Ellie

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 7/2022
Tautitestattu: 3/2023
Sijainti: Espoo, Suomi

23.5.2023
Kaksi kuukautta on vierähtänyt siitä kun varovainen Ellie matkusti tarhalta hoitopaikkaan ihmettelemään kotikoiran elämää.

Ellie asuu aikuistaloudessa seuranaan joukko muita narttukoiria. Metsän ja peltojen ympäröimä omakotitalo on ihanteellinen ympäristö Ellien kaltaiselle pennulle, joka ei elämänsä aikana ole nähnyt juuri muuta kuin koiratarhan. Ensimmäiset päivät olivat jännittäviä, mutta Ellien mielestä naispuoleinen kotihoitaja oli sen verran turvallinen ihminen, että yötkin piti viettää samassa sängyssä. 

Kotioloissa Elliellä on toistaiseksi vain yksi luottoihminen. Suhde taloudessa asuvaan toiseen aikuiseen on kuitenkin parantunut, kun Ellien kanssa on vietetty aikaa ja tarjottu positiivisia kokemuksia. Ellie on kotioloissa iloinen pentu, joka rakastaa leikkejä muiden koirien kanssa. Häiriöttömässä ympäristössä luonnonrauhassa Ellie kulkee mielellään nenän johdattaessa sitä hajun luota toiselle.

Kävimme tapaamassa Ellietä sen hoitopaikassa. Ellie jännittää vieraita eikä se uskaltautunut luoksemme. Mukanamme oli Ellien sisko ja lähdimme kävelemään metsään niin, että Ellie sai kulkea perässämme hajujamme haistellen. Vietimme paikalla hyvän aikaa ja vaikka Ellie ei näin lyhyellä tapaamisella ollut valmis vielä tekemään lähempää tuttavuutta, alkoi se kuitenkin rentoutua, istuskeli ja tarkkaili rauhallisena ympäristöä. 

Ellie etsii omistajaa, jolla olisi mielellään jo entuudestaan kokemusta aroista koirista sekä ymmärrystä koirien elekielestä ja käyttäytymisestä. Ellie etsii kotia hyvin rauhallisesta ympäristöstä, mieluiten omakotitalosta, minkä läheisyydessä ei ole liikennettä. Tulevassa kodissa on oltava koirakaveri, johon varovainen Ellie voi tukeutua. Jos taloudessa on enemmän kuin yksi aikuinen, tulee varautua siihen, että luottoihmiseksi valikoituu toinen ja luottamusta toisen kanssa joudutaan rakentamaan pidempään. Yhden (naispuoleisen)ihmisen taloudessa Ellien sopeutuminen voi käydä näppärämmin eikä välttämättä mene kauaa, että mustavalkoinen mytty haluaa käpertyä viereen nukkumaan.

Ellie on kooltaan melko siro eikä siitä kasva aikuisena suurta koiraa. 

25.3.2023
Ellie sai hoitopaikan Suomesta ja ihmettelee nyt kotikoiran elämää rauhallisella alueella. Elliellä on hoitopaikassa seuranaan useampi koira. 

Ellie valmistautui Suomen-matkaan käymällä tautitesteissä. Kaikki 8 vektorivälitteistä tautia (anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, leishmanioosi, Mycoplasma haemocanis sekä ihomato Dirofilaria repens ja sydänmato Dirofilaria immitis) olivat Elliellä negatiivisia.

Ellien yhteyshenkilönä toimii Ira.

17.3.2023
Ellie sterilisoitiin Viipurin Koirien tuella.

17.2.2023
Mustavalkoinen Ellie on ujo mutta ystävällinen tyttö. Tarhaympäristö itsessään jännittää sitä myös kovasti ja Ellie toivoisi pikaista pääsyä koirakaverelliseen, rauhalliseen kotiympäristöön.

Kun kuusi pientä pentupalleroista löydettiin syksyn kynnyksellä läheisestä metsänreunasta, ei ollut montaakaan tahoa keneen ottaa yhteyttä ellei halunnut jättää poloisia oman onnensa nojaan. Elena saapui paikalle naapurikylään Lesogorskiin (aiemmalta nimeltään Jääski), missä häntäänsä iloisesti heiluttavat natiaiset kiipeilivät lasten sylissä. Roskalavan alta kurkisti yksi ujompi sisarus, mutta muuten pennut vaikuttivat reippailta.

Elena kertoo, että pentujen emoa on yritetty saada kiinni jo vuosia siinä onnistumatta. Arka koira on onnistunut taitavasti välttelemään loukkuja ja se jatkaa edelleen eloaan alueella. Pentuja ei jätetty odottamaan kylmeneviä säitä vaan ne korjattiin talteen. Pennut sairastuivat ripuliin ja valitettavasti kuudesta pennusta yksi menehtyi hoidosta huolimatta.

Nyt koditon viisikko odottaa Elenan tarhalla parempaa tulevaisuutta. Pojat ovat nimiltään Eelis, Elliot, Edvin ja tytöt Ellie ja Enid.

Ellie asustaa tarhan keskipihalla sijaitsevassa työntekijöiden entisessä taukotuvassa, joka on sittemmin muuttunut pentujen, pikkukoirien ja vanhusten olohuoneeksi. Päivisin tyttö pääsee ulkoilemaan ja juoksentelemaan vapaana isolla keskipihalla, mutta jostain syystä se joutuu välillä muiden koirien silmätikuksi mikä johtaa kiusatuksi tulemiseen. Ellie onkin kieltämättä melko säälittävä näky kun se kannetaan taukotuvasta kuvattavaksi. Sylissä istuminen ja vieraat ihmiset jännittävät sitä, mutta ei ympärillä mellastava ja haukkuva koirakuorokaan pahemmin tytön mieltä rauhoita. Ellie ei kuitenkaan panikoidu meistä, antaa nätisti käsitellä itseään ja tuttujen ihmisten kesken se uskaltaa olla iloinen, häntäänsä heiluttava ja rapsutuksia hakeva pentu. 

Mustavalkoinen Ellei on juuri se roskalavan alta pikkuruisena kurkistellut pentu muiden möyriessä iloisesti lasten sylissä ja vierellä alkusyksyllä. Ellie etsii rauhallista asuinympäristöä. Asuimuodon ei ole pakko olla omakotitalo, mutta olisi hyvä että Elliellä olisi aidattu piha, missä ulkoilua pääsisi turvallisesti harjoittelemaan. Koirakaverin tuki on Ellielle ehdoton ja sen tulevassa kodissa on oltava koirakaveri odottamassa.

Näinä muutamina kertoina kun olemme tyttöä tavanneet, on Ellie vain katsellut meitä pelokkain ja häkeltynein silmin. Se ole haukkunut meille kertaakaan eikä se ole pyrkinyt pakoon vieraan kosketusta. Ellie kaipaisi kovasti vain ymmärtäväiseen kotiin, turvalliseen ympäristöön missä sillä olisi mahdollisuus tulla ulos kuorestaan ja reipastua omaan tahtiinsa.

Kun taukotuvan oven avaa ja silmäilee sen asukkaita iltahämärässä viimeiseksi ennen lähtöä Suomeen, heiluttaa pieni Elliekin muiden mukana häntäänsä meille. Jo muutama viikko tai kuukausi turvallisessa kotiympäristössä voisi tehdä Ellielle ihmeitä - mistä löytyisi sellainen koti, joka tämän tytön haluaisi?

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.