Aisha

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50-55 cm, 25 kg)
Syntymäaika: 6/2018
Tautitestattu: 8/2021

21.8.2021
Aishan pitkä odotus päättyi, kun tyttö löysi vihdoin oman kodin Kouvolan seudulta. 

13.8.2021
Aisha kävi tautitesteissä. Kaikki testatut taudit olivat negatiivisia.

Aishalta testattiin amerikkalainen sydänmato, ihomato (Dirofilaria repens), Ehrlichia, Borrelia, Anaplasma phagocytophilum sekä Babesia canis.

19.5.2021
Aurinkoinen Aisha on jatkanut reipastumistaan. Aisha haaveilee rauhallisessa ympäristössä sijaitsevasta kodista, ja leikkisä koirakaveri on ehdoton juttu!

Hoitaja kertoo Aishan kuulumisia:

"Aishalle kuuluu hyvää. Tyttönen on päässyt uudessa kotihoitopaikassaan hienosti alkujännityksestä yli. Aishalla on kotihoidossa koirakavereita, jonka kanssa se rakastaa leikkiä.

Aisha on varsin persoonallinen tapaus. Aamuisin Aishalla on tapana hypätä sänkyyn ja ilmoittaa muutamalla haukulla, että nyt pihalle! Muutenkin Aisha käyttää helposti ääntään, kun se esimerkiksi haluaa jotakin tai, jos ihminen ei tajua huomoida neitiä, kun toinen vieressä odottaa ja tuijottaa.

Vieraiden ihmisten kanssa Aishalla sujuu ihan hyvin, kun se vaan saa rauhassa itse tehdä tuttavuutta, eikä ihminen liikaa kiinnitä huomiota. Pihalla Aisha on selvästi rennompi ja tutustuminen sujuu paremmin. Sisällä Aisha jännittää enemmän, mutta sielläkin sujuu, kun koiran ehdoilla mennään. Uusia koiria Aisha saattaa jännittää jopa enemmän kuin ihmisiä.

Aishan kohdalla on hyvä tulevan kodin ymmärtää aran koiran sielunelämää ja myöskin tunnistaa erilaiset haukut, sillä ääntään neiti käyttää. Useimmiten se on vain sellaista hyväntahtoista haukkua. Ja vaikka Aisha arkailee joitain asioita, niin se on kuitenkin perusreipas kotikoira, eikä siis mitenkään mahdottoman arka. Ja vaikka moni asia Aisha vielä jännittää, niin kun se rauhassa tilannetta tutkia, toteaa se sen yleensä vaarattomaksi ja sitten asia onkin kunnossa."

12.4.2021
Aisha vaihtoi hoitopaikkaa ja muutti Jokioisiin, Kanta-Hämeeseen.

5.3.2021
Näin hienosti sujuu hihnakävelyt Aishalta, joka tarhalta tullessaan ei ollut koskaan kävellyt hihnassa ja jolle panta ja valjaat olivat kauhistus. Kotihoito on tehnyt todella hyvää tälle ennen niin aralle koiralle!

Viipurin koirat - Aisha kävelyllä 2/2020

20.2.2021
Kotihoitoa on nyt kolme kuukautta takana, viikko viikolta Aisha on rauhallisempi ja rentoutuneempi, samat toistuva rutiinit tuovat turvaa ja varmuutta elämään, ei tarvitse turhia jännittää. 

Aisha on sopeutunut kotikoiran elämään oikein hyvin, koirakaverit ovat selkeästi se kaikkein tärkein asia, Aisha rakastaa leikkimistä, juoksemista, no oikeastaan mitä tahansa mitä tehdään yhdessä muiden koirien kanssa. Aisha omaa hyvät sosiaaliset taidot ja tulee toimeen kotihoitoperheen kaikkien koirien kanssa, ei ole dominoiva. Ihmisetkin ovat ihania, kunhan niihin ensin tutustuu paremmin. Aisha on tottunut myös hoitopaikan ankkoihin ja lampaisiin, joiden kanssa se haluaisi myös leikkiä.

