Samara

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 7/2023
Tautitestattu: 1/2024
Sijainti: Salon seutu, Suomi

20.1.2024
Sympaattinen Samara heitti hyvästit tarhaelämälle ja muutti hoitopaikkaan Suomeen. Samara odottaa kotiehdokkaita Salon seudulla.

Samaran yhteyshenkilönä toimii Sari.

17.1.2024
Samaralle on luvassa hoitopaikka Suomesta! Ennen Suomeen matkustamista Samara kävi tautitesteissä. Kaikki kahdeksan vektorivälitteistä tautia olivat negatiivisia.

Tutkitut taudit olivat anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, leishmanioosi, Mycoplasma haemocanis sekä ihomato Dirofilaria repens ja sydänmato Dirofilaria immitis.

11.1.2024
Samara sterilisoitiin.

12.11.2023
Kaunis Samara on perinyt äitinsä ilmettä, turkin väri vain on ruskea. Luonne on tuttua Matamia eli ihmiset ovat pikku-Samarasta erityisen ihania.

Viimeisillään tiineenä ollut emokoira hakeutui erään talon nurkille synnyttämään heinäkuun lopussa Sosnovyi Borin kaupungissa, Suomenlahden eteläpuolella. Talon omistaja ei ollut järin ilahtunut seitsenhenkisen koiraperheen ilmaantumisesta tontilleen ja soitti paikallisen rankkurin korjaamaan ne parempaan talteen. Koiraperhe päätyi Snezhannalle, mutta tarhalle niitä ei heti sijoitettu. Emo ja pennut muuttivat asumaan erään vapaaehtoisen luokse, sillä tarhalla vastasyntyneille ja rokottamattomille pennuille olisi käynyt huonosti äkkiä.

Emo Matami muutti tarhalle syksyllä ja nyt myös sen viisi pentua asuvat pitkän karanteeniajan jälkeen tarhalla. Pentuja oli alunperin kuusi, mutta yksi ehti löytää kodin tässä välissä. Tyttövoittoinen joukko pikku-matameja Sakura, Samara, Sierra, Sofie ja Suki on valmiina matkustamaan Suomeen joulukuun puolivälissä. Toivomme kovasti, että kaikille irtoaisi kyytipaikka eikä ketään tarvitsisi jättää tarhalle talvea vasten palelemaan.

Samara juoksee rinta rinnan siskojensa kanssa vastaan aitaukseen saapuneita vieraita. Vaikka mukana onkin pennuille jo paremmin tuttu tarhanpitäjä Snezhanna, innostuu Samara yhtä lailla kaikista tulijoista. Häntä liehuu ja etutassut nousevat vasten, kun Samara yrittää kurkotella ihmisten huomiota itselleen. Samara pääseekin pian syliin kuvattavaksi ja samalla voidaan todeta, että sekin on sisko jytkymmästä päästä. Samara antaa vaikutelman kovin hellyttävästä pennusta, joka nauttii ihmisten huomiosta mutta ei kuitenkaan vaadi huomiota ehdoin tahdoin lahkeessa roikkumalla. Pentulaumassa, joka koostuu siskojen lisäksi muutamista muista pennuista, Samara tulee hyvin toimeen eikä vierailumme aikana nähty rähinöitä. Sopuisaa porukkaa, vaikka olosuhteet ovatkin raskaat.

Samara päätyi ihmisten hoteisiin jo ihan vastasyntyneenä, mutta kotona sisätiloissa se ei silti ole saanut asua. Karanteenipaikan löytyminen oli pennuille elintärkeää, mutta elämä ennen tarhaa on silti vietetty ulkoaitauksessa. Samara vaikuttaa hyvin reippaalta ja luottavaiselta pennulta, mutta se ei ole saanut tottua kaupunkiin ja vilkkaisiin teihin, sillä asuinympäristö on aina ollut peltojen ja hiljaisten hiekkateiden varrella. Pentuarkeen kuuluu sisäsiisteyden opettelua sekä yksinolojen ja hihnakävelyn harjoittelua. Sisätilat ovat tälle tytölle myös vieraita, mutta eiköhän jo päivän parin päästä Samara ole löytänyt pehmeässä pedissä nukkumisen ilon. 

Samarasta saattaisi olla ainoaksi koiraksi, kunhan asuinympäristö on riittävän rauhallinen. Koirakaverellinen koti olisi aina iloinen asia, varsinkin, jos sieltä löytyisi mukava paini- ja peuhukaveri. Samarasta kasvaa aikuisena keskikokoinen kaunotar.

Viipurin koirat - Samara 9.11.2023

Samara tautitestataan 8 vektorivälitteisen taudin varalta ennen Suomeen tuloa ja sen tiedot lisätään Ruokaviraston koirarekisteriin ennen luovutusta uudelle kodille. Kodinetsintää hoitaa Viipurin Koirat ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 22917870.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.