Cosmo

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi (nyt noin 25 kg, 65 cm)
Syntymäaika: 5/2022
Tautitestattu: 11/2022
Sijainti: Lohja, Suomi

5.8.2023
Kultainen Cosmo pääsi kesällä hetkeksi uuteen paikkaan hoitoon. Cosmo osoittautui sopeutuvaiseksi pojaksi, joka ystävystyi nopeasti uusien ihmisten kanssa.

Cosmo pääsi heinäkuussa noin viikoksi ”lomalle” kahden aikuisen ja yhden koiran talouteen, joka sijaitsi rivitalossa. Ensimmäinen päivä meni lähinnä nukkuessa, Cosmoa hieman ujostutti ja se kävi varovasti tekemässä tuttavuutta talouden ihmisiin. Toisena päivänä alkoi jo häntä heilahdella ja Cosmo tuli itse rapsutettavaksi, kolmantena päivänä ujous oli jo tipotiessään ja kylässä oli hyvin iloinen, utelias ja lomakohteen ihmisistä kovasti pitävä koira. Kolmantena päivänä alkoi myös leikkiminen talouden 6-vuotiaan tyttökoiran kanssa, haisteltu oli jo aiemmin ja samassa tilassa oltu rauhassa ja rennosti.

Ulos lähteminen ilahdutti Cosmoa joka kerta. Ulkoilualue pysyi vielä melko pienenä, mutta kahtena viimeisenä päivänä Cosmo jo ihan itse johdatti pienelle pätkälle ennestään tuntematonta reittiä. Namit maistuivat ulkona, vaikka välillä hieman jännittikin. Joitakin asioita, kuten busseja ja muutamaa puskista suhahtanutta polkupyörää, Cosmo hieman säpsähti, mutta niistäkään ei jäänyt paniikkia päälle, vaan matka jatkui pienen tuumaustauon jälkeen. Myös muutamaa vierasta koiraa taluttajineen moikattiin ulkona, Cosmo kävi haistelemassa myös ihmiset uteliaana, mutta ei vielä välittänyt tuntemattomien ihmisten rapsutuksista.

Vajaan viikon aikana hieman hämmentynyt, ujo koira ehti jo muuttua pienestä ilahtuvaksi, aivan hurmaavaksi ja uteliaaksi tyypiksi. Cosmo teki myös omatoimisia tutkimusmatkoja asunnon yläkertaan ja aidatulle patiolle, osallistui kiinnostuneena puutarhatöihin ja poseerasi kameralle. Rivitaloyhtiön äänimaisema aiheutti joitakin kertoja pientä, kuitenkin melko maltillista ilmoittelua, josta rauhoittuminen kävi kuitenkin nopeasti. Joistain tilanteista, esimerkiksi ahtaasta eteisestä kulkiessa, Cosmo luikki nopeasti ohi selvästi vielä hieman aristellen, mutta jännitys vaikutti katoavan heti, kun tilanteista selvittiin. 

Hoitopaikan uusiin ihmisiin Cosmo leimautui nopeasti, ja miespuolisestakin ihmisestä tuli Cosmolle nopeasti ystävä! Myös hoitopaikan oman koiran kanssa Cosmo tuli erinomaisesti toimeen koko kyläilyn ajan. Hoitojakso näytti, että Cosmo on oikein sopeutuva poika myös kokonaan uusissa tilanteissa. Mistä vain löytyisi se oikea ihminen kulkemaan kultaisen Cosmon rinnalle?

21.6.2023

Cosmo on kiltti, iloinen ja kovin suloinen nuori poika. Miten ihmeessä tätä kultakimpaletta ei onnista kodin löytämisen kanssa?

Cosmo on asunut hoitopaikassa jo puoli vuotta. Alkuajat Cosmo oli kovin ujo poika, mutta kuukaudet ovat tehneet tehtävänsä ja Cosmo on reipastunut huimasti. Se on aina kovin iloinen ja ystävällinen poika, joka tulee toimeen niin toisten koirien kuin kissojenkin kanssa. Myös vieraat ihmiset se ottaa vastaan rauhalliseen, vähän ujoon tapaansa. Tuttujen ihmisten seurassa sen ujostelut ovat jo kokonaan historiaa.