Aishalla on vahtiviettiä mikä on hyvä tulevassa kodissa huomioida – se ei ole mikään aidan pielessä läyhääjä, mutta ilmoittaa kyllä, jos havaitsee pihapiirin lähistöllä jotain normaalista poikkeavaa. 

Ulkoilu on Aishan lempipuuhaa, tapahtui se sitten pihassa tai lenkillä. Hihnalenkit sujuvat nykyään hyvin, tosin Aisha vetää ajoittain. Aisha on aina mielellään mukana jos ihmiset puuhastelevat pihassa. Yksinolo sujuu ongelmitta koirakaverien seurassa. 

Aisha on iloinen, leikkisä ja energinen tyttö, joka rakastaa puuhastelua, mutta osaa myös rauhoittua sohvaperunaksi.

Viipurin koirat - Aisha kotihoidossa 2/2021

10.1.2021
Aisha on nyt ollut kotihoidossa noin kaksi kuukautta ja on edistynyt tässä ajassa huimasti.

Aisha on kaikkia ja kaikkia raksastava tyttönen, tulee toimeen koirien ja kotihoitoperheen muiden eläinten kanssa, lähtee aina häntä iloisesti heiluen ihmisen mukaan ulos puuhaamaan. Nykyään Aisha lenkkeilee päivittäin, lenkillä koirakaveri on ehdoton tuki ja turva, tässäkin asiassa Aisha edistyy hurjaa vauhtia ja saa lisää varmuutta päivittäin. Lenkkeillessä Aisha suhtautuu vastaantuleviin ihmisiin ja koiriin mielenkiinnolla ja ohitukset sujuvat rauhallisesti. 

Aisha on hoidossa maaseutumaisessa ympäristössä omakotitalossa, missä sillä on muita koiria kavereinaan. Se on päässyt tutustumaan myös muihin eläimiin.

Yksinolo koirakavereiden kanssa sujuu ongelmitta ja leikkisä ja energinen tyttönen osaa rauhoittua ja ottaa rennosti sisätiloissa.

Viipurin koirat - Aisha kotihoitopaikassa 1/2021

11.12.2020
Aisha jatkaa edistymistään ja nauttii leikeistä koirakaverien kanssa. Se leikkii nätisti ja hellin ottein pienempien kanssa.

Tuttu ihminen saa nykyään myös silittää Aishaa - se nauttii sitä ja pyytää lisää.

Viipurin koirat - Aisha leikkii koirakaverin kanssa 10.12.2020

29.11.2020
Aisha on nyt ollut kolmisen viikkoa kotihoidossa ja tyttö on ottanut huikeita edistysaskelia hyvin lyhyessä ajassa.

Alun harjoittelun jälkeen valjaissa oleminen on alkanut olemaan siedettävää. Ensimmäisinä päivinä tyttö söi itsensä ulos useammista valjaista, kunnes se ehkä oivalsi, että valjaiden epämukavuus on aika pieni miinus verrattuna siihen, miten paljon ihania asioita kotikoirana olemisessa on. 

Aluksi ihminen oli Aishalle hyvin vieras ja jännitystä aiheuttava asia. Nyt tyttö kuitenkin hakee kontaktia niin sisällä kuin ulkonakin.  Ulkoilusta Aisha nauttii todella paljon ja viihtyy ihmisen touhuissa mukana ja suhtautuu ihmisten puuhiin mielenkiinnolla. 

Aisha oppi muutamassa päivässä sisäsiistiksi ja osaa pyytää ulos jos hätä yllättää. Ruoka maistuu hyvin ja vatsa on kunnossa. 

Aishasta on kuoriutunut hyvin pentumainen ja leikkisä koira, rakastaa juosta pitkin pihaa ja keksii leikin ja lelun melkein mistä tahansa, sisällä osaa kuitenkin rauhoittua ja ottaa rennosti. Se tulee hyvin toimeen kotihoitoperheen koirien kanssa. Omassa kodissa onkin oltava reipas leikkikaveri odottamassa, jotta Aisha saa siltä tukea jatkossakin reipastumiseen. Aishan tulevan kodin tulee sijaita rauhallisella alueella. Kerrostalo ei ole Aishalle sopiva asuinmuoto.

