Viljami

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 60 cm)
Syntymäaika: 2017
Tautitestattu: 1/2024

20.1.2024
Sympaattinen Viljami löysi oman kodin Orimattilasta!

27.6.2023
Viljami on toivonut jo vuosia tulevansa huomatuksi, mutta jostain syystä sen aitaus on jäänyt vähemmälle huomiolle. Viljami on kuitenkin ystävällinen ja kiva poika, jonka loppuelämän ei soisi valuvan hukkaan onnettomassa häkkirivistössä.

Viljami on saapunut Elenan tarhalle pienenä pentuna yli viisi vuotta sitten, mutta Elena ei valitettavasti enää muista, mistä pennut poimittiin matkaan. Viljamin sisko Varpu asuu jo Suomessa omassa kodissaan. Veera-sisko odottaa Viljamin tavoin kotia tarhalla.

Viljamin koko aitauspoppoo lähtee kanssamme hihnakävelylle toukokuun puolivälissä. Viljami kävelee hihnassa hyvin siihen nähden, ettei se ole välttämättä aiemmin elämässään ollut juurikaan hihnassa. Se nuuskuttelee ympäriinsä häntä pystyssä pysähtyen aina välillä seurustelemaan ihmisten kanssa. Leikit muiden koirien kanssa kiinnostaisivat myös kovasti. Pientä jännitystä on silloin tällöin ilmassa, mutta koirakavereista saa tukea. Viljami hakee tukea myös ihmisistä hyppäämällä vasten ja jääden niille sijoilleen tarkkailemaan ympäristöä.

Viljami on ystävällinen ja kiltin oloinen poika, mutta elämästä tarhan ulkopuolella se ei tiedä mitään. Se on varttunut tarhalla ja sen kokemukset rajoittuvat vähäisiin ihmiskontakteihin, koirakavereiden kanssa leikkimiseen sekä jokapäiväiseen odotteluun. Uuteen kotiin muutto voi olla sille suurikin järkytys ja olisi tärkeää, että uudessa kodissa odottaisi koirakaveri, josta ottaa mallia ja tukea.

Viljami tulee tarhalla hyvin toimeen samassa aitauksessa elävien tyttökavereiden kanssa. Tarhan ulkopuolella vapaana asuviin koiriin se suhtautui ystävällisesti. Viljami vaikuttaakin sopuisalta pojalta, joka voisi pärjätä monenlaisessa koirakokoonpanossa.

Viipurin koirat - Viljami 17.5.2023

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.