Almastiina

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa siroksi keskikokoiseksi (nyt 12,5 kg)
Syntymäaika: 6/2023
Tautitestattu: 1/2024
Sijainti: Turun seutu, Suomi

8.2.2024
Almastiinalla on kotiehdokas eikä enempää hakemuksia oteta vastaan.

28.1.2024
Pörheä Almastiina-pentu matkusti Suomeen viime lauantaina ja kotielämää on nyt takana viikon verran.

Reipas Almastiina on sujahtanut hienosti hoitopaikkaansa, missä asustaa jos jonkinmoista väkeä. Hoitoperheen aikuiset ovat Almastiinasta oikein mukavia. Tyttö on tullut hienosti toimeen suuressa laumassa, mihin kuuluu eri-ikäisiä ja -kokoisia koiria. Sisällä kotona Almastiina on tehnyt myös tuttavuutta kissojen kanssa ja yhteiselo vaikuttaa lupaavalta. Pihapiirissä asuvia kotieläimiä, kuten hevosia ja lampaita, Almastiina on katsellut pää kallellaan eivätkä ne ole herättäneet kummastunutta katsetta suurempaa reaktiota. 

Almastiina haluaa kulkea mukana ja olla siellä missä ihmisetkin. Almastiina pääsi kokeilemaan autoilua ja suunnaksi otettiin eläinkauppa. Siellä riittikin tutkittavaa ja vaikka Almastiina suoritti reissun ilman koirakavereita, paineli se oikein reippaana tyttönä herkkuostoksille. Samalla reissulla Almastiina myös punnittiin vaa'an näyttäessä 12,5 kg.

Naispuolisia vieraita olisi kiva mennä tervehtimään samantien, mutta tuntemattomia miehiä kohtaan Almastiina on aavistuksen varauksellinen. Kovin kauaa tyttö ei kuitenkaan tarvitse miettimisaikaa, kunhan ihminen osaa olla rauhallinen ja antaa koiralle tilaa.

Hoitoperhe kuvailee Almastiinaa mitä mukavimmaksi hoitolaiseksi. Iloinen ja fiksu tyttö, joka kulkee reippaasti mukana. Hihnassa Almastiina kulkee nätisti, mutta toki harjoiteltavaa vielä näin nuoren kanssa riittää.

Almastiina on hoidossa omakotitalossa maaseutumaisemissa eikä sillä ole kokemusta vilkkaasta asuinympäristöstä. Rauhallisessa ympäristössä se saattaisi pärjätä myös ainoana koirana. Almastiinalla ei kuitenkaan ole kokemusta yksin olemisesta ilman koirakavereita, joten yksinjäämisen harjoitteluun tulee tulevan omistajan varautua. Koirakaveri tulevassa kodissa olisi Almastiinalle silti kiva juttu, sillä tyttö viihtyy hyvin koiraseurassa ja turvallinen paikka päiväunille löytyy mistäs muualtakaan, kuin vanhemman koiran kyljestä.

Almastiinan elämää pääsee seuraamaan myös FB-sivuilla Kotimetsän elämää.

Viipurin koirat - Almastiina kotihoidossa 1/2024

20.1.2024
Kaunis Almastiina oli onnekas, kun sai muuttaa hoitopaikkaan Suomeen. Almastiina odottaa kotiehdokkaita Turun seudulla.

Almastiinan yhteyshenkilönä toimii Ira.

17.1.2024
Almastiinalle on luvassa hoitopaikka Suomesta! Ennen Suomeen matkustamista Almastiina kävi tautitesteissä. Kaikki kahdeksan vektorivälitteistä tautia olivat negatiivisia.

Tutkitut taudit olivat anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, leishmanioosi, Mycoplasma haemocanis sekä ihomato Dirofilaria repens ja sydänmato Dirofilaria immitis.

15.1.2024
Almastiina on siskoksista ainoa kultaturkki. Almastiinalla on onnea, sillä se matkaa jo tämän kuun lopussa Suomeen hoitopaikkaan jatkamaan oman kodin etsintää.

Siskokset Aida, Amira, Almastiina ja Aina syntyivät kesällä Svetogorskin naapurikylässä ja tuupattiin kauemmas asutuksesta elämään elämäänsä ulkosalle ei-kenenkään koirina. Elena kuitenkin tiesi pentujen emon ja sillä oli omistaja. Saman emon aiempia pentuja oli hylätty vastaavalla tavalla metsikköön, mutta tällä kertaa Elena sai kiinni myös emon, joka sterilisoitiin.

Pennut asuivat pikkupentuaikansa Aurika-klinikalla työskentelevän eläintenhoitajan luona ulkoaitaksessa. Emme ole tavanneet niitä itse, mutta kaikkien kerrotaan olevan sosiaalisia ja ihmisrakkaita.

Almastiinalle on luvassa hoitopaikka, minne se matkustaa tämän kuun lopussa. Sen jälkeen tytöstä osataan kertoa enemmän.

Viipurin koirat - Aida, Aina, Almastiina, Amira 9/2023

Almastiina tautitestataan 8 vektorivälitteisen taudin varalta ennen Suomeen tuloa ja sen tiedot lisätään Ruokaviraston koirarekisteriin ennen luovutusta uudelle kodille. Almastiinan kodinetsintää hoitaa Viipurin Koirat ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 22917870.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.