Viipurin koirat - Aisha 27.11.2020

21.11.2020
Arka Aisha alkaa rentoutua oltuaan vajaat pari viikkoa Suomessa. Se on edistynyt huimin harppauksin.

Hihna ei tunnu enää niin pelottavalta ja hoitajaakin se uskaltaa lähestyä, vaikkei tällä olisi nameja kädessä. Aisha aloitti hihnaan totuttelun sisällä mutta on päässyt jo nauttimaan ulkoilusta pihalla. Aisha saa ulkoilla aidatulla pihalla pitkä liina perässään. Ilon pilkahduksia on näkyvissä ja Aisha on myös ymmärtänyt lelujen merkityksen. Aishan kehitys on todella ilahduttavaa, sillä se on ollut niin ihmisiin tottumaton ja varovainen koira.

Viipurin koirat - Aisha ja Mörkö kotihoidossa 19.11.2020

Viipurin koirat - Aisha ja lelut kotihoidossa 21.11.2020

10.11.2020
Aishan kahden vuoden odotus tarhalla päättyi, kun tyttö löysi kotihoitopaikan Suomesta. Aisha odottaa kotia Turun seudulla.

Aishan yhteyshenkilönä toimii Ayla.

28.2.2020
Aisha on sellainen hiomaton timantti - varovaisen utelias ja kovin kaunis nuori tyttö.

Aisha ottaa häkkiinsä saapuvat vieraat kohteliaan varautuneesti vastaan. Se on heistä kovasti kiinnostunut, mutta hetki menee, ennenkuin namit alkavat maistua. Sille on helpompi lähestyä ihmistä, jos ihminen on siihen kylki edellä. Kun jännitys tuntuu olevan hiukan liikaa, se haukahtaa muutaman kerran, muttei missään vaiheessa lähde ihmisestä poispäin, vaan pysyttelee koko ajan lähellä. Onkin todennäköistä, että kun se saa itse päättää tahdin ja välimatkat, se reipastuu kotona omien ihmisten kanssa kohtuullisen nopeasti. Välillä tuntuu myös, että se rauhoittuu, kun se on haukkumalla saanut ihmisen kaivelemaan taskuistaan vielä yhden namin. 

Aisha on upeannäköinen koira ainutlaatuisine kajaleineen ja sen ulkonäkö varmasti kotiolosuhteissa kohenee vielä, kun turkin saa kuntoon. Mistä löytyisi tälle timantille ihan oma koti?

Viipurin koirat - Aisha 20.2.2020

19.10.2019
Aisha on kovin kaunis tyttö. Se on varovainen uusien ihmisten kanssa, mutta kuitenkin utelias luonne voittaa äkkiä ja Aisha tulee hakemaan herkut kädestä.

Aishan sisarusparvelle ei käynyt kovin hyvä tuuri: suurin osa niistä jäi kasvamaan tarhalle. Kun söpöin pentuvaihe on ylitetty, muuuttuu kodin löytyminen hyvin vaikeaksi. Suurin osa adoptoijista kun toivoo pentua, eikä teini-ikään kasvaneet nuoret koirat enää herätä samalla tavalla kiinnostusta.

Vuosi tarhalla onkin tehnyt Aishasta varovaisen ihmisten seurassa. Sen olemuksesta silti näkee, että perusluonteeltaan se on hyvin utelias ja kiinnostunut ihmisistä. Kun vain joku antaisi sille mahdollisuuden ja se pääsisi omaan kotiin reipastumaan.

Aisha asuu aitauksessa sisarustensa ja muutaman muun hieman vanhemman koiran kanssa. Aisha tulee hienosti toimeen kaikkien kanssa, sukupuolesta riippumatta. Aisha toivoo sellaista kotia, jossa olisi koirakaveri jo odottamassa.

