Leinikki

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 60 cm)
Syntymäaika: 2017
Tautitestattu: 1/2024

20.1.2024
Vihdoin Leinikin vuosien tarhaelämä vaihtui omaan kotiin Lappeenrannassa!

11.12.2023
Leinikki on mahdottoman upea ja ihana tyttö. Aivan hukkaan menee hieno koira tarhan syövereissä.

Pidämme Leinikistä kaikki kovasti. Se on rauhallinen ja lempeä, hyvin ystävällinen tyttö. Leinikki pääsee kanssamme kävelylle lokakuun lopussa saaden hetken hengähdystauon tarhaelosta. Leinikin kanssa on mukava kävellä, se ei vedä eikä riuhdo. Vieraisiin koiriin Leinikki suhtautuu kohteliaasti, nuuhkaisee ja jatkaa matkaansa. Rapsutuksista se nauttii kovasti, samoin kuin ihmisestä vierellään. Leinikki osaa istua ja odottaa namia sekä kaikkien yllätykseksi se ojentaa tassuakin reippaasti. 

Lempeä Leinikki ansaitsee kodin. Se saattaisi solahtaa kotielämään vaivattomasti, onhan se joskus sellaista elämää viettänytkin. Vuodet ovat vierineet ja Leinikki on asunut tarhalla pitkään. Siltikin, kaikkien näiden vuosien jälkeen, saattaisi tyttö tassutella petiinsä aivan kuin ei olisi tarhalla käynytkään.

Leinikki on rauhallinen, kohta jo 7-vuotias neito, josta saisi varmasti mukavaa koiraseuraa. Rauhallisessa ympäristössä Leinikki voisi pärjätä hyvin ainoana koirana. Kunpa hurmaava tyttö tulisi huomatuksi.

Viipurin koirat - Leinikki 27.10.2023

3.7.2023
6-vuotias Leinikki on rauhallinen ja ystävällinen tyttö, joka ei tee itsestään numeroa. Se on asunut Elenan tarhalla pitkään, mutta ei ole viettänyt pentuaikaansa siellä.

Elena kertoo Leinikin saapuneen tarhalle vuoden 2018 tienoilla. Tarhalle sen toi Elenan tuntema vapaaehtoinen Viipurista, jonka hoiviin Leinikki oli päätynyt. Hän ei kuitenkaan voinut pitää Leinikkiä itse ja koska kotia ei löytynyt, aloitti Leinikki pitkän tarhaelonsa. 

Lempeä Leinikki on rauhallisen oloinen, sopuisa tyttö, joka on hyvin kiinnostunut sekä ihmisistä, että toisista koirista. Leinikki pääsi kävelylle kanssamme ja mukaan lähtivät myös sen kaksi aitaustoveria. Vaikuttaa siltä, että tytöllä on hommasta kokemusta, sillä Leinikki antoi pukea valjaat kuin vanha konkari. Myös kävely hihnassa sujui todella mallikkaasti. Meidän kanssamme Leinikki on ensimmäistä kertaa kävelyllä, mutta kenties tytöllä on ollut joskus oma koti.

Leinikki on silminnähden innoissaan luonnossa kävelystä, muttei silti intoudu riekkumaan hihnassa, vaan kulkee rauhallista tahtia tutkien ja nuuskutellen. Tuore kevään ruoho on selvästi Leinikin mieleen, sitä voisi jäädä pellolle syömään pidemmäksikin aikaa. Leinikki tekee kaikkien ympärillä pyörivien koirien, niin urosten kuin narttujenkin kanssa hienosti tuttavuutta. Ihmisiltä Leinikki tulee myös hakemaan rapsutuksia ja tykkää olla ihmisten lähellä. Tuleekin mieleen, että ainakin tarhaoloissa Leinikki vaikuttaa mutkattomalta ja aivan täydelliseltä kaverilta.

Leinikki voisi sanoa tarhaelämälle jo pian heipat, kunhan vaan sopiva ja sitoutunut koti löytyisi. Reippaana tyttönä asuinpaikaksi käy mitä luultavimmin monenlaiset ympäristöt. Tärkeintä kuitenkin on, että tulevalla perheellä on malttia tutustuttaa tyttö lempein ottein uuden elämän alkuun, vaikka takapakkeja ja yllättäviä tilanteita syntyisikin. Koirakaveri olisi mukava yllätys, mutta Leinikki saattaa pärjätä myös ainoana koirana.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.