Vilja

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 55 cm)
Syntymäaika: 6/2021
Tautitestattu: 2/2023
Sijainti: Pälkäne, Suomi

2.3.2023
Vilja on tutustunut kotikoiran elämään Suomessa nyt parin viikon ajan. Kotihoitaja kuvailee sitä aivan ihanaksi ja äärimmäisen ihmisrakkaaksi koiraksi.

Sisällä Vilja pystyy jo ottamaan rennosti: paras paikka on sohva tai sänky. Vilja haluaisi koko ajan olla ihmisen lähellä, ja yöt se nukkuu sängyssä. Miehet ovat pelottavampia, etenkin jos mies seisoo tai kävelee. Vilja kokee ruokailun pelottavana ja ruokailun ajaksi tila pitää rauhoittaa täysin muista koirista, jotta se uskaltautuu syömään. Vilja on melkeinpä sisäsiisti lukuun ottamatta muutamaa vahinkoa, kun vatsa oli löysällä.

Yksinolot porukassa ovat sujuneet hyvin, ja resurssiaggressiivisuus on stressin lievittymisen myötä hävinnyt. Nykyään Vilja tulee laumassa kaikkien kanssa toimeen. Aidatulla pihalla Vilja tykkää leikkiä muiden koirien kanssa, ja ulkoilua harjoitellaan.

17.2.2023
Vilja sai hoitopaikan ja opettelee askel kerrallaan kotikoiran elämää.

Viljan yhteyshenkilönä toimii Pirjo.

11.2.2023
Vilja valmistautui Suomen-matkaan käymällä sterilisoitavana ja tautitesteissä. Vektorivälitteiset taudit olivat Viljalla Mycoplasma haemocanista lukuunottamatta negatiivisia.

16.12.2022
Tumma kuono ja ystävälliset silmät katselevat pieneen konttiin astuneita ihmisiä. Pörheä tyttö pääsee kanssamme kävelylle ja ristitään samalla Viljaksi.

Vilja ja sen kaksi sisarusta päätyivät vuosi sitten Pietarin alueelta Elenan luokse. Liikkuva sterilointiklinikka oli napannut noin puolivuotiaat pennut kadulta, sterilisoinut ne ja vapauttamassa löytöpaikkaan. Elenan ystävä sai kuulla pennuista, jotka oltiin pian laskemassa ulos pakkaseen koska niille ei ollut ilmaantunut mitään muutakaan sijoituspaikkaa. Löytöpaikkaan jättämisen sijaan Elena kuitenkin suostui ottamaan pennut vastaan jo ennestään täpötäydelle tarhalle, sillä hän ei kestänyt ajatusta talvipakkasiin jätetyistä, vasta leikatuista pennuista. 

Yksi pennuista valitettavasti menehtyi, mutta Vilja ja sen sisarus asuvat edelleen tarhalla.

Vilja pääsee kanssamme hihnakävelylle joulukuun alussa. Vilja vaikuttaa tavattoman kiltiltä ja ystävälliseltä tytöltä, mutta siitä huomaa ettei se ole tottunut varusteisiin saati hihnassa kulkemiseen. Kaikki on sille uutta. Varusteiden pukeminen ottaa aikansa ja kun vihdoin pääsemme astumaan ulos tarhan ulkopuolelle, on tyttö kerittävä hihnasta luokse vähän väliä koska muuten ympyrän juoksemisesta ei olisi tullut loppua. 

Viljan kanssa kävelylle pääsee samassa aitauksessa elävät kaksi muuta nuorta koiraa, joista Vilja saa turvaa ja välillä se innostuu ottamaan spurtteja niiden luokse kunnes kiristyvä hihna aiheuttaa ahdistuksen.

Vilja vaikuttaa tulevan tuttujen koirien kanssa hyvin toimeen ja se suhtautuu myös kohteliaan ystävällisesti tarhan ulkopuolella elävään koirapariskuntaan. 

Päivän hämärtyessä siivoamme vielä Viljan ja kumppaneiden asumuksen sekä laitamme koirille puhtaat ja kuivat pehmustit lämmittämään ja eristämään. Vilja innostuu pehmustista kovasti, mutta yhtä lailla se on ihastuksissaan vieressä lepertelevästä ihmisestä ja ryömii tämän luokse pusuja antaen.

Vilja on viehättävän oloinen nuori neiti, jossa on paljon potentiaalia. Viljalla ei kuitenkaan ole kokemusta kotikoirana elosta ja se tarvitsee omistajan, joka jaksaa kärsivällisesti harjoitella uusia taitoja sen kanssa. Ulkona monet asiat tulevat todennäköisesti jännittämään Viljaa ja se etsii koirakaverillista kotia rauhalliselta seudulta. Omasta aidatusta pihasta olisi varmasti apua ulkoilun opettelemisessa.

Viipurin koirat - Vilja 1.12.2022

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.