Umur

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 4/2023
Tautitestattu: 9/2023

22.10.2023
Umur löysi kodin ja on nyt vantaalainen. Onnea Umur ja perhe!

7.10.2023
Ennen Suomeen matkustamista Umur kävi tautitesteissä. Kaikki 8 vektorivälitteistä tautia olivat negatiivisia.

Umurilta tutkittiin anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, leishmanioosi, Mycoplasma haemocanis sekä ihomato Dirofilaria repens ja sydänmato Dirofilaria immitis.

Umur kastroitiin Viipurin Koirien tuella.

28.8.2023
Umur on kovin kaunis pentu punertavine nenineen ja vaaleine silmineen. Umur joutui tarhalle ei-toivottuna pentuna, mutta loppuelämänsä se voisi viettää omassa kodissa rakastettuna perheenjäsenenä.

Snezhannaan otti yhteyttä kesäkuussa koiranomistaja, joka ilmoitti haluavansa narttukoiransa pennuista eroon. Ellei muuta, niin vaikka hukuttamalla. Snezhannan onnistui puhua omistaja tuomaan emokoira sterilisoitavaksi Aurika-klinikalle ja tuomaan pennut sinne.

Kun koira tuotiin Aurika-klinikalle, oli se hyvin laihassa kunnossa, likainen ja omistaja kertoi koiran elävän ketjussa. Ketjuelämä on valitettavaa arkipäivää Venäjällä, ja moni koira elää siinä koko elämänsä. Omistaja ei tuntunut liioin välittävän koiransa hyvinvoinnista eikä Snezhanna halunnut palauttaa enää kilttiä ja ihmisrakasta koiraa tälle. Kun emokoira oli toipunut sterilisoinnista muutaman päivän ajan klinikalla, Snezhannan onnistui ylipuhua omistaja luopumaan koirastaan. Niin emo, joka nimettiin Sneshaksi, muutti pentujensa kanssa tarhalle.

Snesha ja sen pennut ovat peräisin Perovon (suom. Suurpero) kylästä noin 10 km Viipurista itään. Pennuista kaksi ehti löytää kodit Venäjältä, mutta jäljelle jääneet, mahdottoman kauniit Unni ja Umur odottavat kotien löytymistä Viipurissa koiratarhalla.

Umur asustaa pienessä aitauksessa tarhalla usean muun samanikäisen pennun kanssa. Pentuja on yhteensä kolmesta eri pentueesta. Umur ei lähesty vieraita ihmisiä sisällä aitauksessa ihan yhtä reippain elkein kuin siskonsa, mutta kyllä vieraat sitäkin kiinnostavat. Sylissä Umur istuu rauhassa painaen tiukasti leukaansa kiinni hartiaan. Kun poikaa yrittää laskea maahan, yrittää se kaikin voimin pidellä kiinni ihmisestä. Umur ei halua takaisin maahan, se haluaa olla sylissä. Voi mikä poika. Muiden pentujen kanssa Umur vaikuttaa tulevan hyvin toimeen ja vieraita se uskaltaa tulla koko ajan rohkeammin tervehtimään. 

Vaikka Umur on tarhalla melko reipas, ei se ole välttämättä saanut elää milloinkaan sisällä kotona tai nähdä kovinkaan paljon maailmaa. Siksi monet uudet asiat voivat jännittää sitä sen tulevassa kotiympäristössä. Umur saattaisi sopeutua rauhalliselle alueelle ainoaksikin koiraksi, mutta lajitoverin läsnäolo olisi silti varmasti parasta lääkettä pelottavien ja uusien asioiden äärellä. Tärkeintä on, että Umurille löytyy sitoutunut ihminen, joka jaksaa välillä väsyttävääkin pentuarkea, pissalätäköiden siivoamista ja uusien taitojen opettelua. Etsinnässä on omistaja, joka ei lannistu ongelmien edessä vaan on valmis etsimään niihin ratkaisuja.

Viipurin koirat - Umur 28.7. & 19.8.2023

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.