Lilu

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi (nyt n. 13 kg)
Syntymäaika: 9/2020
Tautitestattu: 3/2021

5.4.2021
Lilu muutti omaan kotiin Helsinkiin.

2.4.2021
Lilusta ei oteta vastaan enempää hakemuksia.

1.4.2021
Suloinen Lilu matkusti siskojensa ja veljiensä kanssa Suomeen lähes viikko sitten. Lilua pääsee tapaamaan pk-seudulla.

Kuinka suloinen voikaan pieni ja pörröinen Lilu olla. Muutos Lilun elämässä on ollut suuri ja kuluneet päivät ovat sujuneet kaikkea uutta ihmeteltäessä. Sisätiloissa asuminen on Lilulle uutta ja välillä tapahtumia tarkkaillaan turvallisesti pöydän alta tai kotihoitajan jalkojen vierestä, mutta kovin kauaa paikoillaan ei sitten kuitenkaan malteta olla, kun pentumainen uteliasuus pääsee jo valloilleen. Silloin pieni kuono tekee tutkimusretkeä ympäri asuntoa ja suuhun saattaa eksyä lattialle unohtunut duplopalikka tai villasukka. 

Lilun hoitopaikassa asuu aikuisten lisäksi lapsia sekä muita koiria. Ensin uusia koirakavereita piti hetki ihmetellä, mutta aika pian Lilu totesi mahtavaksi asiaksi ympärivuorokautiset leikkikaverit ja päivät yleensä käynnistyvätkin kuonomiekkailun ja leppoisan temuamisen merkeissä. Hoitoperheen miestä ja lapsia Lilu pikkuisen vielä jännittää, mutta ei pahasti ja on vain ajan ja tottumisen kysymys, milloin se vähäinenkin jännitys karisee pois.

Ulkona Lilu viihtyy hyvin ja upottava lumi saa sen heittäytymään vatsalleen hankeen ja suoristamaan takajalat hauskasti taaksepäin. Sitten kieritään ja möyritään oikein antaumuksella, spurtataan ylös ja loikataan kohti seuraavaa lumikasaa pieni häntä villisti kippuralla. Lilun hoitopaikka sijaitsee rauhallisessa taajamassa. Metsässä Lilu kulkee reippaasti, mutta kadulla vielä vähän jännittää. Lilu vaikuttaa kuitenkin perusluonteeltaan niin reippaalta koiralta, että aika ja totuttelu hoitanevat tässäkin asiassa tehtävänsä eikä kulu kauaakaan, kun se jo sipsuttaa kadulla muiden liikkujien joukossa. 

Lilu varmasti ilahtuisi koirakaverista tulevassa kodissaan, mutta sopivan kodin osuessa kohdalle Lilua voisi ajatella myös ainoaksi koiraksi. Ehkä ihan vilkkain ydinkeskusta ei tässä vaiheessa vielä tunnu Lilulle sopivalta asuinympäristöltä, mutta esimerkiksi rauhallisempi kaupunginosa voisi olla ok. 

Lilu painaa nyt n. 13 kiloa. Lilu on melko matala tyllerö eikä mikään pitkäsäärinen koipeliini, joten mitään isoa koiraa ei tästä tytöstä ole odotettavissa.

Viipurin koirat - Lilu kotihoidossa 1.4.2021

26.3.2021
Pörröinen Lilu pääsi Suomeen kotihoitoon.

Ennen Suomeen tuloa Lilu tutkittiin kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Kaikki testit olivat negatiivisia. Lilulta testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi sekä hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis). Viipurin Koirat testasi myös Lilun rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta.

20.3.2021
Lilu sterilisoitiin.

7.2.2021
Pörröinen Lilu on suloinen ja reipas tyttö. Lilu toivoo kovasti oman kodin ilmaantuvan pian jostain.

Lilu ja sen viisi sisarusta syntyivät ladossa Perovon (suom. Suurpero) kylässä Viipurin itäpuolella kotikoiralle. Emon omistaja halusi pennuista eroon, ne eivät olleet toivottuja. Pennut haettiin Snezhannan tarhalle ja emo sterilisoitiin. Lilun sisaruksia ovat Lina, Lana, Lukas, Luna ja Luke.

Snezhanna kuvailee Lilua uteliaaksi, reippaaksi ja ihmisrakkaaksi pennuksi. Pentujen tapaan Lilu on kiinnostunut kaikesta ja kaikista. Lilu on päässyt harjoittelemaan hihnakävelyä vapaaehtoisten kanssa sekä seurustelemaan lapsien kanssa.

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin. Jos kriteerit eivät täyty kohdallasi, tutustu Suomessa sijaiskodeissa oleviin koiriimme. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.