Eisik

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen-suurehko (n. 60 cm, 30 kg)
Syntymäaika: 2/2020
Tautitestattu: 1/2022

6.3.2022
Eisik sai kodin Helsingistä.

28.1.2022
Ihana Eisik on reipastunut kotihoidossa kovasti ja tottunut kotikoiran elämään. Se nauttii lenkkeilystä ja kulkee hihnassa hienosti.

Kahden viikon kotihoito on saanut Eisikin rohkaistumaan ja tottumaan moniin uusiin asioihin. Ulkoilu on edelleen kovasti Eisikin mieleen ja se on aina innoissaan lähdössä lenkille. Ulkoilu sen kanssa on miellyttävää, sillä se kulkee hihnassa vetämättä. Kaikki vastaantulijat se ohittaa myös nätisti. Jos vastaantuleva koira haukkuu, laittaa Eisik tassua toisen eteen vähän rivakammin, mutta vain siksi, että se pääsisi nopeasti ohi hermostuneesta koirasta. Lenkit onnistuvat sujuvasti myös taajamassa. Riistaviettiä Eisikillä ei vaikuttaisi pahemmin olevan.

Sisällä Eisik on vielä hieman jännittynyt. Se viettää mieluiten aikaa yhdessä huoneessa ja tekee sieltä lyhyitä käyntejä muualle taloon. Naispuoleinen hoitaja saa Eisikiltä jo varauksetonta huomiota ja Eisik nauttii kovasti rapsutuksista. Miestä Eisik jännittää edelleen jonkin verran. Sisäsiisteys on Eisikillä jo kunnossa.

Hoitopaikan koirien ja kissojen kanssa Eisik tulee edelleen hienosti toimeen. Se ei ole vielä rohkaistunut vastaamaan toisten koirien leikkikutsuihin, mutta selvästi se kuitenkin ilahtuu muiden koirien seurasta. Lenkkeily sujuu kuitenkin hyvin myös ilman koirakavereita.

Yksinjääminen sujuu Eisikiltä, kunhan lähtö tapahtuu rauhallisesti. Eisik ei riko paikkoja, mutta voi jäädä haukkumaan perään, jos hoitaja lähtee kiireellä. Se kaipaakin varmasti vielä harjoittelua yksinjäämisen kanssa uudessa kodissa.

Perusluonteeltaan Eisik on rauhallinen ja ystävällinen, vähän varovainen poika. Se etsii kotia rivi- tai omakotitalosta, koska se nauttii niin paljon pihalla olemisesta. Alue voi olla taajamaa tai maaseutua. Tärkeintä on löytää omistaja, joka ymmärtää, että Eisik tarvitsee vielä aikaa moniin asioihin tottumisessa reipastumisestaan huolimatta. Kiva koirakaveri olisi myös Eisikin mieleen ja kissojakin saa Eisikin puolesta kodissa jo olla.

Viipurin koirat - Eisik 29.1.2022

20.1.2022
Eisik on sympaattinen herrakoira. Vielä moni asia mietityttää sitä, mutta päivä päivältä se muuttuu rohkeammaksi.

Eisiki on viettänyt nyt viikon kotihoidossa. Tarhalla pennusta asti kasvaneelle koiralle tyypilliseen tapaan Eisik oli alkuun kovin ihmeissään sisällä asumisesta ja ylipäätään vieraista ihmisistä. Alkujännitys alkaa pikkuhiljaa sulaa ja toinen hoitajista alkaa Eisikin mielestä olla jo kiva kaveri. Miehiä Eisik jännittää selvästi enemmän kuin naisia.

Hoitopaikassa on kaksi muuta koiraa, uros ja narttu. Tähän mennessä Eisik on suhtautunut niihin ystävällisesti, mutta vielä aika varovasti. Hoitopaikassa on myös kissoja, jotka ovat käyneet Eisikin kupilla syömässä ruokien rippeet, eikä Eisik ole välittänyt edes siitä. Rauhallisesti se on vain katsellut kissoja.

Eisikin lempipuuhaa on tilusten tutkiminen eli hoitopaikan pihan kiertely. Eisik kulkee hihnassa tottuneesti ja lenkkeilee pihapiirissä varsin rennosti. Pidempiä lenkkejä ei ole vielä harjoiteltu. Eisik nauttiikin kovasti pihalla olemisesta. Paksuturkkisena koirana se olisikin omiaan kodissa, jossa viihdytään paljon myös ulkona pihalla ja lenkeillä, ja jossa olisi oma piha tarkkailtavaksi.

Yksinolemista Eisik on harjoitellut pienin askelin ja koko ajan se edistyy siinä. Yksinjääminen vaatii kuitenkin vielä harjoittelua, mutta se on täysin ymmärrettävää tarhalta juuri sisätiloihin muuttaneelle koiralle.

Eisik etsii kotia rauhallisesta taajamasta tai maaseudulta. Se ei välitä mitään läheltäkään ohi ajavista autoista, mutta vastaantulevat ihmiset saavat sen vielä jännittämään. Siksi vilkas kaupunki ei ainakaan tässä vaiheessa ole sille sopiva paikka. Eisik toivoo myös, että tulevassa kodissa olisi oma piha, kiva koirakaveri ja ainakin alkuun ujoa poikaa ymmärtävät ihmiset sitä odottamassa.

14.1.2022
Sympaattinen Eisik löysi hoitopaikan Suomesta ja aloittaa täällä nyt kotikoiran taitojen harjoittelun.

Eisik tutkittiin kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Siltä testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi sekä hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis), jotka olivat kaikki negatiivisia.

Viipurin Koirat testasi Eisikin rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta.

1.10.2021
Eisikille lisättiin uusia kuvia.

3.11.2020
Ystävällinen Eisik etsii kotia rauhallisesta ympäristöstä, missä olisi kiva koirakaveri odottamassa.

Eisik päätyi pikkupentuna Snezhannan luokse Kamenkan (suom. Kaukjärvenkylä) alueelta. Se asui ensimmäiset kuukautensa Marian ja Alexanderin pentukaranteenissa, josta se siirtyi myöhemmin tarhalle. Snezhanna kuvailee Eisikiä sosiaaliseksi, aktiiviseksi ja hellyydenkipeäksi koiraksi. Eisik on harjoitellut hihnakävelyä ja se tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa. Eisikin sisaruksia ovat NickMickey ja Nita.

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Koska emme itse pääse nyt tapaamaan pentuja tarhoilla, suhtaudumme jokaiseen pentuun tai nuoreen koiraan siten, että se tulee olemaan kotioloissa vähintään aluksi arka. Siksi luovutamme suoraan tarhoilta tulevat pennut ja nuoret koirat ainoastaan koteihin, jotka täyttävät seuraavat ehdot:

-koirakaveri odottamassa
-rauhallinen asuinympäristö
-aikuiskoti
-oma, aidattu piha (mieluiten omakotitalo)

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin. Jos kriteerit eivät täyty kohdallasi, tutustu Suomessa sijaiskodeissa oleviin koiriimme. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.