Lili

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 55 cm)
Syntymäaika: 2021
Tautitestattu: 9/2023

22.10.2023
Lili matkusti Suomeen siskonsa vanavedessä ja pääsi muuttamaan omaan kotiin. Lilillä on nyt koti Salossa. 

7.10.2023
Ennen Suomeen matkustamista Lili kävi tautitesteissä. Kaikki 8 vektorivälitteistä tautia olivat negatiivisia.

Lilitä tutkittiin anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, leishmanioosi, Mycoplasma haemocanis sekä ihomato Dirofilaria repens ja sydänmato Dirofilaria immitis.

7.8.2023
Kultainen ja kiltti Lili teki meihin jälleen syvän vaikutuksen hurmaavalla olemuksellaan. Lilille toivoisimme kovasti omaa kotia, sen tämä ihmisrakas tyttö olisi ansainnut.

Lili ja sen sisko Lotta kuuluvat tarhanpitäjä Snezhannan suosikkeihin ja Snezhanna sureekin kovasti, että ihmisrakkaat tytöt joutuvat asumaan kuukaudesta toiseen tarhalla. Lili on päässyt ulkoilemaan tarhalla käyvien vapaaehtoisten kanssa monesti eikä se enää jännitä varusteiden laittoa. Hihnassa Lili kävelee rauhallisesti ja kauniisti. Ympäristöä nuuskitaan, mutta eniten Lili on kiinnostunut ympärillä olevista ihmisistä, joiden luokse se haluaa päästä seurustelemaan, heittäytymään kyljelleen ja nauttimaan läheisyydestä. Ei näin ihanaa tyttöä voi jättää tarhalle. Mukanamme oli vieras parimetrinen mies, jota Lili ei pelännyt lainkaan vaan suuntasi oitis antamaan pusuja. Lilistä ei kerta kaikkiaan ole mitään pahaa sanottavaa. Liikuttavan kiltti ja ystävällinen tyttö, jonka paikka on kotona, ei tarhalla.

Viipurin koirat - Lili 28.7.2023

27.3.2023
Lili on kovin kiltti ja kaino tyttö. Vaikka sitä hiukan uudet asiat jännittääkin, tahtoo se silti lisää. Takkuinen kuono tökkää käsiä ja puskee syliin.

Lili, sen sisko Lotta ja emo Lara ovat peräisin Kirillovskojen (ent. Perkjärven asemakylä) kylästä. Kolmikko piti majaa huoltoaseman pihassa. Työntekijät kertoivat niiden asuneen ja kasvaneen lähistöllä. Myös parrakas isäkoira oleili alueella, mutta se sattui löytämään kodin. Rankkurin ottaessa koirat kyytiinsä, kävi ilmi että kaikki kolme olivat tiineenä. Snezhanna sterilisoi kolmikon ja päätti, että ne saavat jäädä tarhalle oman kodin toivossa.

Lili pysyttelee aitauksessa sivummalla eikä lähde kilpailemaan huomiosta vaikka vieraista ilahtuukin. Siinä missä sisko Lotta nojautuu välittömästi ihmisen kylkeen kiinni, katselee Lili pienen välimatkan päässä tapahtumia. Se haluaisi tulla, mutta sitä jännittää. On mahdollista, että se jännittää myös muita koiria. Aina kun tytön lähelle on päässyt, väistää Lili ensimmäisenä kauemmas toisen koiran saapuessa.

Puemme Lilille varusteet. Tapahtuma on jännittävä ja Lili muuttuu patsaaksi. Se tuskin on koskaan ollut hihnassa. Lili on kooltaan hiukan pienempi ja kevyempi kuin siskonsa. Etenemistyyli tytöillä on sama; matalana maata pitkin möyrien. Lilillä ei kuitenkaan kauaa kestä niin se jo rentoutuu. Hangessa kieriminen on siitä ihanaa ja Lili nauttii kovasti ihmisen seurasta. Mitä enemmän tyttöä rapsuttelee, sitä rohkeammin se uskaltaa huomiota hakea. Lilistä ei voi olla pitämättä. 

Lili lienee syntynyt ulos ja elellyt elämäänsä huoltoaseman pihalla. Suloinen pörrönaama on varmasti kerännyt rapsuttajia, siitä kielii Lilin varovaisen ystävällinen suhtautuminen ihmisiin. Kotikoiran maailmasta Lilillä ei varmastikaan ole tuon taivaallista haisua, joten tuleva omistaja saa olla varustettu pitkäjänteisellä ja ymmärtäväisellä asenteella. Lilistä ei tule kotikoiraa yhdessä yössä, viikossa tai kuukaudessakaan. Uusia taitoja ja elämää opetellaan pienin askelin.

Kerrostaloympäristö keskellä vilkasta kaupunkia olisi Lilille todennäköisesti liikaa. Kerrostalo ei kuitenkaan ole poissuljettu, kunhan ympäristö on rauhallinen. Lilin kantamiseen ja portaissa kulkemisen harjoitteluun on silloin varauduttava. Varusteissa ulkoilu on Lilille todennäköisesti alkuun jännittävää, ja tottuminen siihen tulee viemään oman aikansa. Lili on elänyt aina koiraseurassa, ja koska se on vähän varovainen, olisi reippaasta koirakaverista sille suuri apu kotiutumisessa.

Ikää Lilillä on arviolta 1,5-2 vuotta. Se on keskikokoinen, n. 55 cm korkea ja tällä hetkellä hyvin hoikassa kunnossa. Lilin paikka on ehdottomasti ymmärtäväisessä kodissa, missä se saa kaipaamansa huomion.

Viipurin koirat - Lili 15.3.2023

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.