Julia

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 60 cm, 25 kg)
Syntymäaika: 6/2015
Tautitestattu: 12/2023

10.12.2023
Sympaattinen Julia löysin oman kodin Lapualta.

13.7.2023
Helmikuun lopussa onnettoman näköinen tyttökoira tuotiin tarhalle. Se oli 7-vuotias Julia, jonka omistaja oli kuollut. Alakuloinen Julia talutettiin tarhalle, paikkaan, minne se ei todellakaan kuulunut.

Edesmenneen omistajan naapuri oli pitänyt Juliaa luonaan pari viikkoa, mutta ei voinut pitää koiraa loputtomiin, joten se päätyi Snezhannalle. Täpötäydelle tarhalle on koko ajan tunkua ja tila vähissä, mutta kuinka jättää ikänsä kodissa asunut koira kadulle yksinään pärjäämään. Talvipakkasilla.

Kun tapasimme Julian ensimmäisen kerran, se oli juuri tuotu tarhalle. Julia oli peloissaan ja hämmentynyt, namitkaan eivät maistuneet sille. Turkki oli huonossa kunnossa, karva oli harvaa ja häntä melkein kalju. Stressi, huono ruokavalio, kirpputartunta.. Syitä Julian kunnolle oli varmasti useita. Julia suhtautui meihin ystävällisesti, mutta katseli enimmäkseen hiljaa ympärilleen pää painuksissa kotiinsa ikävöiden.

Kuukaudet ovat kuluneet ja Julia on kokenut ison muutoksen. Tuo surusilmäinen ja harvakarvainen tyttö ei ole enää kumpaakaan. Karva on kasvanut takaisin ja turkki voi hyvin. Julia ulkoilee innoissaan ihmisen kanssa häntä liehuen. Namit maistuvat ja tyttö istuu ja antaa pyynnöstä tassua. Julia vaikuttaa olevan helposti motivoitavissa ruualla ja voisi oppia namien avulla vielä monta muutakin temppua. 

Julia jakaa aitauksen toisen nartun ja yhden uroksen kanssa. Julia vaikuttaa sopuisalta ja se on tullut tarhalla hyvin toimeen muiden koirien kanssa. Sitä on mukava kävelyttää hihnassa ja se suhtautuu tarhan ulkopuolellakin lempeästi muihin koiriin hihnassa. 

Vaikka emme tiedä tarkalleen niistä olosuhteista, missä Julia on aiemmassa kodissaan elänyt, tietää tänä kesänä kahdeksan vuotta täyttänyt Julia varmasti enemmän kotikoiran elämästä kuin tarhaelämästä. Lempeälle ja ystävälliselle tytölle soisi vielä kunnolliset kotikoiranpäivät, ja ehkä joku varta vasten toivookin ystäväkseen jo varttuneempaa koiraseuraa? Julia pärjännee hyvin ainoanakin koirana. Se on reipas ja vaikka se tuleekin muiden koirien kanssa toimeen, ei se hakeudu erityisemmin niiden seuraan. Tärkeintä on, että tuleva omistaja on sitoutunut panostamaan Julian kotiutumiseen, tarjoamaan sille laadukasta ruokaa ja liikuntaa ja huolehtimaan vanhenevan koiran hyvinvoinnista kaikkine kuluineen. 

Julia punnittiin kesäkuun puolivälissä ja painoa sillä oli tuolloin 25 kg.

Viipurin koirat - Julia 27.5.2023

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.