Mickey

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50-55 cm, 20-25 kg)
Syntymäaika: 2/2020
Tautitestattu: 1/2021

29.4.2021
Mickey jäi asumaan hoitopaikkaansa toisen viipurilaisen kaveriksi.

19.2.2021
Aika kaunokainen, jos niin voi pojasta sanoa. Tässä on vuoden ikäinen Mickey, joka on saanut kolme viikkoa tutkia ja tutustua kotikoiran maailman ihmeellisyyksiin hoitopaikassaan Helsingissä.

Mickey on herttainen, ystävällinen ja leikkisä nuori poika, jonka elämä alkoi Karjalankannaksella Kamenkan (suom. Kaukjärvi) kylässä. Pennut olivat oman onnensa nojassa, mutta onneksi niille löytyi paikka Marian ja Alexanderin pentukaranteenista, mistä ne jatkoivat vahvistuneina ja vanhempina matkaansa Snezhannan tarhalle.

Mickey on sujahtanut yllättävän hyvin keskelle kaupunkia. Naispuolisen kotihoitajan lisäksi suurena sopeuttamisapuna toimii perheen oma koira, jonka reipas esimerkki ja tuki on ollut hyvin tärkeää uusien ja jännittävien asioiden äärellä. Kaupungin liikenne ei poikaa juuri häiritse ja Mickey nauttii kovasti ulkoilusta. Kunnon talvi on saanut tämänkin nuoren koirapojan heittäytymään välillä ihan villiksi ja nauttimaan hangessa kieriskelystä. Sisätiloissa asuminen on uutta, ja Mickey jonkin verran jännittää vielä siellä olemista. Kotona olemiseen kuuluu kuitenkin myös mukavia ja rentoja hetkiä, milloin leikitään koirakaverin kanssa ja tuuppaudutaan kotihoitajan kainaloon hakemaan läheisyyttä ja rapsutuksia.

Mickey asuu pienehkössä puutalossa, joka on jaettu useampaan asuntoon. Alakerrassa ja sivuilla asuu naapureita. Kotiutumisen edetessä Mickey on alkanut hiljattain reagoimaan rapusta kuuluviin ääniin haukkumalla, joten kerrostalo ei ole tulevana asuinmuotona sopiva. Sisäsiisteysharjoittelu on käynnissä. Mickey osaa hienosti tehdä ulos tarpeensa, mutta vanhinkoja voi käydä vielä myös sisällä. Yksinolot koirakaverin kanssa sujuvat.

Mickey on elänyt koko elämänsä koiraseurassa, ja koska se on ajoittain vielä sisällä kotona lukossa, on koirakaverin tuki välttämätöntä edistymisen kannalta. Mickey etsiikin itselleen vain koirakaverellista kotia.

Mickey voi vähän jännittää vieraita ihmisiä alkuun, mutta kotihoitajan naispuolisista ystävistä on nopeasti tullut myös Mickeyn ystäviä. Miehiä Mickey jännittää enemmän, mutta ajan ja positiivisten kokemusten myötä luottamus löytyy varmasti myös oman perheen miestä kohtaan, jos tulevasta kodista sellainen löytyy.

Yhdellä Mickeyn sisaruksista on todettu lievä lonkkadysplasia. Mickey ei ole oireillut mitenkään, mutta lonkkaviat ovat perinnöllisiä ja tulevan omistajan kannattaa varmuudeksi kuvauttaa Mickeyn lonkat parin vuoden tienoilla, kun kasvu on päättynyt.

4.2.2021
Viipurin Koirat testasi Mickeyn rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta. 

29.1.2021
Onnekas Mickey löysi kotihoitopaikan Suomesta. Se odottaa hakemuksia Helsingissä.

28.1.2021
Mickey pääsee Suomeen kotihoitoon ja se tutkittiin kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Kaikki testit olivat negatiivisia. 

Mickeyltä testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi sekä hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis).

12.11.2020
Mickey saapui tarhalle pienenä pentuna Kamenkasta (suom. Kaukjärvi) sisarustensa Nitan, Eisikin ja Nickin kanssa. 

Pennut asuivat ensin Marian ja Alexanderin luona pentukaranteenissa ja muuttivat sitten Snezhannan tarhalle.

Snezhanna kuvailee Mickeytä aktiiviseksi, sosiaaliseksi ja ihmisrakkaaksi pojaksi. Se on päässyt vapaaehtoisten kanssa hihnalenkeille ja onkin jo tottunut lenkkeilijä. Näillä kävelyillä se on myös tottunut lapsiin ja suhtautuu näihin ystävällisesti. Se suhtautuu ystävällisesti myös muihin koiriin. 

Mickey on kastroitu Viipurin Koirien tuella. Se tautitestataan vielä ennen Suomeen tuloa.

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Koska emme itse pääse nyt tapaamaan pentuja tarhoilla, suhtaudumme jokaiseen pentuun tai nuoreen koiraan siten, että se tulee olemaan kotioloissa vähintään aluksi arka. Siksi luovutamme suoraan tarhoilta tulevat pennut ja nuoret koirat ainoastaan koteihin, jotka täyttävät seuraavat ehdot:

-koirakaveri odottamassa
-rauhallinen asuinympäristö
-aikuiskoti
-oma, aidattu piha (mieluiten omakotitalo)

Viipurin koirat - nuorisoa Snezhannan tarhalla 10/2020

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin. Jos kriteerit eivät täyty kohdallasi, tutustu Suomessa sijaiskodeissa oleviin koiriimme. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.