Unni

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 4/2023
Tautitestattu: 9/2023

22.10.2023
Unni muutti Suomeen ja suoraan omaan kotiin Pirkanmaalle. 

7.10.2023
Ennen Suomeen matkustamista Unni kävi tautitesteissä. Kaikki 8 vektorivälitteistä tautia olivat negatiivisia.

Unnilta tutkittiin anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, leishmanioosi, Mycoplasma haemocanis sekä ihomato Dirofilaria repens ja sydänmato Dirofilaria immitis.

Unni sterilisoitiin Viipurin Koirien tuella.

28.8.2023
Unni on kaunis ja reipas tyttö, joka syntyi ei-toivottuna pentuna omistetulle koiralle. Snesha-emo asuu myös tarhalla, mutta muuttaa pian Suomeen.

Snezhannaan otti yhteyttä kesäkuussa koiranomistaja, joka ilmoitti haluavansa narttukoiransa pennuista eroon. Ellei muuta, niin vaikka hukuttamalla. Snezhannan onnistui puhua omistaja tuomaan emokoira sterilisoitavaksi Aurika-klinikalle ja tuomaan pennut sinne.

Kun koira tuotiin Aurika-klinikalle, oli se hyvin laihassa kunnossa, likainen ja omistaja kertoi koiran elävän ketjussa. Ketjuelämä on valitettavaa arkipäivää Venäjällä, ja moni koira elää siinä koko elämänsä. Omistaja ei tuntunut liioin välittävän koiransa hyvinvoinnista eikä Snezhanna halunnut palauttaa enää kilttiä ja ihmisrakasta koiraa tälle. Kun emokoira oli toipunut sterilisoinnista muutaman päivän ajan klinikalla, Snezhannan onnistui ylipuhua omistaja luopumaan koirastaan. Niin emo, joka nimettiin Sneshaksi, muutti pentujensa kanssa tarhalle.

Snesha ja sen pennut ovat peräisin Perovon (suom. Suurpero) kylästä noin 10 km Viipurista itään. Pennuista kaksi ehti löytää kodit Venäjältä, mutta jäljelle jääneet, mahdottoman kauniit Unni ja Umur odottavat kotien löytymistä Viipurissa koiratarhalla.

Unni asustaa pienessä aitauksessa tarhalla usean muun samanikäisen pennun kanssa. Pentuja on yhteensä kolmesta eri pentueesta. Unnin tekee kovasti mieli tulla tekemään tuttavuutta vieraiden kanssa eikä se pelkää, vaikka tulijoita on enemmän kuin yksi ja joukkoon kuuluu vielä mieskin. Ihastuttava Unni löytyykin pian sylistä, missä tyttö näyttää viihtyvän hyvin. Unnista sylittely ja ihmisten käsiteltävänä oleminen ovat ihan normihommaa. Niin normihommaa, että Unni päättää ihan itse kivuta kyykyssä olevan vieraan syliin ja jää muina pentuina siihen istumaan, seurustelemaan ja nauttimaan rapsutuksista. Unni on kyllä ihastuttava, ei käy kieltäminen.

Vaikka Unni on tarhalla reipas, ei se ole välttämättä saanut elää milloinkaan sisällä kotona tai nähdä kovinkaan paljon maailmaa. Siksi monet uudet asiat voivat jännittää sitä sen tulevassa kotiympäristössä. Unni nauttisi varmasti kivasta leikkikaverista, mutta sitä voinee ajatella myös ainoaksi koiraksi kunhan ympäristö ei ole aivan ydinkeskustaa. Tärkeintä on, että Unnille löytyy sitoutunut ihminen, joka jaksaa välillä väsyttävääkin pentuarkea, pissalätäköiden siivoamista ja uusien taitojen opettelua. Etsinnässä on omistaja, joka ei lannistu ongelmien edessä vaan on valmis etsimään niihin ratkaisuja.

Unnin emo Snesha on sirohko keskikokoinen eikä Unnikaan kovin raamikkaalta näytä. Unni kasvanee aikuisena kutakuinkin saman kokoluokan kaunottareksi. Unnin aiemmin vielä jonkin verran lerputtaneet korvat ovat nyt nousseet komeasti pystyyn.

Viipurin koirat - Unni 28.7. & 19.8.2023

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.