Alisa

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 8/2022
Tautitestattu: 1/2023

27.1.2023
Alisa sai kodin Porvoosta.

23.1.2023
Alisa steriloitiin Viipurin Koirien tuella. Se valmistautui Suomeen lähtöön myös käymällä tautitesteissä, jotka olivat kaikkien tutkittujen tautien osalta negatiiviset.

27.12.2022
Kuinka joku voi hylätä pienen pennun marraskuun koleuteen, sitoa puuhun ja jättää yksinään oman onnensa nojaan? Niin joku teki Alisalle, ihmisrakkaalle ja luottavaiselle tytölle.

Alisa löydettiin Viipurista pieneltä penkereeltä puuhun sidottuna marrakuussa. Oli tytön onni, että siihen kiinnitti ensin huomiota hyväsydämiset ihmiset, jotka toivat pennun Snezhannalle. Paikalle olisi voinut sattua myös toisenlaista väkeä, joiden mukana Alisaa olisi voinut odottaa onnettomampi kohtalo. Alisan omistajaa etsittiin ja kuuluteltiin pitkin somea, mutta turhaan. Siitä oli selvästi haluttu eroon. 

Syitä hylkäämiselle voi jälleen kerran vain arvailla, mutta ehkä joku vain kyllästyi kolmikuisen pennun kanssa eloon huomattuaan, että se tarvitseekin aktivointia ja ulkoilua. Eikä se ole sisäsiistikään. Ääh, etsiköön toisen kodin ja helppoahan se koiran hylkääminen Venäjällä on. Ei kun ovesta ulos vaan.

Alisa vaikuttaa ihmisrakkaalta, sosiaaliselta ja iloiselta pennulta. Se on reipas ja sopeutunut jo hyvin tarhalle. Tarhan henkilökunta on tullut tutuksi ja Alisa on innoissaan ulkoilemassa hihnassa tarhan ulkopuolella. Kontaktin harjoittelu on jo hyvässä vauhdissa ja istuakin jo osataan! Ihana Alisa olisi jo valmis omaan kotiin, mutta tällä kertaa sellaisen ihmisen luokse, joka tiedostaa että pennut voivat pureksia ja maistella kodin huonekaluja, ne tarvitsevat puuhaa ja ulkoilua eivätkä ne kykene pidättämään tarpeitaan vielä samalla tavalla kuten aikuiset koirat. Monet asiat vaativat harjoittelua, mutta kyllähän näin fiksu tyttö on valmis oppimaan vaikka mitä. Alisa voisi sopeutua monenlaiseen kotiin ja saattaisi pärjätä myös vähän vilkkaammalla seudulla.

Jos sydämessä läikähti ja kodissasi olisi Alisan mentävä aukko, tulisi tyttö enemmän kuin mielellään paikkaamaan sen. Adoptiohakemuksia odotellen!

Alisa on valmis matkustamaan Suomeen tammikuun lopussa. 

Viipurin koirat - Alisa & vapaaehtoiset 12/2022

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.