Max

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen
Syntymäaika: 2020
Tautitestattu: 8/2022

22.9.2022
Max sai pysyvän kodin hoitopaikastaan.

18.9.2022
Maxista ei oteta vastaan enempää hakemuksia.

9.9.2022
Pilkkuherra Max matkusti Suomeen ja etsii kotia Helsingistä käsin.

Ennen Suomeen tuloa Max testattiin PCR-testillä 8 vektorivälitteisen taudin varalta. Kaikki taudit olivat negatiivisia. Viipurin Koirat testautti myös Maxin rabiesvasta-ainetason, joka oli riittävä antamaan suojan tartuntaa vastaan.

22.6.2022
Max löydettiin kesäkuun alussa kuljeskelemasta kadulta. Snezhanna löysi sille hoitopaikan, missä se saa vielä hetken asua korvausta vastaan, mutta pian Max siirtyy tarhalle.

Silloin tällöin kadulla yksinään harhaileva ja ihmisiin selvästi tottunut koira on jonkun karkuteillä oleva lemmikki. Vielä useammin kyseessä on kuitenkin koira, joka on lähetetty etsimään onneaan muualta ja tarkoituksella hylätty. Näin kävi esimerkiksi Max-dalmatialaisen kohdalla. Snezhanna sai selville, että Max on noin 2-vuotias ja ensimmäinen koti on luopunut siitä huhtikuussa lapsen allergiaan vedoten. Jäljet loppuvat tähän eikä Snezhannalle selvinnyt tietoja toisesta omistajasta tai siitä, onko sellaista edes koskaan ollut olemassa. 

Snezhanna kuvailee Maxia kiltiksi ja ihmisiin ystävällisesti suhtautuvaksi koiraksi. Erityisesti kuulemma miehet ovat sen sydäntä lähellä. Max pelästyy kuitenkin kaikkia ihmisestä lähteviä äkkinäisiä liikkeitä, joten emme voi olla varmoja onko se saanut aina niin hyvää kohtelua ihmisiltä osakseen. Snezhanna toivoo Maxille kovasti kotia. Sen turkki on lyhyt, joten kesän jälkeen sille koittaa ankarat ajat ulkona. 

Nuori Max haaveilee omistajasta, joka pystyy tarjoamaan sille runsaasti liikuntaa ja ehkä muitakin aktiviteetteja. Maxista kiinnostuneiden kannattaa tutustua huolellisesti dalmatialaisen rotukuvaukseen ellei rotu ole tuttu. Vaikka Max on asunut kodissa, emme tiedä miten hyvin se on opetettu olemaan yksin, onko se täysin sisäsiisti ja kulkeeko se hienosti hihnassa. Pilkkujen ei saa antaa sokaista, vaan Maxin kuten minkä tahansa muunkin koiran kohdalla on ajateltava ensisijaisesti sitä, riittääkö omat resurssit uuteen tulokkaaseen ja sen mukana tuleviin mahdollisiin haasteisiin.

Max on rokotettu kattavasti ja se tautitestataan sekä rabiesvasta-ainetestataan ennen Suomeen tuloa.

Maxin toinen silmä on sininen. Dalmatiankoirista tiedetään, että niillä esiintyy perinnöllistä kuuroutta. Sininen silmien väri lisää kuurouden todennäköisyyttä. Kuuroutta voi esiintyä toisessa tai molemmissa korvissa. Max kuitenkin kuulee ja tunnistaa myös nimensä erinomaisesti.

Luovutamme Maxin ainoastaan kotiin, jossa on aiempaa koirakokemusta.

Viipurin koirat - Max 7/2022

Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.