Aluksi toisten koirien tuki oli Cosmolle kaikki kaikessa. Hitaasti sen kanssa on kuitenkin harjoiteltu sitä, että se tottuisi ulkoilemaan myös ilman toisia koiria. Ja miten hienosti se onkaan siinä edistynyt! Nyt poika lähtee jo lenkille ilman koirakavereiden tukea, ja onpa lenkit suuntautuneet jo pienen kaupungin keskustaankin. Cosmo on pärjännyt näillä reissuilla hienosti. Toki uuden omistajan tulee silti ymmärtää, että Cosmo tarvitsee aikaa ja ymmärrystä uusissa tilanteissa ja paikoissa.

Koska koiraseura on kuitenkin kovasti Cosmon mieleen, etsii se yhä kotia, jossa olisi vähintään yksi leikkisä koira odottamassa. Eikä Cosmoa haittaisi, vaikka kavereita olisi useampikin! Kerrostalossa asuminen olisi pojalle vielä liikaa, mutta muut asuinmuodot ovat ihan mahdollisia kaikki. Ympäristön tulisi olla sen verran rauhallinen, että Cosmo saa rauhassa totutella uuteen asuinpaikkaan ja siellä lenkkeilyyn. Cosmo rakastaa myös kovasti omalla pihalla oleilua ja ohikulkijoiden tarkkailua. Se katselee kaikkea rauhallisesti eikä hauku.

Cosmon hoitaja on harjoitellut sen kanssa lukuisia kotikoiran taitoja, kuten hoitotoimenpiteitä. Ne ovatkin jo Cosmon kanssa sujuvia. Myös yksinolot sujuvat ongelmitta ja hihnassa se kulkee vetämättä.

Cosmossa ei ole kerta kaikkiaan mitään vikaa, päinvastoin. Miksei kukaan huomaa tätä ihanaa kultakimpaletta, joka kaipaa välillä vähän ujostelevaa poikaa ymmärtävää omistajaa ja kivaa koirakaveria?

Katso video iloisesta Cosmosta!

Viipurin koirat - Cosmo 6/2023

9.4.2023
Aina vain jatkamme ihmettelyämme - miten näin valmis kotikoira kuin Cosmo ei vain tahdo löytää kotia? Katso kaksi uutta videota ihanasta Cosmosta!

Viipurin koirat - Cosmo kotihoidossa 3/2023

Viipurin koirat - Cosmo ulkoilee 3/2023

18.3.2023
Cosmosta on kuoriutunut pentumaisen iloinen ja hassutteleva poika. Kuka tarjoaisi ihanalle Cosmolle sen lopullisen kodin?

Sitä jaksamme ihmetellä, että miten kukaan ei ole kiinnostunut suloisesta, kiltistä ja aivan ihanasta Cosmosta? Cosmo reipastuu kotihoidossa päivä päivältä ja nyt poika on alkanut lähteä lenkille vapaaehtoisesti jo ilman isoja koiria turvanaan, kunhan hoitopaikan pikkukoira on vielä seurana mukana. Lenkkeily edistyy siis hyvää vauhtia!

Ohiajavat autot ovat olleet Cosmolle jännittäviä, mutta niihinkin Cosmo on jo alkanut tottua hienosti. Enää siis ohiajava auto ei saa Cosmoa kääntymään kannoillaan ja pyrkimään kotiin, vaan Cosmo on pystynyt istumaan rauhallisesti paikoillaan ja vain katselemaan läheltä ohittavaa autoa. Pari kertaa Cosmo on myös jo hypännyt itse hoitaja autoon ihan vapaaehtoisesti. Tämä on autoja jännittävälle koiralle huimaa edistystä.

Cosmo on päässyt tutustumaan myös naapurissa asuviin vieraisiin miehiin. Cosmo uskalsi aivan oma aloitteisesti käydä haistelemassa heitä, vaikka muita koiria ei edes ollut tukena. Cosmo jäi rauhallisesti odottelemaan, kun kotihoitaja vaihtoi naapureiden kanssa kuulumiset. Muutoinkin Cosmo käy nykyisin ulkona tervehtimässä vieraat ihmiset melko nopeasti ja sisätiloissa se on vieraiden seurassa rennosti ja suhtautuu niihin ystävällisesti.

Vihdoin Cosmo on saanut hoitopaikan vanhemmista koirista myös itselleen leikkiseuraa. Cosmo osaa leikkiessäänkin huomioida toiset koirat ja se leikkiikin koirakavereidensa kanssa nätisti. Cosmon toivelistassa onkin koti, jossa olisi leikkisä koirakaveri odottamassa!

