Goldie

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 4/2021
Sijainti: Snezhannan tarha, Viipuri

7.9.2021
Goldie sterilisoitiin Viipurin Koirien tuella.

14.7.2021
Goldie on ystävällinen mutta vielä vähän varovainen pentu. Vapaaehtoiset Viipurissa tekevät parhaansa Goldien sosiaalistamiseksi, mutta kotiympäristö ja omat ihmiset - niitä Goldie tarvitsisi nyt kovasti.

Goldie ja sen kolme veljeä Willy, Billy ja Dilly päätyivät Snezhannan hoiviin toukokuun lopulla. Nelikko löydettiin ulkoa, mutta tarkempaa tietoa niiden menneisyydestä ei ole. Kaksi Goldien veljistä on reippaita, mutta Goldie ja veljensä Billy ovat varovaisia. Goldie on pentueen selvästi varovaisin pentu, ainakin tällä hetkellä. Snezhannan mukaan Goldie on kyllä utelias ja kiinnostunut ihmisistä, mutta uusia ihmisiä se voi alkuun säikkyä. Goldie on päässyt kokeilemaan hihnassa olemista tarhan ulkopuolella ja ilmeistä päätellen retki oli jännittävä.

Goldie etsii sitoutunutta ja ymmärtäväistä kotia. Sellaista, jolla riittää aikaa edetä kaikessa rauhassa Goldien pienten käpälien omaan tahtiin. Moni asia tulee olemaan Goldielle jännittävä ja uusien taitojen harjoitteluun on hyvä varata rutkasti aikaa ja kärsivällisyyttä. 

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Koska emme itse pääse nyt tapaamaan pentuja tarhoilla, suhtaudumme jokaiseen pentuun tai nuoreen koiraan siten, että se tulee olemaan kotioloissa vähintään aluksi arka. Siksi luovutamme suoraan tarhoilta tulevat pennut ja nuoret koirat ainoastaan koteihin, jotka täyttävät seuraavat ehdot:

-koirakaveri odottamassa
-rauhallinen asuinympäristö
-aikuiskoti
-oma, aidattu piha (mieluiten omakotitalo)

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin. Jos kriteerit eivät täyty kohdallasi, tutustu Suomessa sijaiskodeissa oleviin koiriimme. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.