Goldie

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 4/2021
Tautitestattu: 9/2021
Sijainti: Kouvolan seutu, Suomi

5.1.2022
Goldien elämä hoitopaikassa on jatkunut tuttuun malliin. Lenkit maistuvat neidille, samoin pihaleikit kavereiden kanssa. Se oma koti vain puuttuu vielä!

Vieraisiin ihmisiin Goldie suhtautuu edelleen epäluuloisesti, mikä ilmenee murinana ja haukkumisena. Goldie ei tohdi hakea nameja vieraan kädestä, vaan pysyttelee turvallisen välimatkan päässä. Lapset ovat Goldiesta erityisen jännittäviä.

Vaikka Goldie arastelee vieraita, ei se ole tuttujen kesken mikään arkatassu. Omalle perheelleen se tuleekin varmasti olemaan reipas ja mukava perheenjäsen. Koirakaveri Goldien tulevassa kodissa on kuitenkin välttämätön, samoin rauhallinen asuinympäristö.

Goldiella on painoa tällä hetkellä 18 kg.

15.11.2021
Goldie on ihastuttava neiti, jonka elämä hoitopaikassa on asettunut mukavasti uomiinsa, vaikka uudet ihmiset ja tilanteet vielä jännittävät.

Elinympäristön vaihdos on koiralle aina stressaava kokemus, ja Goldiekin kävi aluksi Suomeen muutettuaan ylikierroksilla. Tilanne vaikuttaisi kuitenkin tasaantuneen. Sisällä tyttö liikuskelee edelleen lähinnä yhdessä huoneessa, mutta pihatarhassa ja lenkillä se on reippaampi.

Goldien suosikkipuuhia hoitopaikassa ovat pitkät metsälenkit koirakavereiden kanssa sekä leikit vapaana pihatarhassa. Goldie on elementissään koiralaumassa ja pitää tarkkaan huolen, että kaikki varmasti ymmärtävät hänen olevan kiva koirakaveri. Tyttö jakelee anteliaasti pusuja ja haleja lauman muille koirille, jopa siinä määrin, että vanhempia koiria joskus hieman väsyttää ainainen pusuttelu ja halikierrokset. Koirakaverit ovat Goldielle myös tärkeitä esimerkin näyttäjiä.

Uudet ihmiset ja tilanteet ovat tytölle monesti vielä kovin jännittäviä. Omatoimisesti Goldie ei rohkene ottaa kontaktia vieraisiin, vaan jähmettyy tai pakenee tilanteissa. Goldie etsiikin koirakaverillista kotia rauhallisella sijainnilla ja lempeillä, kärsivällisillä omistajilla, jotta se saa rauhassa totutella uusiin asioihin omaan tahtiinsa.

Kynsien leikkuu ja harjaus sujuvat mukavasti pikku herkkupalkintojen avulla. Sisäsiisteys on hyvällä mallilla, kunhan ulospääsy tarvittaessa on varmistettu. Myös hihnassa kulkeminen sujuu tytöltä jo mukavasti.

Goldie on kasvanut hoitopaikassa vietettyjen viikkojen mittaan, painoa on tullut lisää muutama kilo. Neiti on myös kasvattamassa hienoja pussihousuja ja kaunista häntäviiriä, ja toinen korvakin vaikuttaisi ajoittain olevan nousemassa pystyyn. Goldien paino on nyt 16 kg ja säkä 50 cm.

7.11.2021
Katso Goldien tuoremmat kuulumiset uudelta videolta:

Viipurin koirat - Goldie kotihoidossa 6.11.2021

6.10.2021
Iloinen Goldie on ihastuttanut hoitopaikassa pian kahden viikon ajan. Elämä kotikoirana on sujunut hyvin ja kotihoitaja kuvaa tyttöä aivan ihanaksi pampulaksi.

Goldien hoitopaikka sijaitsee melko syrjässä maaseutumaisemissa, rauhallisen hiekkatien varrella. Goldiella on siellä kaverina kissa, nuori narttukoira ja kaksi vanhempaa uroskoiraa. Goldie oppi sisäsiistiksi melkein heti. Myös ulkoilu sujuu hyvin, mutta ei ilman koirakavereita. Kun Goldiella on koirakaveri turvana, autot ja satunnaiset vastaantulijat eivät pelota ja myös ohitukset sujuvat hyvin. Muutoin jonkun vastaantullessa tyttö vetää lujaa takaisin kotiin tai se on otettava syliin.

Goldie on löytänyt oman äänensä ja tuntuu hiukan rakastuneen siihen. Neiti haukkuu välillä hyvin topakastikin kuin hänestä olisi kuoriutumassa oikea vahdin alku. Myös öisin Goldie hätkähtää joskus hereille ja haukahtelee jollekin tai laittaa omat leikit pystyyn.

Goldie etsii koirakaverillista kotia rauhallisesta taajamasta tai maaseudulta. Goldie on pitkänmallinen tyttö ja jalat ovat runkoon nähden aika lyhyet. Säkäkorkeus on tällä hetkellä noin 45 cm ja painoa 13,5 kg. Goldie tuskin aikoo kasvaa kovin suureksi, vaan jää varmaankin siroksi keskikokoiseksi.

24.9.2021
Ihana Goldie pääsi Suomeen jatkamaan kodinetsintää.

Goldien yhteyshenkilönä toimii Mira.

23.9.2021
Goldie pääsee pian Suomeen! Viipurin Koirat testasi Goldien rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta.

Goldie tutkittiin oman kodin toivossa kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Siltä testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi sekä hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis), jotka olivat kaikki negatiivisia.

7.9.2021
Goldie sterilisoitiin Viipurin Koirien tuella.

14.7.2021
Goldie on ystävällinen mutta vielä vähän varovainen pentu. Vapaaehtoiset Viipurissa tekevät parhaansa Goldien sosiaalistamiseksi, mutta kotiympäristö ja omat ihmiset - niitä Goldie tarvitsisi nyt kovasti.

Goldie ja sen kolme veljeä Willy, Billy ja Dilly päätyivät Snezhannan hoiviin toukokuun lopulla. Nelikko löydettiin ulkoa, mutta tarkempaa tietoa niiden menneisyydestä ei ole. Kaksi Goldien veljistä on reippaita, mutta Goldie ja veljensä Billy ovat varovaisia. Goldie on pentueen selvästi varovaisin pentu, ainakin tällä hetkellä. Snezhannan mukaan Goldie on kyllä utelias ja kiinnostunut ihmisistä, mutta uusia ihmisiä se voi alkuun säikkyä. Goldie on päässyt kokeilemaan hihnassa olemista tarhan ulkopuolella ja ilmeistä päätellen retki oli jännittävä.

Goldie etsii sitoutunutta ja ymmärtäväistä kotia. Sellaista, jolla riittää aikaa edetä kaikessa rauhassa Goldien pienten käpälien omaan tahtiin. Moni asia tulee olemaan Goldielle jännittävä ja uusien taitojen harjoitteluun on hyvä varata rutkasti aikaa ja kärsivällisyyttä. 

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.