Cosmo on päässyt harjoittelemaan yksinjäämistä myös ilman koirakavereita ja se on sujunut nyt oikein hyvin. Cosmo etsii kuitenkin kotia, jossa olisi koirakaveri odottamassa, sillä jännittävissä tilanteissa Cosmo ottaa paljon tukea toisista koirista. Koska Cosmo rakastaa omalla pihalla olemista ja ympäröivien tapahtumien tarkkailua, etsii Cosmo kotia, jossa olisi oma piha ja joka sijaitsee kohtuullisen rauhallisella alueella.

Cosmo on iloinen, höpsö ja kovin suloinen poika, joka jaksaa piristää pentumaisilla touhuillaan. Nyt kaiken edellä mainitun luettuasi olet kai samaa mieltä siitä, että aikamoinen timantti se odottelee kotia?

12.2.2023
Sympaattinen ja iloinen Cosmo on reipastunut kotihoidossa aimo askelin. Katso myös uusi video ihanasta Cosmosta!

Cosmo on reipastunut viimeisen kuukauden aikana paljon. Cosmo on jo reipas poika, kun kylään tulee vieraita. Cosmo ei myöskään arastele miehiä sen enempää kuin muitakaan. 

Cosmo viihtyy kovin hyvin omalla pihalla. Siellä se mieluusti tarkkailee  ohi käveleviä koiria ja ihmisiä kaikessa rauhassa.

Cosmon hoitopaikassa on kolme vanhempaa koiraa, jotka eivät oikein jaksa innostua kunnon painileikkeihin nuoren pojan kanssa. Cosmo kaipaisikin kovasti sellaista riehumiskaveria, joka jaksaisi juosta ja painia sen kanssa. Myös kotihoitajan kanssa Cosmo on alkanut harrastaa yhteisiä leikkejä. Cosmon persoonallinen tapa on napata kotihoitajan vaatteita ja kuljetella niitä ympäri asuntoa.

Lenkkeily on Cosmo edelleen aika jännää puuhaa. Pitkät lenkit eivät siis vielä onnistu, mutta tasaiseen tahtiin lenkkeilyä kuitenkin harjoitellaan sen kanssa. Lenkeillä hoitopaikan aikuiset koirat ovat Cosmolle ehdoton turva, joita ilman se ei halua lenkille lainkaan. 

Cosmo etsii siis kotia, jossa olisi vähintään yksi leikkisä koirakaveri odottamassa, oma piha tarkkailupuuhia varten ja rauhallinen ympäristö lenkkeilyn harjoitteluun. Kissoja voi Cosmon perheessä myös hyvin olla. Cosmo on ihana, kiltti ja sympaattinen poika, joka reipastuu varmasti vielä lisää, kunhan pääsee omassa kodissa jatkamaan kotielämän harjoittelua.

Katso videolta iloisen Cosmon terveiset!

Viipurin koirat - Cosmo 12.2.2023

5.1.2023
Cosmo on vielä ujo, mutta samalla valtavan suloinen ja sympaattinen poika, jonka kuoren alta pilkahtelee hassutteleva ja leikkisä nuori koira.

Cosmo on edelleen rauhallinen ja kiltti poika, joka on reipastunut kotihoidossa jo huomattavasti. Cosmo innostuu kovasti erilaisista virikkeistä ja se onkin hyötynyt aktivointilelujen kanssa pelaamisesta ja namien etsimisestä.

Aamuisin Cosmo tulee tervehtimään hoitajaa ja kyselemään, että joko pääsisi ulos. Joskus Cosmo tökkii kuonolla tai innostuessaan läpsii tassulla, mutta siltikin se on hyvin kohtelias poika tervehtiessään.

Ulkoilut ovat alkaneet muuttua Cosmon mielestä kivaksi puuhaksi. Cosmo tulee luokse heti huomatessaan, että hoitaja ottaa hihnan käteen. Cosmo lähteekin nykyisin reippaasti ulos ja viihtyy pihalla tapahtumien katsellen ja kaikenlaista puuhaillen. Koirakaverit ovat kovasti Cosmon mieleen ja se tuleekin hienosti toimeen niin hoitopaikan vanhempien narttujen kuin myös pienen uroskoiran kanssa.

