Ilo

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 55 cm, 20 kg)
Syntymäaika: 11/2019

4.1.2021
Ilo sai kodin Kymenlaaksosta kahden muun koiran kaverina.

14.12.2020
Ilo palautuu yhdistykselle etsimään uutta kotia. Arka Ilo etsii kotia rauhalliselta alueelta, missä olisi ehdottomasti koirakaveri tai useampikin.

18.10.2020
Ilo sai kodin Vantaalta.

28.9.2020
Ilo on ujonpuoleinen tyttö, jolle etsitään toistaiseksi koirakaverellista kotia rauhallisesta ympäristöstä. Ilosta tulee lisätietoja pian.

Tasapainoiselta vaikuttava ja suhteellisen rauhallisen oloinen Ilo matkusti Suomeen kotihoitopaikkaan Espooseen viime torstaina. Kotiutuminen alkoi mukavissa merkeissä kahden kivan tyttökoiran kaverina. Ilo tykkää kaikista mahdollisista leluista, joita onnessaan kannetaan pitkin kotia. Samoin emännän kaikenlaiset kotivaatteet kannetaan omalle pedille, joilla tehdään jo muhkean pehmeästä pedistä petaamalla vielä kotoisampi.

Ilo on utelias ja kiinnostunut ympäristön tapahtumista, tutkii paljon katseellaan ja kuuntelee isoilla korvillaan. Kotielämän rytmi on hyvin nopeasti opittu ja nukkuminen sekä ruuat maistuvat mahtavilta. Lähimetsää käydään säännöllisesti tutkimassa ja vielä pitkään tulee ulkoillessa löytymään kaikkea uutta. Ilo on kuitenkin ujo ja vieraat ihmiset jännittää sitä aluksi. Ilo myös seurailee paljon kotihoitajan tekemisiä ja hoitajan kadotessa alkaa Ilo ilmoittelemaan hoitajalleen pahasta unohduksestaan. Toki asia on vielä täysin uusi ja kaikki vasta muutenkin alussa kotielämän saloihin opettelussa.

Painoa Ilolla on tällä hetkellä 17 kg ja korkeutta n. 50 cm. Ilosta taitaa kasvaa aikuisena kaunis 25-30 kiloinen tytöntyllerö. Koska Ilo on varovainen tyttö, sille etsitään toistaiseksi kotia rauhalliselta alueelta rivi- tai omakotitalosta.

Ilo testattiin oman kodin toivossa kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Kaikki tautitestit olivat negatiivisia.

Negatiivisia olivat anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, leishmanioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens) ja Mycoplasma haemocanis.

Viipurin Koirat testasi myös Ilon rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta. 

Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.

Viipurin koirat - Ilo 22.1.2020

Ilon yhteyshenkilönä toimii Mira.