Kai

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 60 cm)
Syntymäaika: 12/2021
Tautitestattu: 2/2023

17.2.2023
Kai sai kodin Inkoosta.

11.2.2023
Kai kastroitiin.

29.12.2022
Kai on ystävällinen ja lempeä poika, jota elämä ei ole kohdellut reilusti. Toivottavasti se onnistuisi löytämään ihmisen, joka näyttäisi sille kuinka ihanaa voi koiranelämä parhaimmillaan olla.

Kai on arviolta noin parivuotias poika, joka päätyi Elenalle elokuussa. Omistajien mielestä koira oli huono metsästyskoira eikä siitä pidetty huolta. Laiha Kai asui ladossa, sitä ruokittiin silloin tällöin ja se kärsi ihottumasta. Lopulta se oli lähes kalju. Omistajat halusivat lopettaa koiran, mutta sekin vaihtoehto oli huono, sillä eutanasiasta olisi joutunut maksamaan. Lopulta sukulaiset hakivat koiran pois ja ottivat yhteyttä Elenaan, joka ei voinut olla vastaanottamasta koiraa kun näki missä kunnossa poikaparka oli. 

Kaita hoidettiin ja lääkittiin ja sen kunto alkoi parantua. Se ei ole enää täysin luuranko, vaikka laiha onkin, ja sen karva on alkanut kasvaa takaisin. Ihottuma oli mahdollisesti sikaripunkin aiheuttama.

Kai pääsee joulukuun alussa kanssamme hihnakävelylle. Se kävelee tottuneesti hihnassa ja suhtautuu ystävällisesti kaikkiin tapaamiinsa koiriin. Se ei vedä eikä kisko ja sitä on mukava kävelyttää. Se on edelleen hoikassa kunnossa ja saisi saada lisää massaa. Kai suhtautuu vieraisiin ihmisiin hyvin ystävällisesti ja pojasta välittyy jotain liikuttavaa, lempeää ja herkkää. Sen ei tarvitse hytistä ohuella turkillaan ulkoaitauksessa vaan poika on päässyt osaksi vanhuslaumaa pieneen, lämpöiseen tupaan. Tuvasssa se on kaikkien vanhojen pappojen ja muorien kaveri ja viihtyy siellä hyvin. 

Kai on melko korkea poika, ja ulkonäössä on paljon samaa kuin venäjänajokoirassa lukuun ottamatta suippoa kuonoa. Kai on reipas koira rauhallisessa ympäristössä peltojen keskellä, mutta emme tiedä onko se tottunut kovin vauhdikkaaseen vilinään. Rauhalliseen taajamaan se saattaisi kuitenkin sopeutua. Koirakaveri ilahduttaisi sitä varmasti ja kaverista voisi olla apua mikäli ympäristö osoittautuisi sille jännittäväksi. Koirakaveri ei kuitenkaan ole välttämättömyys Kain kohdalla, kunhan omistajalla on mahdollisuus yksinolojen huolelliseen harjoitteluun tilanteen sitä vaatiessa. 

Kai on joutunut kärsimään kohtuuttomasti ihmisten välinpitämättömyydestä. Nyt olisi aika näyttää, että niitä kunnollisia, huolehtivia ja rakastaviakin koteja on olemassa. Sellaisen tämä poika todella ansaitsee - ja ennen kaikkea tarvitsee. 

Kai kastroidaan ja tauti- sekä rabiesvasta-ainetestataan ennen Suomeen tuloa.

Viipurin koirat - Kai 1.12.2022

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.