Vilja

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 55 cm, 21 kg)
Syntymäaika: 6/2021
Tautitestattu: 2/2023
Sijainti: Pälkäne, Suomi

28.1.2024 
Viljalle lisättiin uusi video:

Viipurin koirat - Vilja kotihoidossa 01/2024

15.12.2023
Vilja jatkaa rohkaistumistaan. Se on kuitenkin herkkä tyttönen, joka tarvitsee rauhallisen asuinympäristön ja ymmärtäväisen omistajan.

Vilja on rohkaistunut kovasti ja se lenkkeilee jo mielellään myös ilman koirakavereita.  Hoitaja on saanut siitä hyvän kirittäjän juoksulenkeille.

Hoitopaikassa oli käynyt vieraita, joiden viereen Vilja oli mennyt sohvalle istumaan. Myös naapurilta Vilja uskaltaa jo ottaa namia. Vilja on kovin herkkä tyttönen, joka tarvitsee kodin rauhalliselta alueelta koirakaveri kera.

27.9.2023
Vilja-kaunotar on reipastunut viime aikoina hienosti ja valloittanut uusia lenkkeilyalueita. Siitä on kuoriutunut myös oiva sienestyskaveri!

Kotihoitaja kertoo, että Vilja on edistynyt viime aikoina hyvin monessakin asiassa. Pihan vahtiminen ja ohi meneville autoille ja ihmisille haukkuminen on loppunut lähes kokonaan. Sisällä Vilja liikkuu aiempaa enemmän ja on rauhassa, vaikka vähän jännittävä kotihoitajan mies on kotona. Lenkeillä Vilja on reippaasti lähtenyt mukavuusalueelta pois ja harjoitellut ihmisten ilmoilla lenkkeilyä. Sekin sujuu Viljalta jo oikein hyvin.  Hieman Vilja voi alkaa vinkua ja tassutella levottomasti, jos vieraat ohittavat sen läheltä, mutta tämäkin on jo paljon vähentynyt. 

Autoilu Viljan kanssa sujuu kivasti ja se onkin päässyt usein käymään sienestämässä, mikä on tehny Viljalle hyvää. Aiemmin Viljan on ollut vaikea rauhoittua ulkoillessa odottamaan, mutta sienestyksen ohessa tätä on tullut harjoteltua ja se sujuu jo oikein mallikkaasti. Lämpimän syksyn ansiosta Vilja on edelleen päässyt myös päivittäin uimaan, sillä se on Viljan mielestä huippukivaa!

Vilja etsii kotia rauhalliselta alueelta koirakaverin kera.

26.7.2023
Vilja, 2-vuotias vaalea hapsukorvainen kaunotar, on odottanut sopivaa kotia Suomessa hoitopaikassaan viitisen kuukautta.

Vilja päätyi noin puolivuotiaana pentuna Svetogorskin tarhalle, ja siellä se sitten elikin ankeaa, ahdasta elämää kunnes helmikuussa sille varmistui hoitopaikka Suomesta. Pieni ja kylmä aitaus muuttui suorastaan paratiisiin; Vilja pääsi maaseudulle luonnon rauhaan aikuisperheeseen, missä muiden koirien lisäksi seuraa on pitämässä pieni lammaslauma.

Varovaisesta Viljasta paljastui pian hellyyttä ja läheisyyttä rakastava tyttö eikä ole tarvinnut kahta kertaa miettiä, kumpi hoitopaikan aikuisista lunasti oitis Viljan sydämen. Jos Viljalta kysyttäisiin, riittäisi sille pieni mummonmökki ja naispuolinen omistaja. Niin Vilja elelisi varmasti elämänsä onnellisena loppuun saakka. Ja kyllä se koirakaverikin vaan tärkeä tuki ja turva olisi jännittävissä tilanteissa.

Taloudessa asuvien muiden koirien kanssa Vilja tulee hyvin toimeen. Suhde hoitoperheen mieheenkin on parantunut luottamuksen kasvaessa ja iltapalapöytään on ilmaantunut yksi toiveikas kuono lisää kärkkymään juuston palasta.

