Aries

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 5/2022
Tautitestattu: 11/2022

23.1.2022
Hoitokoti muuttui Arieksen pysyväksi kodiksi.

18.12.2022
Ihana Aries on tutustunut kotikoiran elämään nyt kolmen viikon ajan. Aries on hoidossa perheessä jossa on eri- ikäisiä koirakavereita, ja tyttö tulee kaikkien kanssa hienosti toimeen.

Aries on vieraillut myös koirapuistossa, ja sosiaalisena tyttönä ottanut siellä ilon irti koiraseurasta. Oman perheen kesken Aries ei enää turhia ujostele, se kulkee pienenä apulaisena mukana kaikissa kodin askareissa ja piipahtaa välillä aidatulla pihalla happihyppelyllä. Tarpeet tulevat pääosin ulos.

Aries ei aristele perheen miestä sen enempää kuin naistakaan, lapsia tai vieraita ihmisiä se ei ole vielä kovin paljon ehtinyt tavata. Pelkoa Arieksessa herättävät ohi ajavat autot. Jo kauempaakin auton huomatessaan Aries joutuu pienoisen paniikin valtaan ja pyrkii pakoon. Tämän vuoksi omalla kotikadulla kävely on ollut ajoittain haastavaa. Aries osaa kuitenkin matkustaa auton sisällä rauhallisesti.

Luonteeltaan Aries on läpeensä kiltti, oppivainen ja aktiivinen. Se voisikin tykätä tulevaisuudessa harrastaa jotain kivaa koiralajia. Tällä hetkellä yksi lempiharrastuksista on lumikinoksiin kovalla vauhdilla syöksyminen ja yleinen hepulointi. Lumesta kelpaakin nauttia nyt kun ovi lämpimiin sisätiloihin aukeaa tarvittaessa, eikä enää tarvitse värjötellä yötä päivää kylmällä tarhalla. Arieksesta kasvaa keskikokoinen koira. Kauniin tyttösen haaveissa siintää koirakaverillinen koti rauhallisella sijainnilla.

25.11.2022
Ohutkarvainen Aries ei enää palele tarhalla. Aries muutti Suomeen hoitopaikkaan etsimään omaa kotia.

Ennen Suomeen tuloa Aries steriloitiin. Se myös testattiin 8 vektorivälitteisen taudin varalta. Kaikki testatut taudit olivat negatiivisia. Lisäksi Arieksen rabiesvasta-ainetasot tukittiin ja nähtiin, että sillä on rokotuksesta saatu suoja tautia vastaan.

15.11.2022
Ariesta ei meinannut alkuun löytää, sillä se piilotteli kopissa. Matala mutta painava neitokainen saatiin lopuksi kannettua ulos aitauksesta ja pian se juoksikin riemuissaan jo ulkona.

Ei olisi heti uskonut, että tämä piilotteleva mytty pääsee jaloistaan niin kovaa. Aries on saattanut joutua joidenkin muiden pentujen kiusaamaksi eikä siksi ole uskaltanut liikkua kopista. Se on jostain syystä siirretty veljiensä luota vieraiden pentujen aitaukseen. Otimme tytön hihnaan ja laskimme alas tarhan takana sijaitsevalle metsäiselle aukiolle. Voi että, kuinka Aries oli innoissaan. Se juoksenteli ihan päättömästi joka suuntaan mutta maastoutui herkästi ihmisen kosketuksesta. Voi pientä.

Lyhytkarvaista Ariesta on onnistanut ja pian kylmä koppi on enää muisto menneisyydestä. Aries pääsee askeleen lähemmäs omaa kotia ja jatkaa pian oman kodin etsintää Suomesta hoitopaikasta käsin.

Viipurin koirat - Aries 12.11.2022

7.11.2022
Aries on pakannut kassinsa ja muuttaa kotihoitopaikkaan marraskuun puolivälin jälkeen. Se valmistautui Suomeen lähtöön käymällä sterilisoitavana.

Aries kävi myös tautitesteissä, jotka olivat kaikkien tutkittujen vektorivälitteisten tautien osalta negatiiviset.

26.9.2022
Miten käy Arieksen kaltaiselle, lyhytkarvaiselle ja aristuneelle pennulle talven pakkasilla? Löytyykö kotia tai hoitopaikkaa tytölle, joka sitä niin kovin tarvitsisi?

Aries on muuttunut varovaisemmaksi. Se antaa kuitenkin nätisti käsitellä itseään ja useimpia sisaruksiaan paljon sirompi tyttö nostetaan syliin ja puetaan varusteisiin. Aries kannetaan tarhan taakse pienelle aukiolle metsän laidalle. Kaikki sisarukset ovat ihmeissään ympäristöstä. Osa nuuskuttelee maata ja ottaa varovaisia askelia, joidenkin hännät jopa vähän heiluvat. Arieskin uskaltautuu pienen pienelle tutkimusmatkalle rohkeat muutamat askeleet, mutta sen jälkeen painautuu tiiviisti ihmiseen hentoisella kehollaan, joka aina välillä tärisee. 

Arieksen pitäisi päästä pian pois tarhalta reipastumaan kotiin tai hoitopaikkaan. Peli ei vielä ole menetetty, mutta mahdollisuudet poispääsyyn laskevat koko ajan. Uusia ja nuorempia pentuja tulee koko ajan lisää. Kuka kohta enää huomaa isommaksi kasvanutta ja aremmaksi muuttunutta Ariesta?

Aries punnittiin tällä tarhareissulla ja se painoi vähän vajaa 13 kiloa.

