Lilu

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 5/2021
Tautitestattu: 10/2021
Sijainti: Turun seutu, Suomi

6.12.2021
Kaunis Lilu löysi oman kodin Turun seudulta.

2.11.2021
Sosiaalinen Lilu tulee hienosti toimeen koirien ja kissojen kanssa. Lilu ihmettelee suuresti muuttunutta elämäänsä Turun seudulla.

Hoitotoimenpiteet ovat sujuneet hyvin, pesulla on käyty ja kynsien leikkuu sujuu hienosti. Lilu on ottanut hoitopaikan miehen turvahenkilökseen ja on kovasti kiintynyt häneen näin alussa. Etätöitä tehdessä Lilun aika on kulunut villeissä leikeissä lelujen kanssa. Välillä Lilu muistaa, ettei hän ehkä olekaan ihan näin rohkea vielä, ja vetäytyy tuumimaan mökkiinsä. Monenmoista uutta asiaa Lilu on jo kohdannut, niitä sulatellessa alkaa kotikoiran elämä pikkuhiljaa muotoutumaan.

Hihnassa lenkkeily on aika outoa puuhaa ja jännittävää. Hihassa kävelyn alkeita treenataan hoitopaikassa. Ulkona on hieman jännittävää kulkea pimeällä, kun kuuluu kaikkia uusia ääniä. Autossa matkailu puolestaan sujuu hyvin, eikä pahoinvointia ole ollut. Kissat ovat kivoja kavereita, niitä ei ajeta takaa, vaan nukutaan ihan vieressä ja nuuhkutellaan kissan kanssa. Hoitopaikassa on useita erikokoisia ja -ikäisiä narttu- ja uroskoiria. Lilu on todella sosiaalinen ja tulee hienosti kaikkien kanssa toimeen.

Lilu kaipaa kotia, jossa sitoudutaan opettamaan ja totuttamaan uusiin asioihin kärsivällisesti. Lilu on fiksu koira ja varmasti oppii asiat rauhallisella ja palkitsevalla tavalla opetettaessa. Lilu kaipaa koirakaveria tuekseen kotiin, josta voisi ottaa tukea ja esimerkkiä. Sopiva asuinmuoto voisi olla rivi- tai omakotitalo. Asuinpaikka saisi olla rauhallisella sijainnilla. Lilua jännittää vielä tällä hetkellä ulkoilu, mikä on luonnollista, kun vasta on hoitopaikkaan muuttanut. Ihastuttavaa Lilua pääsee tapaamaan Turun seudulla.

Lilulla on tällä hetkellä korkeutta vähän alle 50 cm ja painoa 11 kg.

Lilun yhteyshenkilönä toimii Ira.

30.10.2021
Lilu pääsi Suomeen! Viipurin Koirat testasi Lilun rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta. 

Lilu tutkittiin myös kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Siltä testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi sekä hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis), jotka olivat kaikki negatiivisia.

Ennen lähtöä Lilu kävi sterilisoitavana oman, suomalaisen sterilointikummin taloudellisella tuella.

14.9.2021
Ihastuttava Lilu ei turhia kursaile. Kun aitaukseen astuu ihmisiä, utelias tyttö on pian tutkinut vieraat ja heidän tuomisensa läpikotaisin.

Kahdeksan pientä palleroista päätyi tarhalle kesäkuun alussa muutaman viikon ikäisinä. Pentujen emo on laika, jonka isäntä oli jättänyt heitteille muutettuaan toiseen kaupunkiin. Kun koira sai pennut, naapurit puuttuivat asiaan, pelastivat pennut ja toimittivat emon sterilisoitavaksi. Emo jäi sukulaisten hoiviin. Pentueen isästä ei ole tietoa.

Pennut menivät aluksi hoitoon Snezhannan tarhan eläintenhoitajan Lenan kotiin, koska näin pieniä ei voi rokottamattomina viedä tarhalle. Neljä kahdeksasta on saanut kodin Venäjältä; neljä odottaa nyt Snezhannan tarhalla sitä, että onnenpotku osuisi heidän kohdalleen hyvän ja rakastavan kodin muodossa. Lilun sisaruksia ovat Lulu ja Lonja. Pennut muuttivat tarhalle syyskuun alussa ja asuvat keskenään omassa aitauksessaan.

Lilu on joukon reippain. Siinä missä sisarukset tepastelevat empien kopin suulla ja keräävät rohkeutta vieraan lähestymiseen, Lilu on ensimmäisenä joukosta tekemässä tuttavuutta ja vastaanottamassa rapsutuksia.

Laikansukuisen Lilun vaistot vetävät todennäköisesti sen verran kovasti riistan perään, että siitä tuskin tulee helposti irtipidettävää, omistajansa kintereillä pysyttelevää koiraa. Pelkäksi sohvaperunaksikaan tytöstä ei ole, vaan toiveissa olisi nuorelle tytölle monipuolista liikuntaa ja aktivointia tarjoava koti. Tietysti myös sisäsiisteys, yksin oleminen ja muut kotikoiran taidot ovat Lilulle vielä uusia juttuja, joita harjoitellen yhteinen taival alkaa.

Lilu matkustaa Suomeen steriloituna sekä tauti- ja rabiesvasta-ainetestattuna.

Viipurin koirat - Lilu, Lulu, Lonja 9/2021

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.