Nori

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi (nyt 55 cm, 17 kg)
Syntymäaika: 4/2022
Tautitestattu: 1/2023

14.3.2023
Nori sai kodin Sipoosta.

12.2.2023
Sympaattinen hörökorva Nori on nauttinut kotikoirailun iloista nyt parisen viikkoa.

Alkujännityksestä toivuttuaan tytöstä on kuoriutunut mitä iloisin ja hauskin persoona. Nori on hoidossa rauhallisessa ympäristössä maaseudulla eri-ikäisten koirien laumassa, ja sosiaalisena tyttönä se on kaikkien kaveri. Myös kylään tulevat vieraat koirat Nori ottaa avosylin vastaan. 

Ulkoilu on Norille mieluisaa puuhaa, ja se lenkkeilee reippaasti hihnassa. Myös aidatulla pihalla riittää ihmeteltävää, tutkittavaa ja ilospurttailtavaa. Norista kasvaakin varmasti väsymätön lenkkiseuralainen, joka on aina valmis reippaille happihyppelyille.

Nori on uusia ihmisiä kohtaan alkuun hiukan varautunut, mutta tytön suosioon pääsee herkullisten makupalojen avulla ujuttautumaan melko sujuvasti. Sisäsiisteyttä Nori vielä harjoittelee, mutta iso osa tarpeista tulee jo ulos kuten kuuluu. 

Tyttö pelkää jonkin verran kovia ääniä, mutta palautuu kuitenkin säikähdyksestä nopeasti. Kotihoitaja kuvaileekin Noria tasapainoiseksi luonteeksi.

Tuleva koti voisi sijaita hiukan rauhallisemmalla alueella rivi- tai omakotitalossa. Kiva koirakaveri olisi mieluisa tuki sopeutumisessa, mutta oikeassa perheessä reipas Nori voisi harkita elämää ainoanakin koirana.

Norilla on tällä hetkellä korkeutta noin 55 cm ja painoa 17 kg.

27.1.2023
Nori pääsi Suomeen! Nori odottaa omaa kotia hoitopaikassaan Kärkölässä.

Nori valmistautui Suomeen lähtöön käymällä tautitesteissä, jotka olivat kaikkien tutkittujen vektorivälitteisten tautien osalta negatiiviset. 

5.10.2022
Syyskuussa tapaamamme Nori on mitä ihastuttavin tyttö.

Tilanne tarhoilla on jo jonkin aikaa ollut todella huolestuttava – tilaa ei uusille tulokkaille ole eikä ulos hylätyille pennuille meinaa löytyä turvaa. Sen joutui huomaamaan myös suloinen Neo seitsemän sisaruksensa kanssa. Nämä löytöhetkellä noin 4–6 viikkoiset pikkuiset löydettiin kesäkuussa metsikköön kaivetusta kuopasta Viipurin Lazarevkan kaupunginosasta (suom. Liimatta). Niille yritettiin kuumeisesti etsiä turvapaikkaa siinä kuitenkaan onnistumatta. Snezhannallakaan ei ollut mahdollisuutta ottaa niitä heti hoiviinsa, joten niinpä niistä yritettiinkin parhaan mukaan pitää huolta siellä, mihin ne oli emonsa kanssa jätetty oman onnensa nojaan. Ne rokotettiin, madotettiin, niille vietiin ruokaa ja yritettiin näin pelata aikaa. Yhtenä elokuisena päivänä kaksi ei enää tullutkaan syömään. Yksi löytyi menehtyneenä tienposkesta ja toista ei enää koskaan löytynyt.

Murtuneena pentuja hoitanut paikallinen eläintensuojelija sopi Snezhannan kanssa, että pennut siirtyvät rokotussuojan saavutettuaan tarhalle turvaan. Kahta pentua onnisti ja kodit löytyivät. Nori, Neo, Nava ja Nadja sen sijaan siirtyivät tarhalle ja siellä ne nyt hännät heiluen odottavat yhteydenottoja.

Nori on kertakaikkisen mainio pentu. Reippaasti se kulki kanssamme hihnassa hajuja nuuskien ja uusia paikkoja tutkien. Namit innostivat tyttöä hyppimään myös meitä vasten ja häntä sen kuin heilui. Oikeassa ympäristössä siitä kuoriutuukin varmasti mahtava ja oppivainen tyttö. Tarha ei kuitenkaan ole tällaisen ihanuuden paikka ja koti sillekin pitäisi löytää. Kuka tarjoaisi kodin suloiselle Norille?

Norin elämä on ollut hyvin virikkeetöntä ja monet asiat ovat sille vieraita ja jännittäviä. Onneksi sisaruksista on saanut turvaa, seuraa ja lämpöä. Hylkäys, parkkipaikalla selviytyminen ja sieltä täydelle koiratarhalle siirtyminen, siinä ovat Norin elämä lyhyenä listana. Sillä ei ole mitään tietoa sisällä elämisestä tai ainoana koirana olemisesta. Ei mitään tietoa lämpimästä pedistä, sohvalla loikoilusta tai namipalloista. Noristakin varmasi tulisi mallikelpoinen koirakansalainen kannustavassa ja rohkaisevassa ympäristössä, mutta sopeutuminen voi kuitenkin viedä paljonkin aikaa. Nori toivookin uudelta omistajalta ennen kaikkea kärsivällisyyttä, motivaatiota ja ymmärrystä. Ehkäpä Noriakin vielä onnistaa?

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Luovutamme Neon ainoastaan kotiin, jossa on aiempaa koirakokemusta ja joka täyttää seuraavat ehdot:

-koirakaveri odottamassa
-rauhallinen asuinympäristö
-oma, aidattu piha (mieluiten omakotitalo)

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin.

Viipurin koirat - Nori 24.9.2022

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.