Eino

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 7/2022
Tautitestattu: 1/2023

6.2.2023
Einon hoitopaikka muuttui pysyväksi kodiksi.

27.1.2023
Eino matkusti Suomeen! Eino harjoittelee kotikoiran taitoja hoitopaikassaan Lappeenrannassa.

Eino valmistautui Suomeen lähtöön käymällä tautitesteissä, jotka olivat kaikkien tutkittujen vektorivälitteisten tautien osalta negatiiviset. Eino kävi myös kastroitavana.

27.12.2022
Eino ja sen sisarukset löydettiin pahvilaatikossa rappukäytävästä. Pieniä ja rokottamattomia pentuja ei voitu viedä tarhalle, joten ne muuttivat tarhalla työskentelevän eläintenhoitajan luokse karanteeniin.

Pennut ovat peräisin Kirpichnoen (suom. Perkjärvi) kylästä. Pahvilaatikossa kököttävät pennut olivat hyväkuntoisia ja siistejä sekä ihmisrakkaita. Ei epäilystäkään, etteikö tässä olisi jälleen ollut kyseessä omistetun kotikoiran ei-toivotut pennut. Einon sisarukset löysivät kodit ja Eino sai asua tarhalla työskentelevän eläintenhoitajan kotona sängyssä lökötellen. Eläintenhoitajalle tulee kuitenkin jatkuvasti uusia pieniä ja rokottamattomia pentuja hoidettavaksi ja joulukuun lopussa koitti aika, kun Eino-rukka joutui tarhalle asumaan. 

Olimme paikalla kun Eino tuotiin tarhalle. Kodin lämpöön tottunut Eino pysytteli tiukasti tutun ihmisen jaloissa kiinni. Se suhtautui uteliaasti ja ystävällisesti meihin, mutta vierellä pyörivät aikuiset ja vieraat koirat selvästi pelottivat sitä - eikä ihme. Hauke taustalla oli melkoinen ja Einoa varmasti pelotti. Se lykättiin pentuaitaukseen muiden pentujen sekaan odottamaan oman kodin tai hoitopaikan löytymistä. Lämmin koti vaihtui ulkoaitaukseen, missä lyhytkarvainen Eino koittaa nyt pärjätä pehmustikasan suojissa. Elämä on välillä epäreilua ja Eino

Sisällä eläminen ei ole Einolle vierasta ja se tuli eläintenhoitajan luona asuessaan hyvin toimeen kahden aikuisen koiran, pentujen ja kissojen kanssa. Asuinympäristö oli rauhallinen omakotitalo.

Einosta kasvaa aikuisena keskikokoinen koira. Se vaikuttaa melko raamikkaalta, mutta pojan lopullisista mittasuhteista on vaikea tässä vaiheessa antaa mitään tarkkaa arviota. Varsinkaan kun vanhemmista ei ole tietoa. Komea pikkuinen se joka tapauksessa on. Eino ei välttämättä ole tottunut kovinkaan vilkkaaseen asuinympäristöön, joten rauhallisempi tienoo sopisi sille paremmin. Se on varttunut muiden koirien parissa ja koirakaveri tulevassa kodissa olisi ehdottomasti plussaa. Tärkeintä on, että Eino löytäisi omistajan jolla riittäisi varmasti aikaa pojan sopeuttamiseen ja mahdollisten ongelmatilanteiden ratkomiseen. Eino haaveilee isosta kasasta omia leluja, laadukkaasta penturuoasta ja lämpimästä sylistä. 

Eino jää katselemaan meitä syvät huolirypyt otsallaan eikä tilanne tunnu kivalta. Mutta minkäs teet. Yritetään löytää Einolle pian oma loppuelämän koti.

Eino on valmis matkustamaan Suomeen tammikuun lopussa. 

Viipurin koirat - Eino 20.12.2022

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.