Suki

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 7/2023
Tautitestattu: 1/2024

19.2.2024
Ihana Suki löysi oman kodin Lahdesta!

9.2.2024
Sukilla on kotiehdokas eikä enempää hakemuksia oteta vastaan.

20.1.2024
Sympaattista Sukia onnisti, kun se löysi hoitopaikan Suomesta. Suki odottaa kotiehdokkaita Lahdessa.

Sukin yhteyshenkilönä toimii Mira.

17.1.2024
Sukille on luvassa hoitopaikka Suomesta! Ennen Suomeen matkustamista Suki kävi tautitesteissä. Kaikki kahdeksan vektorivälitteistä tautia olivat negatiivisia.

Tutkitut taudit olivat anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, leishmanioosi, Mycoplasma haemocanis sekä ihomato Dirofilaria repens ja sydänmato Dirofilaria immitis.

11.1.2024
Suki sterilisoitiin.

12.11.2023
Siskoista pienikokoisin, Suki, painautuu tuttuun tarhanpitäjä Snezhannaan. Voi miten tärkeää olisi, että Suki pääsisi matkustamaan omaan kotiin mahdollisimman pian.

Viimeisillään tiineenä ollut emokoira hakeutui erään talon nurkille synnyttämään heinäkuun lopussa Sosnovyi Borin kaupungissa, Suomenlahden eteläpuolella. Talon omistaja ei ollut järin ilahtunut seitsenhenkisen koiraperheen ilmaantumisesta tontilleen ja soitti paikallisen rankkurin korjaamaan ne parempaan talteen. Koiraperhe päätyi Snezhannalle, mutta tarhalle niitä ei heti sijoitettu. Emo ja pennut muuttivat asumaan erään vapaaehtoisen luokse, sillä tarhalla vastasyntyneille ja rokottamattomille pennuille olisi käynyt huonosti äkkiä.

Emo Matami muutti tarhalle syksyllä ja nyt myös sen viisi pentua asuvat pitkän karanteeniajan jälkeen tarhalla. Pentuja oli alunperin kuusi, mutta yksi ehti löytää kodin tässä välissä. Tyttövoittoinen joukko pikku-matameja SakuraSamara, SierraSofie ja Suki on valmiina matkustamaan Suomeen joulukuun puolivälissä. Toivomme kovasti, että kaikille irtoaisi kyytipaikka eikä ketään tarvitsisi jättää tarhalle talvea vasten palelemaan.

Suki on siskoista siroin ja ainoa, jota vieraat hiukan jännittävät. Tuttua ihmistä, kuten Snezhannaa, se ei näytä pelkäävän. Sään ollessa kehno ja jännittävien vieraiden saapastellessa aitauksessa, ei Suki kuitenkaan vetäydy kokonaan pois näkösältä vaan kyllä sekin on menossa mukana ja heiluttaa iloisena häntäänsä, joskin vaan vähän etäämmällä vieraista. Se ei omaehtoisesti uskalla tulla rapsutusetäisyydelle, mutta Suki vaikuttaa kuitenkin pennulta, joka oman kodin turvassa reipastuisi äkkiä. Joskus myös ympäristö itsessään on pennulle niin pelottava, että se vaikuttaa todellista aremmalta mitä sitten loppupeleissä onkaan. Niin tai näin, Sukin olisi päästävä piakkoin kotiin rohkaistumaan, ettei sen kohtaloksi sinetöidy elinikäinen tarhaelämä.

Suki päätyi ihmisten hoteisiin jo ihan vastasyntyneenä, mutta kotona sisätiloissa se ei silti ole saanut asua. Karanteenipaikan löytyminen oli pennuille elintärkeää, mutta elämä ennen tarhaa on silti vietetty ulkoaitauksessa. Suki on hiukan varovainen, mutta tuttuihin ihmisiin se luottaa. Se ei ole saanut tottua kaupunkiin ja vilkkaisiin teihin, sillä asuinympäristö on aina ollut peltojen ja hiljaisten hiekkateiden varrella. Pentuarkeen kuuluu sisäsiisteyden opettelua sekä yksinolojen ja hihnakävelyn harjoittelua. Suki etsii koirakaverellista kotia rauhallisesta asuinympäristöstä. 

Suki on pentueen sirokokoisin tyttö, mutta kyllä sekin keskikokoisen koiran mittoihin yltänee aikuisena.

Viipurin koirat - Suki 9.11.2023

Suki tautitestataan 8 vektorivälitteisen taudin varalta ennen Suomeen tuloa ja sen tiedot lisätään Ruokaviraston koirarekisteriin ennen luovutusta uudelle kodille. Kodinetsintää hoitaa Viipurin Koirat ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 22917870.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.