Lilith

ERITYISADOPTIO
Sukupuoli: narttu (steriloitu)
Syntymäaika: 2009
Koko: siro keskikoinen
Tautitestattu: 2/2023

17.2.2023
Lilith sai kodin Porvoosta.

11.2.2023
Lilith sterilisoitiin.

6.11.2022
Lilith on 13-vuotias pienikokoinen laika, joka alkoi eksyillä metsällä. Erään reissun jälkeen metsästäjä totesi löytäjälle, ettei koira ole enää tervetullut kotiin. Siinä kiitos uskolliselle metsästyskaverille.

Sivulliset kertoivat koirasta Elenalle ja niin Lilith päätyi kodittomien koirien tarhalle. Lilith oli tullessaan seikkaillut jo useamman päivän ristiin rastiin ja oli nälkiintynyt. Se sijoitettiin tarhalla toisten senioreiden kanssa parakkiin, jossa lämpötila pysyy talvellakin plussan puolella ja seurana on rauhallisia ikämiehiä. Siihen hyvät puolet loppuvatkin, sillä ihmisseuraa ei ole, ulos ei juurikaan näe, eikä elämässä tapahdu enää muutenkaan mitään.

Tapaamme Lilithin marraskuun alussa. Se lähtee mielellään kävelylle vieraankin ihmisen kanssa ja seuraa tottuneesti hihnassa tarhan pihan läpi. Sisäsiistinä tyttönä se pyrki heti ensimmäisenä tarpeilleen ja alkoi sitten tutkailla kiinnostuneena tienvieriä. Alkuun Lilith ei ota juurikaan kontaktia ihmisiin, mutta lämpenee meille jonkin päästä, tulee tervehtimään ja antaa rapsuttaa. 

Iästään huolimatta Lilith ei vaikuta lainkaan ikälopulta. Sameahkot silmät paljastavat iän mutta Lilithin askel on kevyt ja se jaksaa kävellä ja juosta. Elena kertoo, ettei Lilith arvosta häslääviä nuoria koiria, eikä pidä tarhan tungoksesta. Se murahtaa lähelle tuleville nartuille kertoakseen, ettei ole kiinnostunut niiden seurasta. Se ei hakeudu tappeluun, eikä varsinaisesti rähjää, mutta kertoo kantansa. Ystävällistä, tarhan ulkopuolella vapaana elävää urosta se menee kuitenkin oma-aloitteisesti tervehimään ja heiluttelee tälle häntäänsä. Lilith eläisi varmasti mieluiten ainoana koirana tai hyväkäytöksisen uroksen kaverina.

Lilith on ollut metsästyskoira ja on hyvin mahdollista, ettei se ole koskaan saanut nauttia sisäkoiran mukavuuksista vaan on asunut pihalla ketjun päässä tai aitauksessa. Moniin ihmiselämän puoliin se on kuitenkin tottunut, eikä säiky tai arastele. Se antaa kosketella ja saimmepa leikattua sen ylikasvaneet kynnetkin ilman minkäänlaista ongelmaa. 

Lilith on edelleen laihassa kunnossa ja muutenkin varsin kevytrakenteinen ja pieni. Sen ilme on alakuloinen ja se kaiketi ikävöi isäntäänsä, vaikkei tämä ikävöikään sitä. Lilith ansaitsisi viimeisiksi vuosikseen uuden kodin, lämpimän sohvapaikan ja ihmisystävän, jolle se ei ole väline vaan ystävä. Lilith on avoin eri tyyppisille asuinmuodoille, mutta ulkokoiraksi emme sitä anna. Vapaana sitä ei ole syytä myöskään pitää, etteivät tassut ja vaistot vie sitä uusille reissuille.

Viipurin Koirat tukee Lilithin adoptiota taloudellisesti sen korkean iän vuoksi. Kulukorvaus Lilithistä on 400 euroa. Se sterilisoidaan (ellei ole jo sterilisoitu) ja tauti- sekä rabiesvasta-ainetestataan ennen Suomeen tuloa.

Viipurin koirat - Lilith 4.11.2022

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.