrin päähän nurkkaan hiukan ihmeissään katselemaan, että mitä kummaa täällä tapahtuu.

Mitä pidempään Kaméa joutuu tarhaoloissa asumaan, sen aremmaksi se hiljalleen muuttuu. Sen olisi tärkeää löytää koti tai hoitopaikka, jolloin mahdollisuudet reipastumiseen olisivat vielä olemassa. Reippaan koirakaverin tuella ja ymmärtäväisen ihmisen avulla oikeassa ympäristössä Kaméalla voisi olla edessään vielä valoisa tulevaisuus, mutta aikaa ei ole hukattavaksi. 

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Luovutamme Kaméan ainoastaan kotiin, jossa on aiempaa koirakokemusta ja joka täyttää seuraavat ehdot:

-koirakaveri odottamassa
-rauhallinen asuinympäristö
-aikuiskoti
-oma, aidattu piha (mieluiten omakotitalo)

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin.

Viipurin koirat - Kaméa 24.9.2022

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.