Pihan ohiajavat autot, lumiaurat ja traktorit sekä muut liikkuvat ja ääntä pitävät ajoneuvot ovat Cosmosta edelleen pelottavia, mutta kuitenkin se toipuu säikähdyksestä jo aiempaa nopeammin. Myöhään illalla, kun liikenne hiljenee, pitenevät Cosmon lenkit pikkuhiljaa pihasta kauemmas. Uusivuosi meni tästä huolimatta rauhallisesti eli ulkoa kuuluneet raketit eivät Cosmoa säikyttäneet.

Cosmo on päässyt käymään koirapuistossa tuttujen koirakavereiden kanssa. Siellä Cosmo pääsi nauttimaan vapaana juoksemisesta ja se tuli myös kutsuttaessa hienosti luokse. Cosmolle onkin ollut iso askel elämässä, kun se on alkanut oma-aloitteisesti hakea ihmiseltä huomiota ja silityksiä. Arkuus karisee siis tassuista hitaasti, mutta varmasti.

Cosmo etsii kotia rauhalliselta alueelta, omalla pihalla varustettuna. Cosmo tulee erinomaisesti toimeen niin koirien kuin kissojenkin kanssa ja se haluaakin kodin, jossa olisi leikkisä koirakaveri tai mielellään vaikka useampikin odottamassa. Uuden omistajan tulee ymmärtää, että Cosmo on vielä ujo pentu, joka tarvitsee tukea ja ymmärystä monissa tilanteissa. Se on samalla valtavan suloinen ja sympaattinen poika, jonka ujon kuoren alta pilkahtelee hassutteleva ja leikkisä nuori koira - sellainen, jollainen se olisi ilman karuja ensimmäisiä kuukausiaan Viipurissa.

4.12.2022
Cosmo on kovin sympaattinen pentu, jonka maailmassa on vielä paljon uusia, ihmeteltäviä asioita.

Cosmo on ollut alusta asti erinomainen perheen kolmen koiran ja neljän kissan kanssa. Poika on toki pentumaiseen tapaan hieman utelias, muttei tunkeileva. Cosmo osaa olla myös leikkisä, mutta se huomaa heti, jos toisia ei leikkiminen kiinnosta ja antaa olla. Cosmo on rauhallinen pentu, joka usein katselee uuden elämän menoa kaikessa rauhassa omalta paikaltaan. Cosmolle mieluisa harrastus onkin kerätä paljon leluja petiin tutkittaviksi.

Aluksi Cosmo pelkäsi kotihoitopaikassa oikeastaan kaikkea, koska se ei ollut tottunut sisätiloihin eikä remmissä kulkemiseen lainkaan. Varsinkin oviaukot olivat todella pelottavia ja lähes 20 kg painava Cosmo piti kantaa alkuajat sekä ulos että sisään. Viikon kotihoidossa olemisen jälkeen alkoi kuitenkin sujua ulko-ovesta omin askelin kulkeminen eikä remmin tai valjaidenkaan laittaminen enää jännitä.

Cosmo maistuu ruoka hyvin eikä herkkujen tai luidenkaan kanssa ole ollut ongelmia toisten koirien seurassa. Sisäsiisteys alkaa hahmottua: Cosmo pystyy hyvin pidättelemään koko yön, jos se on portin takana kodinhoitohuoneessa. Cosmon ollessa vapaana koko talossa tulee aina silloin tällöin pissat lattialle, mutta aina pyyhkeen päälle. Ulos Cosmo tekee kaikki asiansa niin usein kuin vaan ulos pääsee.

Ulkona kaikki on Cosmosta vielä jännittävää, vaikka se onkin ottanut jo muutaman iloisen spurtin remmissä. Edelleen Cosmo kävelee mielellään omalla pihalla ja uskaltautuu kadulle vain vähän. Siellä pienen katselun jälkeen se haluaa takaisin omalle pihalle tai taloon sisälle.

Hoitopaikan toisten koirien seura on todella tärkeää Cosmolle. Joskus, kun Cosmo jäi yksin kotiin ilman koirakavereita, niin mekkala ja ulvonta kuului ulos asti. Mutta jos Cosmon seuraksi jää yksikin koira, odottaa se kaikessa rauhassa monta tuntia. Myös tutustuessa uusiin asioihin ottaa Cosmo tukea paljon toisista koirista. Selvästi Cosmo tuumii, että kai minäkin sitten uskallan, kun nuokin aikuisetkin koirat kerran uskaltavat.

