Eino

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen
Syntymäaika: 7/2022
Tautitestattu: 1/2023

8.9.2023
Eino sai kodin Lappeenrannan seudulta.

24.8.2023
Eino palaa etsimään kotia itsestään riippumattomista syistä.

Ihanasta Einosta on kasvanut iloinen ja energinen touhottaja. Omaan perheeseensä kovin kiintynyt Eino rakastaa ihmisiä ja on tullut hienosti toimeen niin aikuisten kuin lastenkin kanssa. Kainaloon käpertyminen on sen mielestä parasta ja silityksistä se ei voi saada tarpeeksensa.

Eino nauttii juoksemisesta ja riehaantuu mielellään mukaan leikkiin, mutta osaa sisällä rauhoittua hienosti myös omalle paikalleen. Monet kotikoiran taidotkin sillä on jo tassuissa – Eino on sisäsiisti ja pyytää tarvittaessa päästä ulos, odottaa hienosti lupaa ennen ruokakupille kiiruhtamista ja matkustaa hienosti autossa. Hihnalenkitkin sujuvat ihan kivasti, mutta toisten koirien ohittaminen aiheuttaa riehaantumista, sillä muiden koirien tervehtiminen olisi Einolle kovin mieleen. Eino onkin tullut hienosti toimeen muiden koirien kanssa ja uudessa kodissa voisikin odottaa kiva leikkikaveri. Reippaana poikana voisi Eino pärjätä perheen ainoanakin koirana kaikesta jakamattomasta huomiosta ja hellyydestä nauttien. Yksinolojen opetteluun tulee uudessa kodissa kuitenkin panostaa, sillä yksinjäämisestä Einolla ei ole kokemusta.

Eino rakastaa ruokaa ja hotkaisee mielellään kaiken mahdollisen parempiin suihin. Ahmimisenestokupit voisivatkin olla iso juttu, samoin kuin kaikki muutkin mieleiset aktivointilelut. Hyvän ruokahalun ansioista Einoa voi hyvin motivoida ruuan avulla ja siitä voisikin mahdollisesti saada myös oivan harrastuskaverin. Ja ihanan perheenjäsenen tietenkin!

Reipas Eino voisi pärjätä monenlaisessa kodissa ja ympäristössä. Tärkeintä on, että uudessa kodissa sille annetaan riittävästi aikaa sopeutua ja sitä tuetaan ja opastetaan positiivisin keinoin.

Einon yhteyshenkilönä toimii Jonna.

6.2.2023
Einon hoitopaikka muuttui pysyväksi kodiksi.

27.1.2023
Eino matkusti Suomeen! Eino harjoittelee kotikoiran taitoja hoitopaikassaan Lappeenrannassa.

Eino valmistautui Suomeen lähtöön käymällä tautitesteissä, jotka olivat kaikkien tutkittujen vektorivälitteisten tautien osalta negatiiviset. Eino kävi myös kastroitavana.

27.12.2022
Eino ja sen sisarukset löydettiin pahvilaatikossa rappukäytävästä. Pieniä ja rokottamattomia pentuja ei voitu viedä tarhalle, joten ne muuttivat tarhalla työskentelevän eläintenhoitajan luokse karanteeniin.

Pennut ovat peräisin Kirpichnoen (suom. Perkjärvi) kylästä. Pahvilaatikossa kököttävät pennut olivat hyväkuntoisia ja siistejä sekä ihmisrakkaita. Ei epäilystäkään, etteikö tässä olisi jälleen ollut kyseessä omistetun kotikoiran ei-toivotut pennut. Einon sisarukset löysivät kodit ja Eino sai asua tarhalla työskentelevän eläintenhoitajan kotona sängyssä lökötellen. Eläintenhoitajalle tulee kuitenkin jatkuvasti uusia pieniä ja rokottamattomia pentuja hoidettavaksi ja joulukuun lopussa koitti aika, kun Eino-rukka joutui tarhalle asumaan. 

Olimme paikalla kun Eino tuotiin tarhalle. Kodin lämpöön tottunut Eino pysytteli tiukasti tutun ihmisen jaloissa kiinni. Se suhtautui uteliaasti ja ystävällisesti meihin, mutta vierellä pyörivät aikuiset ja vieraat koirat selvästi pelottivat sitä - eikä ihme. Hauke taustalla oli melkoinen ja Einoa varmasti pelotti. Se lykättiin pentuaitaukseen muiden pentujen sekaan odottamaan oman kodin tai hoitopaikan löytymistä. Lämmin koti vaihtui ulkoaitaukseen, missä lyhytkarvainen Eino koittaa nyt pärjätä pehmustikasan suojissa. Elämä on välillä epäreilua ja Eino

Sisällä eläminen ei ole Einolle vierasta ja se tuli eläintenhoitajan luona asuessaan hyvin toimeen kahden aikuisen koiran, pentujen ja kissojen kanssa. Asuinympäristö oli rauhallinen omakotitalo.

Einosta kasvaa aikuisena keskikokoinen koira. Se vaikuttaa melko raamikkaalta, mutta pojan lopullisista mittasuhteista on vaikea tässä vaiheessa antaa mitään tarkkaa arviota. Varsinkaan kun vanhemmista ei ole tietoa. Komea pikkuinen se joka tapauksessa on. Eino ei välttämättä ole tottunut kovinkaan vilkkaaseen asuinympäristöön, joten rauhallisempi tienoo sopisi sille paremmin. Se on varttunut muiden koirien parissa ja koirakaveri tulevassa kodissa olisi ehdottomasti plussaa. Tärkeintä on, että Eino löytäisi omistajan jolla riittäisi varmasti aikaa pojan sopeuttamiseen ja mahdollisten ongelmatilanteiden ratkomiseen. Eino haaveilee isosta kasasta omia leluja, laadukkaasta penturuoasta ja lämpimästä sylistä. 

Eino jää katselemaan meitä syvät huolirypyt otsallaan eikä tilanne tunnu kivalta. Mutta minkäs teet. Yritetään löytää Einolle pian oma loppuelämän koti.

Eino on valmis matkustamaan Suomeen tammikuun lopussa. 

Viipurin koirat - Eino 20.12.2022

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.