Viljalla on ihana hoitoperhe, joka on auttanut useampaa viipurilaista oman kodin löytämisessä hoitopaikkaa (ja myös kotia) tarjoamalla. Sopivan kodin löytyminen aralle ja varovaiselle koiralle voi viedä aikaa ja sellaiset koirat kuten Vilja, tuppaavat helposti unohtumaan reippaiden kodin etsijöiden alle.

Viljasta ei ole kaupunkiin, lapsiperheeseen eikä kerrostaloon, mutta rauhallisessa ympäristössä siitä saa ihanan ja uskollisen ystävän itselleen, joka ilahtuu taatusti aina kotiinpaluustasi.

Viljan yhteyshenkilönä toimii Pirjo.

Viipurin koirat - Vilja kotihoidossa 07/2023

27.5.2023
Herkän Viljan kanssa edetään pienin askelin. Tuttujen kesken Vilja on oikea sylivauva, joka hakeutuu mielellään kainaloon ja kylkeen kiinni.

Öisin Viljalle iskee välillä leikkihepuli ja silloin lelut saavat kyytiä. Mieluiten se kuitenkin haluaa nukkua yöt niin lähellä kuin vaan pääsee. Vilja on muutoin aika rauhallinen koira, joka nauttii hiljaisesta kotielämästä. 

Vilja on herkkä koira ja välillä on parempia ja välillä huonompia päiviä, joten se tarvitsee kärsivällisen, rauhallisen ja koirakokeneen kodin. Pelottavissa tilanteissa Vilja hakee kuitenkin tukea tutusta ihmisestä. Yksinjäämiset sujuvat jo paremmin eikä Vilja ole enää niin kiinni ihmisessä kuin mitä se aluksi oli. 

Kotipihan vahtiminen on vähentynyt huomattavasti ja lenkilläkin tyttö on jo rohkeampi. Miehet ovat edelleen pelottavia, mutta pientä edistystä siinäkin on tapahtunut.

16.4.2023

Viljalle lisättiin uusia kuvia sekä uusi video:

Viipurin koirat - Taiga ja Vilja kotihoidossa 11.4.2023

8.4.2023
Suloinen Vilja on jatkanut kotikoiran opintojaan menestyksekkästi. Jännitys karisee päivä päivältä ja sisimmältään se onkin kovin ihmisrakas tyttö.

Vilja harjoittelee omaan tahtiinsa kotikoirana oloa. Se on kovasti kiintynyt hoitomammaansa, mutta hoitoperheen miestä Vilja jännittää edelleen. Vilja on kuitenkin edistynyt ja myös mieheltä kelpaavat jo herkut ja rapsutuksetkin.

Muiden koirien kanssa Vilja tulee hyvin toimeen, ja se suhtautuu rauhallisesti myös hoitopaikan lampaisiin. Pihaa se vahtii haukkumalla varsinkin silloin, kun tutuin ihminen on paikalla.

Viljan kanssa lenkkeileminen sujuu jo hyvin rauhallisilla metsäteillä, mutta kävelyt kylän keskustassa tuottavat vielä jännitystä. Tämän vuoksi Vilja etsii kotia rauhallisesta ympäristöstä ja omakotitalosta. Kodissa tulisi jo olla koirakaveri tukea antamassa.

2.3.2023
Vilja on tutustunut kotikoiran elämään Suomessa nyt parin viikon ajan. Kotihoitaja kuvailee sitä aivan ihanaksi ja äärimmäisen ihmisrakkaaksi koiraksi.

Sisällä Vilja pystyy jo ottamaan rennosti: paras paikka on sohva tai sänky. Vilja haluaisi koko ajan olla ihmisen lähellä, ja yöt se nukkuu sängyssä. Miehet ovat pelottavampia, etenkin jos mies seisoo tai kävelee. Vilja kokee ruokailun pelottavana ja ruokailun ajaksi tila pitää rauhoittaa täysin muista koirista, jotta se uskaltautuu syömään. Vilja on melkeinpä sisäsiisti lukuun ottamatta muutamaa vahinkoa, kun vatsa oli löysällä.