Cosmo etsii kotia, joka sijaitsee rauhallisella alueella, jossa oma piha ulkoilun harjoittelua varten ja jossa olisi koirakaveri odottamassa. Uuden omistajan tulee ymmärtää, että Cosmo tarvitsee vielä paljon aikaa, jotta sen mielestä pelottavat asiat muuttuisivat vähemmän pelottaviksi.

18.11.2022
Cosmo muutti Suomeen! Cosmo odottaa omaa kotia hoitopaikassaan Lohjalla.

Cosmon yhteyshenkilönä toimii Laura U.

15.11.2022
Cosmo on pakannut kassinsa ja muuttaa kotihoitopaikkaan marraskuun puolivälin jälkeen. Se valmistautui Suomeen lähtöön käymällä tautitesteissä, jotka olivat kaikkien tutkittujen vektorivälitteisten tautien osalta negatiiviset.

Cosmolta testattiin myös rabiesvasta-ainetasot, jotka olivat riittävällä tasolla ja osoittivat, että sillä on rokotuksista saatu suoja tautia vastaan.

26.9.2022
Cosmo pääsi ensimmäiselle hihnakävelylleen! Tosin, jännityksestä johtuen suurin osa ajasta kului ympäristön tarkkailuun ihmisen sylistä käsin.

Cosmo on edelleen iloisena portilla tarhavieraiden saapuessa. Se aavistaa jotain tavallisuudesta poikkeavaa olevan tekeillä ja yrittää piiloutua koppiin, josta se kuitenkin rauhallisesti nostetaan ja puetaan varusteisiin. Cosmo pääsee tarhan takana sijaitsevalle aukiolle metsän laitaan sisarustensa kanssa. Välillä rohkeutta lähteä omin tassuin kävelemään ja nuuskimaan ympäristön tuoksuja löytyy, välillä kiristyvä hihna saa Cosmon peruuttamaan pusikkoon. 

Jännityksestä huolimatta Cosmo ei ole paniikissa, se tarvitsee vain aikaa tutustuessaan kaikkeen uuteen ja jännittävään. Muhkea Cosmo nostetaan syliin minne se jää tyytyväisenä makaamaan ja seuraamaan tapahtumia. Cosmo punnittiin tällä tarhareissulla ja painoa sillä on tällä hetkellä vajaa 17 kiloa. 

Tarhan ulkopuolinen maailma on jännittävä ja Cosmon soisikin pääsevän mahdollisimman pian omaan, turvalliseen kotiin. Vaikka Cosmo on melko painava, se ei ole kovin korkea vaan matalaa, tanakkaa mallia - ainakin toistaiseksi.

31.8.2022
Voi Cosmoa. Liikuttava Cosmo on ystävällinen pikkupoika, joka ei tiedä paremmasta kuin tarha. Cosmoa voisi silti odottaa ihan erilainen elämä omassa kodissa jos joku vain pojan huomaisi.

Kesäkuun alussa Snezhannan puhelimeen kilahti video, jota katsoessa rintaa alkoi puristaa. Liikkuva sterilointiklinikka oli löytänyt Pesochnoen kylästä emokoiran pentuineen. Arviolta kuukauden ikäisiä pentuja taapersi ulkona epämääräisen rojun keskellä siellä täällä. Rokottamattomia pienokaisia ei voinut viedä suoraan tarhalle eikä Snezhannalla ollut heti tiedossa mitään hoitopaikkaa yhdelletoista pennulle. Pentuja ei kuitenkaan pystytty jättämään oman onnensa nojaan vaan emokoiran steriloinnin jälkeen liikkuva sterilointiklinikka keräsi piipittävät koiravauvat mukaansa. Kaikeksi onneksi tarhan eläintenhoitajan luona asuneet vanhemmat pennut olivat valmiita siirtymään riittävän rokotussuojan turvin tarhalle, ja eläintenhoitaja-Lena otti vastaan uudet avun tarpeessa olleet tulokkaat.

Pennut saivat asumuksekseen ulkoaitauksen Lenan pihalla, maatilamaisessa ympäristössä erilaisten kotieläinten keskuudessa vuohista ankkoihin. Pennut asuivat Lenan luona hieman yli kaksi kuukautta, ja kun niillä oli riittävä rokotussuoja, siirtyivät ne hetki sitten Snezhannan tarhalle jolloin tapasimme ne ensimmäisen kerran.

Pentueen urokset ovat nimeltään ApolloAtlas, Altair, Castor, Cosmo, Comet, Solar ja Saros. Narttuja ovat Aries, Cielo ja Celeste.

