Nikos

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 55 cm)
Syntymäaika: 2/2021
Tautitestattu: 1/2023

27.1.2023
Nikos sai kodin samasta paikasta, jossa sen veli asuu.

23.1.2023
Nikos valmistautui Suomeen lähtöön myös käymällä tautitesteissä, jotka olivat kaikkien tutkittujen vektorivälitteisten tautien osalta negatiiviset.

5.9.2022
Nikokselle kävi vähän kurjasti kun se jäi pentueestaan ainoana tarhalle varttumaan. Nikos on kiltti ja ihastuttava poika, jonka olisi jo korkea aika jättää tarha taakseen.

Nikoksen kaikki sisarukset pääsivät Suomeen jo aikapäiviä sitten. Samoin Nayda-emokin viettää onnellisia kotikoiran päiviä Suomessa. Mutta kun pentuja on paljon, aina löytyy se joku epäonnekas, jolta jää koti tai hoitopaikka saamatta.

Ilman ihmiskontakteja Nikos ei onneksi suinkaan ole joutunut tarhalla kasvamaan, mutta onhan sitä ihmisseuraa tarjolla hyvin rajoitetusti 300 koiran tarhalla. Vapaaehtoiset ovat kuitenkin jonkin verran ehtineet viettää Nikoksen kanssa aikaa, se on päässyt edes joskus harjoittelemaan hihnakävelyä, nuuskuttelemaan sekä havainnoimaan tarhan ulkopuolista maailmaa. Nikos on ihmisistä enemmän kuin innoissaan, mutta samaan aikaan se jännittää kosketusta ja käsiteltävänä olemista. Halu seurustella vieraiden kanssa on kuitenkin palava, ja vaikka välillä täytyy venyttää turvaväliä säntää Nikos samantien uudelleen kosketusetäisyydelle.

Nikos ja aitauskaveri Baks pääsivät kanssamme kävelylle. Ympärillä oli niin paljon kaikkea uutta ja ihanaa haisteltavaa, ettei poika malttanut juuri paikoillaan pysyä. Ja miten sellaista voisikaan vaatia, hihnakävelylle pääseminen kun on harvinaista juhlaa.

Nikos onnistui kertaalleen peruuttamaan itsensä ulos valjaista. Otettuaan kerran kovan spurtin vapauteen palasi se häntä heiluen luoksemme namipussin rapinan kuullessaan. Vapaaehtoiset ovat opettaneet Nikosta istumaan ja tämän poika taitaa hienosti. Nikos vaikuttaa myös sopuisalta ja muiden koirien kanssa hyvin pärjäävältä nuorukaiselta. Sillä on ohuen ohut karva ja tuntuu surkealta ajatella, kuinka rankkaa aikaa talvi tulee sille olemaan.

Nikos etsii kotia koirakaverillisesta kodista ja rauhalliselta alueelta.

Viipurin koirat - Nikos 26.8. & 1.9.2022

6.7.2022
Varovaiselle mutta ihmisiin uteliaasti suhtautuvalle Nikokselle lisättiin video.

Viipurin koirat - Nikos 7/2022

30.5.2022
Nikoksen emo ja kaikki sen seitsemän sisarusta elävät onnellista elämää Suomessa, mutta Nikos jäi ilman kotia ja asuu edelleen tarhalla.

Varttuminen tarhaoloissa on tehnyt aiemmin niin reippaasta Nikoksesta varovaisen pojan. Tuttuja Nikos tulee mielellään tervehtimään, mutta uudet asiat ja miespuoliset henkilöt jännittävät sitä. Nikoksen aitauksessa elää muitakin nuoria koiria, niin uroksia kuin narttujakin, ja Nikos tulee hyvin toimeen niiden kanssa.

1.10.2021
Nikokselle lisättiin uusia kuvia.

8.7.2021
Nikos on sosiaalinen ja reipas pentu, joka odottaa sisarustensa kanssa Snezhannan tarhalla uuden elämän alkua.

Nikos ja sen sisarukset syntyivät paikallisen autokorjaamon pihalle. Pentueen emo Nayda oli elänyt siellä kurjan elämän ketjun päässä, missä se synnytti jatkuvalla syötöllä pentueita.

Autokorjaamosta otettiin yhteyttä alkukeväällä tarhanpitäjä Snezhannaan. Hänelle kerrottiin, että korjaamon pihalla oli pentuja, jotka pitäisi hakea sieltä pois tai korjaamon väki hankkiutuisi niistä itse eroon. Snezhanna meni paikalle. Pihalla tosiaan makoili ketjun päässä ystävällinen emokoira ja sen kahdeksan pentua. Snezhannalle kerrottiin suoraan, että emokoira oli synnyttänyt useita pentueita ja että edellisillä kerroilla vastasyntyneet pennut oli hukutettu. Tällä kertaa pentuja ei oltu huomattu riittävän ajoissa, ne olivat jo sen verran isoja että ne onnistuivat välttämään karun kohtalon. Snezhanna lupasi ottaa pennut vastaan sillä ehdolla, että korjaamon väki suostuu leikkauttamaan emokoiran. Snezhanna ei kuitenkaan pystynyt jättämään ystävällistä ja lempeää emokoiraa taakseen vaan otti koko koiraperheen mukaansa.

Emo ja pennut muuttivat autokorjaamon pihasta tarhan eläintenhoitajan luokse pieneen ulkotarhaan. Siellä ne kasvoivat ja vahvistuivat kunnes tuli aika siirtyä varsinaiselle tarhalle. Nyt tämä ihana pentujoukko on valmiina etsimään kotia: tervetuloa kotia etsivien joukkoon Nikos ja sen sisarukset NaperoNeppariNuukNelleNuraNalle ja Nacho!

Snezhannan mukaan Nikos on hyvin reipas, iloinen ja sosiaalinen poika. 

Nikoksesta kasvaa aikuisena keskikokoinen koira. Sen emossa Naydassa saattaisi ulkonäön perusteella on selvä osuus saksanpaimenkoiraa, joten oletettavaa on, että Nikoksestakin kasvaa aktiivinen koira. Jos Nikos tuntuisi juuri sinun elämästäsi puuttuvalta koiralta, niin valmistaudu siihen, että pojalle tulee tarjota runsaasti reipasta liikuntaa ja aivojumppaa, ettei sen tarvitse tylsistyessään keksiä itse parempia huvituksia.

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Luovutamme Nikoksen ainoastaan kotiin, jossa on aiempaa koirakokemusta ja joka täyttää seuraavat ehdot:

-koirakaveri odottamassa
-rauhallinen asuinympäristö

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin. 

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.