Yksinolot porukassa ovat sujuneet hyvin, ja asioiden vahtiminen on stressin lievittymisen myötä hävinnyt. Nykyään Vilja tulee laumassa kaikkien kanssa toimeen. Aidatulla pihalla Vilja tykkää leikkiä muiden koirien kanssa, ja ulkoilua harjoitellaan.

17.2.2023
Vilja sai hoitopaikan ja opettelee askel kerrallaan kotikoiran elämää.

11.2.2023
Vilja valmistautui Suomen-matkaan käymällä sterilisoitavana ja tautitesteissä. Vektorivälitteiset taudit olivat Viljalla Mycoplasma haemocanista lukuunottamatta negatiivisia.

16.12.2022
Tumma kuono ja ystävälliset silmät katselevat pieneen konttiin astuneita ihmisiä. Pörheä tyttö pääsee kanssamme kävelylle ja ristitään samalla Viljaksi.

Vilja ja sen kaksi sisarusta päätyivät vuosi sitten Pietarin alueelta Elenan luokse. Liikkuva sterilointiklinikka oli napannut noin puolivuotiaat pennut kadulta, sterilisoinut ne ja vapauttamassa löytöpaikkaan. Elenan ystävä sai kuulla pennuista, jotka oltiin pian laskemassa ulos pakkaseen koska niille ei ollut ilmaantunut mitään muutakaan sijoituspaikkaa. Löytöpaikkaan jättämisen sijaan Elena kuitenkin suostui ottamaan pennut vastaan jo ennestään täpötäydelle tarhalle, sillä hän ei kestänyt ajatusta talvipakkasiin jätetyistä, vasta leikatuista pennuista. 

Yksi pennuista valitettavasti menehtyi, mutta Vilja ja sen sisarus asuvat edelleen tarhalla.

Vilja pääsee kanssamme hihnakävelylle joulukuun alussa. Vilja vaikuttaa tavattoman kiltiltä ja ystävälliseltä tytöltä, mutta siitä huomaa ettei se ole tottunut varusteisiin saati hihnassa kulkemiseen. Kaikki on sille uutta. Varusteiden pukeminen ottaa aikansa ja kun vihdoin pääsemme astumaan ulos tarhan ulkopuolelle, on tyttö kerittävä hihnasta luokse vähän väliä koska muuten ympyrän juoksemisesta ei olisi tullut loppua. 

Viljan kanssa kävelylle pääsee samassa aitauksessa elävät kaksi muuta nuorta koiraa, joista Vilja saa turvaa ja välillä se innostuu ottamaan spurtteja niiden luokse kunnes kiristyvä hihna aiheuttaa ahdistuksen.

Vilja vaikuttaa tulevan tuttujen koirien kanssa hyvin toimeen ja se suhtautuu myös kohteliaan ystävällisesti tarhan ulkopuolella elävään koirapariskuntaan. 

Päivän hämärtyessä siivoamme vielä Viljan ja kumppaneiden asumuksen sekä laitamme koirille puhtaat ja kuivat pehmustit lämmittämään ja eristämään. Vilja innostuu pehmustista kovasti, mutta yhtä lailla se on ihastuksissaan vieressä lepertelevästä ihmisestä ja ryömii tämän luokse pusuja antaen.

Vilja on viehättävän oloinen nuori neiti, jossa on paljon potentiaalia. Viljalla ei kuitenkaan ole kokemusta kotikoirana elosta ja se tarvitsee omistajan, joka jaksaa kärsivällisesti harjoitella uusia taitoja sen kanssa. Ulkona monet asiat tulevat todennäköisesti jännittämään Viljaa ja se etsii koirakaverillista kotia rauhalliselta seudulta. Omasta aidatusta pihasta olisi varmasti apua ulkoilun opettelemisessa.

Viipurin koirat - Vilja 1.12.2022

Viljan tiedot on lisätty Ruokaviraston koirarekisteriin. Kodinetsintää hoitaa Viipurin Koirat ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 22917870.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.