Löytöhetkellä pennut vaikuttivat reippailta ja olivat sitä myös Lenan luona, mutta muutto tutusta ja rauhanomaisesta ympäristöstä suurelle, meluisalle ja pelottavallekin koiratarhalle on ymmärrettävästi ollut melkoinen shokki. Tavatessamme pennut olivat meistä hyvin innoissaan alkuun, mutta huomattuaan joutuvansa pyydystetyiksi yksi kerrallaan kuvausta varten joutuivat ne pienoisen jännityksen valtaan ja kaikille tuli kova kiire koppiin piiloon.

Järin suuria luonne-eroja ei ollut ainakaan näin ensimmäisen tapaamisen perusteella havaittavissa. Kaikki pennut olivat kiinnostuneita ja ilahtuneita ihmisistä, mutta käsittelyyn sen verran tottumattomia että muuttuivat liikkumattomiksi patsaiksi sylissä.

Sylissä Cosmoa jännittää. Kun maahan on laskeuduttu, on Cosmo vielä niin tohkeissaan ettei uskalla oikein liikkua suuntaan eikä toiseen. Kiltisti se nököttää paikoillaan. Kun reitti on selvä, kipittää se sisarustensa läheisyyteen mutta jää kuitenkin kopin ulkopuolelle istumaan. Ihminen jännittää, mutta Cosmo ei kuitenkaan pistä pahakseen ja pieni häntä väpättää kun sitä hellästi jää vähän rapsuttelemaan. Cosmo oleilee muutenkin paljon kopin ulkopuolella ja pyörii jatkuvasti ihmisten vierellä.

Osa pennuista on aikamoisia möhkäleitä jo nyt ja niistä kasvanee aikuisina kohtalaisen kookkaita. Tosin, ei välttämättä kaikista. Pentujen emon on kerrottu näyttäneen tyypilliseltä sekarotuiselta “perusviipurilaiselta”, korkeudeltaan noin 55-60 cm. Saman pentueen pennuilla voi olla myös eri isät ja vaikkei olisikaan, vanhempien ominaisuudet eivät periydy aina tasan. Ei voida poissulkea, etteikö isokokoisten ja raskasrakenteisten pentujen perimästä löytyisi esimerkiksi laumanvartijoiden geenejä.

Pennuille etsitään sitoutuneita ja ymmärtäväisiä koteja, mistä löytyy aiempaa koirakokemusta. Tulevan omistajan on tärkeää ymmärtää, ettei pennuilla ole kokemusta kotikoirana olosta ja ne tulevat tarvitsemaan paljon aikaa ja kärsivällisyyttä uusien, jännittävien asioiden äärellä. Niiden varhaisista elämänvaiheista emme tiedä, mutta suurimman osan elämästään ne ovat eläneet ulkoaitauksissa rauhallisissa ympäristöissä luonnon läheisyydessä. Ainakin toistaiseksi vaikuttaa siltä, että ne tulevat tarvitsemaan koirakaverin uudessa kodissaan. 

Pennut kasvavat vauhdilla. Ne kaikki yrittävät ahtautua yhteen koppiin toistensa päälle nukkumaan. Kasan alta kuuluu murinaa ja mörinää, kun jotkut joutuvat muiden tallaamiksi. Pian osa joutuu väkisinkin nukkumaan kopin ulkopuolella kylmenevissä öissä suojanaan vain lyhyt karva. Pennut kasvavat, tila käy koko ajan ahtaammaksi ja vähäiset resurssit tulevat aiheuttamaan riitoja. Olot muuttuvat koko ajan kurjemmiksi. Venäjältä kodin saaminen ei tiedä hyvää tulevaisuutta. Vaikka koiria ei anneta ketjukoiriksi, isoa pentua haluavan on helppo vakuutta muuta ja saada pentu mukaansa, jolloin se hyvin äkkiä löytyy kasvettuaan ketjun päästä loppuelämäänsä siinä viettäen.

Luovutamme pennut ainoastaan kotiin, jossa on aiempaa koirakokemusta ja joka täyttää seuraavat ehdot:

-koirakaveri odottamassa
-rauhallinen asuinympäristö
-oma, aidattu piha (mieluiten omakotitalo)

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin.

Viipurin koirat - Cosmo 1.9.2022

Viipurin koirat - Cosmo 26.8.2022

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.