15.8.2019
Uteliaalle Aishalle lisättiin uusi video:

Viipurin koirat - Aisha, Tuike & Maukka 13.8.2019

25.11.2018
Aisha on iloinen ja utelias tyttö. Vieraiden ihmisten läsnäolo jännittää alkuun, mutta korvat höröllä Aisha tulee jo pian tekemään lähempää tuttavuutta.

Sisarukset Aisha, Arnica, Maukka, Miya, Tami, Tati ja Tuike päätyivät Snezhannan tarhalle syksyllä. Ne ovat peräisin Pietarin alueelta ja syntyivät autokorjaamon tontille. Korjaamo halusi pennuista eroon ja olisi tappanut ne ellei ulkopuoliset olisi ryhtyneet auttamaan niitä. Eräs nuori nainen yritti järjestää pennuille koteja tai edes paikkaa tarhalta, mutta monet tarhat kieltäytyivät tilanpuutteen vuoksi. Irina suostui kuitenkin ottamaan pennut vastaan ja niinpä ne haettiin tarhalle. Pentuja oli alun perin kymmenen, mutta kaikki eivät selviytyneet. Toivottavasti näiden seitsemän sisaruksen onni olisi nyt kääntymässä ja niille löytyisi vielä kodit tai hoitopaikat ennen pahimpia pakkasia.

Kun Aishan ja kumppaneiden aitaukseen vilkaisee ensimmäisen kerran, menee pää helposti pyörälle. Samannäköisiä pentuja parveilee ja pomppii verkkoaidan takana niin monta, että alkuun tuntuu lähes mahdottomalta tehtävältä erottaa kuka on kuka. Kun pentujen kanssa on seurustellut hyvän tovin ja tarkkaillut niitä, alkaa kuitenkin eroavaisuuksia näkyä ja tunnistaminen helpottua.

Aisha on utelias tyttö. Ihmisiä nähdessään se juoksee muiden pentujen tavoin verkkoaitaan nojaamaan ja katselemaan tulijoita. Pieni nenä kurkkii aidan raosta ja kieli yrittää ylettyä lipomaan sormia. Ihmisten astuessa sisälle aitaukseen Aisha ottaa alkuun vähän etäisyyttä, mutta jää kuitenkin tarkkailemaan vieraita. Korvat höröllä se katselee ja tulee monta kertaa haistelemaan puntteja. Kun Aishaa yrittää silittää, ottaa se muutaman peruutusaskeleen, mutta palaa pian takaisin. Sen silmissä on utelias katse eikä mistään pakokauhusta ole tietoa. Herkkuja jaettaessa vähäinenkin varovaisuus katoaa sekunnissa ja Aisha syöksyy jaolle lipoen sormet varmistaakseen ettei murustakaan mene hukkaan. Sylissä Aishaa jännittää, mutta kiltisti tyttö siinä kököttää. Aisha pistää myös mielellään leikiksi sisarustensa kanssa vieraiden puuhastellessa aitauksessa.

Monen tarhalle joutuvan pennun tavoin Aishallakaan ei ole kokemusta kotikoirana olosta. Tyttö on elänyt elämänsä ensivaiheet autokorjaamon pihassa ja jatkanut sieltä matkaansa koiratarhalle. Aishalla ei siis voi olla minkäänlaista käsitystä esimerkiksi sisäsiisteydestä, hihnassa kävelemisestä tai yksin olemisesta, koska kukaan ei niitä sille ole koskaan opettanut. Aisha toivoo löytävänsä jostain ymmärtäväisen ja kärsivällisen ihmisen, jonka kanssa aloittaa kotikoiran opiskelut. Koska Aisha on aavistuksen varovainen pentu, etsitään sille tässä vaiheessa vain koirakaverillista kotia. Pienen ujon mutta uteliaan kuoren alla asuu taatusti normaali pentuviikari, joka odottaa kovasti poispääsyä tarhalta. Kettumaisen kaunis Aisha jää toiveikkaana odottamaan hakemuksia itsestään!

Alla viimeisessä kuvassa on pentujen emo.

Viipurin koirat - Aisha 21.11.2018

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.