Nicole

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 55 cm, 20 kg)
Syntymäaika: 2022
Tautitestattu: 3/2024

10.4.2024
Nicole sai kodin Hämeenlinnasta.

3.4.2024
Nicole kiittää hakemuksista, joita on tullut runsaasti! Nicolella on tällä hetkellä kotiehdokas eikä enempää hakemuksia oteta vastaan.

24.3.2024
Ihana Nicole, sylimönkiäinen ja ihmisen paras ystävä! Nicole on ollut Suomessa vasta viikon verran, mutta osoittanut jo osaavansa kaikki kotikoiran tärkeimmät taidot.

Tarhalla olo oli ohutturkkiselle ja ihmisrakkaalle Nicolelle erityisen rankka koettelemus. Nicole onkin hoitopaikkaan päästyään nauttinut elämänmuutoksestaan täysillä. Hoitopaikan pehmeät pedit ja sohva ovat saaneet ahkeran käyttäjän, ja torkkuhetkien välillä Nicole piipahtaa hakemassa rapsutuksia hoitajalta. Tämä tyttö onkin sulaa vahaa ihmisen silittelyissä, ja iltaisin Nicole nautiskelee ylellisistä hierontahetkistä sohvalla. Yöt Nicole on nukkunut hyvin, kömpii omaan petiinsä ihmisen iltarutiinien aikana ja on aamulla iloisena vastassa aloittamassa uutta päivää.

Nicole on ollut alusta lähtien täysin sisäsiisti ja paria haukahdusta lukuunottamatta hiljainen koira.

Hoitotoimenpiteet ovat sujuneet hyvin rapsutusten voimalla. Nicole on myös perso ruualle, mikä helpottaa uusien asioiden opettelua. Nicole on jo oppinut istumaan käskystä, kunhan palkkio on sopiva.

Lenkkeily on alkupäivien pienen vetämisen hellitettyä sujunut mukavasti, eikä Nicole tunnu pelkäävän ulkona mitään. Vilkkaammilla tieosuuksilla se vähän kiristää tahtiaan eikä malta niin pysähdellä haistelemaan, mutta rauhallisemmalle kadulle käännyttäessä pian rentoutuu.

Nicole on hyvin ihmisrakas ja hellyydenkipeä koira, ja menee ulkona pyydettäessä mielellään tervehtimään vieraitakin ihmisiä. Sympaattinen tyttö onkin hurmannut kaikki tapaamansa ihmiset kauneudellaan ja rauhallisuudellaan. 

Lapsia Nicole ei ole tavannut lähietäisyydeltä hoitopaikassa ollessaan, mutta heilutellut pienemmille ihmisille ystävällisesti häntää kauempaa.

Ulkona toisia koiria nähdessään Nicolea vähän jännittää, mikä ilmenee jähmettymisenä. Muutaman kerran lähikontaktissa vieraan koiran kanssa on tapahtunut pieni ärähdys. Nicole viihtyisi varmasti mainiosti kodin ainokaisena koirana, mutta myös kiva urospuolinen koirakaveri tulisi varmasti kyseeseen.

Kissojen läsnäolosta Nicole kiihtyy sen verran, että sitä ei luovuteta kissatalouteen.

Autossa Nicole matkaa rauhallisesti, ja hetken maisemia katseltuaan paneutuu nukkumaan. 

Yksinolot ovat Nicolella harjoitteluvaiheessa, ja pientä tottumattomuutta yksin olemiseen vielä ymmärrettävästi esiintyy. Joskus Nicole jää haukkumaan ja ulvomaan tärkeän ihmisen perään, kun taas toisinaan se on viihtynyt hienosti oman hetkensä puruluun parissa. Sisätiloissa se lepäilee myös eri huoneessa missä ihminen on, eikä muutenkaan seuraile perässä joka paikkaan.

Nicole on hoitopaikassaan ainoana koirana. Nicole on avoin monenlaisille kotivaihtoehdoille, kunhan rakkautta vain riittää tälle sympaattiselle kultaturkille. 

16.3.2024
Reipas Nicole pääsi Suomeen kotihoitoon. 

Nicolen yhteyshenkilönä toimii Helena.

10.3.2024
Nicolelle on luvassa hoitopaikka Suomesta! Ennen Suomeen matkustamista Nicole kävi tautitesteissä. Kaikki kahdeksan vektorivälitteistä tautia olivat negatiivisia.

Tutkitut taudit olivat anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, leishmanioosi, Mycoplasma haemocanis sekä ihomato Dirofilaria repens ja sydänmato Dirofilaria immitis.

10.2.2024
Lempeä ja ystävällinen Nicole löytyi joulukuussa Pietarin seudulta yksinään kadulla harhailemassa. Kun omistajaa ei yrityksistä huolimatta löytynyt, Nicole päätyi palelemaan tarhalle hyvin ohuessa turkissaan.

Viipurin tarhalle Nicolen toi Snezhannalle ennestään tuttu pietarilaispariskunta, joka on aiemminkin toimittanut hylättyjä ja huonosti kohdeltuja koiria turvaan. Snezhanna ei voinut kieltäytyä tarjoamasta paikkaa koiralle, joka muutoin olisi jäänyt ulos ilman minkäänlaista suojaa.

Tarhalla Nicole on voinut huonosti: nuori ja aktiivinen, ihmisiä yli kaiken rakastava koira kärsii paitsi hyisestä kylmyydestä myös yksinäisyydestä. Tarhaelämä on erityisen raskasta Nicolen kaltaisille ihmisrakkaille koirille, joilla on selvästi ollut aiemmin oma koti. Yksitoikkoisten päivien suurin ilonaihe ovat ihmisten, valitettavan vähäiset, tapaamiset. Nicole – lempinimeltään Nika – on suhtautunut kaikkiin ihmisiin ystävällisesti ja tullut hyvin toimeen muiden koirien kanssa. Samassa pienessä aitauksessa asustelevasta husky-uroksesta onkin jo ehtinyt tulla yksinäisen tytön ystävä.

Rajasulun vuoksi emme ole itse päässeet tapaamaan Nicolea, joten emme tiedä, missä määrin sille on opetettu kotikoiran taitoja, mutta ainakin hihnakävely näyttää olevan tuttua. Nuorella ihmisiin luottavasti suhtautuvalla koiralla on kuitenkin kaikki edellytykset opiskella puuttuvat taidot uuden omistajan lempeässä ja kärsivällisessä ohjauksessa.

Kaunis ja herttainen Nicole kaipaa kipeästi omaan lämpimään kotiin, omien ihmisten luokse. Uudessa kodissa voi olla koirakaveri, mutta Nicole todennäköisesti pärjäisi myös ainoana koirana, monenlaisissa perhe- ja asumismuodoissa.

Viipurin koirat - Nicole 2/2024

Viipurin koirat - Nikol 1/2024

Nicole steriloidaan ja tautitestataan 8 vektorivälitteisen taudin varalta ennen Suomeen tuloa ja sen tiedot lisätään Ruokaviraston koirarekisteriin. Sen kodinetsintää hoitaa Viipurin Koirat ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 22917870.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.