Viipurin koirat - Aries 24.9.2022

31.8.2022
Aries on suloinen tyttö, joka on hirmuisen utelias ja kiinnostunut ihmisistä. Sylissä istuminen ei vain ole tuttua sille ja sekös saa muuten niin eläväisen tytön jähmettymään.

Kesäkuun alussa Snezhannan puhelimeen kilahti video, jota katsoessa rintaa alkoi puristaa. Liikkuva sterilointiklinikka oli löytänyt Pesochnoen kylästä emokoiran pentuineen. Arviolta kuukauden ikäisiä pentuja taapersi ulkona epämääräisen rojun keskellä siellä täällä. Rokottamattomia pienokaisia ei voinut viedä suoraan tarhalle eikä Snezhannalla ollut heti tiedossa mitään hoitopaikkaa yhdelletoista pennulle. Pentuja ei kuitenkaan pystytty jättämään oman onnensa nojaan vaan emokoiran steriloinnin jälkeen liikkuva sterilointiklinikka keräsi piipittävät koiravauvat mukaansa. Kaikeksi onneksi tarhan eläintenhoitajan luona asuneet vanhemmat pennut olivat valmiita siirtymään riittävän rokotussuojan turvin tarhalle, ja eläintenhoitaja-Lena otti vastaan uudet avun tarpeessa olleet tulokkaat.

Pennut saivat asumuksekseen ulkoaitauksen Lenan pihalla, maatilamaisessa ympäristössä erilaisten kotieläinten keskuudessa vuohista ankkoihin. Pennut asuivat Lenan luona hieman yli kaksi kuukautta, ja kun niillä oli riittävä rokotussuoja, siirtyivät ne hetki sitten Snezhannan tarhalle jolloin tapasimme ne ensimmäisen kerran.

Pentueen urokset ovat nimeltään ApolloAtlas, Altair, Castor, Cosmo, Comet, Solar ja Saros. Narttuja ovat Aries, Cielo ja Celeste.

Löytöhetkellä pennut vaikuttivat reippailta ja olivat sitä myös Lenan luona, mutta muutto tutusta ja rauhanomaisesta ympäristöstä suurelle, meluisalle ja pelottavallekin koiratarhalle on ymmärrettävästi ollut melkoinen shokki. Tavatessamme pennut olivat meistä hyvin innoissaan alkuun, mutta huomattuaan joutuvansa pyydystetyiksi yksi kerrallaan kuvausta varten joutuivat ne pienoisen jännityksen valtaan ja kaikille tuli kova kiire koppiin piiloon.

Järin suuria luonne-eroja ei ollut ainakaan näin ensimmäisen tapaamisen perusteella havaittavissa. Kaikki pennut olivat kiinnostuneita ja ilahtuneita ihmisistä, mutta käsittelyyn sen verran tottumattomia että muuttuivat liikkumattomiksi patsaiksi sylissä.

Osa pennuista on aikamoisia möhkäleitä jo nyt ja niistä kasvanee aikuisina kohtalaisen kookkaita. Tosin, ei välttämättä kaikista. Pentujen emon on kerrottu näyttäneen tyypilliseltä sekarotuiselta “perusviipurilaiselta”, korkeudeltaan noin 55-60 cm. Saman pentueen pennuilla voi olla myös eri isät ja vaikkei olisikaan, vanhempien ominaisuudet eivät periydy aina tasan. Ei voida poissulkea, etteikö isokokoisten ja raskasrakenteisten pentujen perimästä löytyisi esimerkiksi laumanvartijoiden geenejä.

Pennuille etsitään sitoutuneita ja ymmärtäväisiä koteja, mistä löytyy aiempaa koirakokemusta. Tulevan omistajan on tärkeää ymmärtää, ettei pennuilla ole kokemusta kotikoirana olosta ja ne tulevat tarvitsemaan paljon aikaa ja kärsivällisyyttä uusien, jännittävien asioiden äärellä. Niiden varhaisista elämänvaiheista emme tiedä, mutta suurimman osan elämästään ne ovat eläneet ulkoaitauksissa rauhallisissa ympäristöissä luonnon läheisyydessä. Ainakin toistaiseksi vaikuttaa siltä, että ne tulevat tarvitsemaan koirakaverin uudessa kodissaan. 

Pennut kasvavat vauhdilla. Ne kaikki yrittävät ahtautua yhteen koppiin toistensa päälle nukkumaan. Kasan alta kuuluu murinaa ja mörinää, kun jotkut joutuvat muiden tallaamiksi. Pian osa joutuu väkisinkin nukkumaan kopin ulkopuolella kylmenevissä öissä suojanaan vain lyhyt karva. Pennut kasvavat, tila käy koko ajan ahtaammaksi ja vähäiset resurssit tulevat aiheuttamaan riitoja. Olot muuttuvat koko ajan kurjemmiksi. Venäjältä kodin saaminen ei tiedä hyvää tulevaisuutta. Vaikka koiria ei anneta ketjukoiriksi, isoa pentua haluavan on helppo vakuutta muuta ja saada pentu mukaansa, jolloin se hyvin äkkiä löytyy kasvettuaan ketjun päästä loppuelämäänsä siinä viettäen.

Luovutamme pennut ainoastaan kotiin, jossa on aiempaa koirakokemusta ja joka täyttää seuraavat ehdot:

-koirakaveri odottamassa
-rauhallinen asuinympäristö
-oma, aidattu piha (mieluiten omakotitalo)

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin.

Viipurin koirat - Aries 26.8.2022

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.