Iriska

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 3/2021
Tautitestattu: 8/2021

30.8.2021
Iriska sai kodin Pirkanmaalta.

27.8.2021
Iriska muutti Suomeen.

Ennen Suomeen tuloa Iriska tutkittiin oman kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Kaikki testit olivat negatiivisia. Iriskalta testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi sekä hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis).

22.8.2021
Iriska sterilisoitiin.

13.7.2021
Voi hyvänen aika sentään! Ihana Iriska on sangen ihastuttava pentu suloisine hapsukorvineen. Kunnollinen, oma koti Suomesta kuuluu myös tämän koiralapsukaisen toiveisiin.

Smirnovon kylästä löytyi kesäkuussa pieni koditon pentu. Löytäjä otti sen talteen ja yritti etsiä sille omistajaa, turhaan. Omistajaa ei pennulle ilmaantunut eikä kuulunut, joten löytäjä otti yhteyttä Snezhannaan. Snezhanna lupautui ottamaan pennun tarhalle, kunhan se rokotettaisiin ensin ja saisi asua hetken löytäjän luona. Tähän suostuttiin. Kun rokotukset olivat voimassa, pieni pörrökorvainen pentu siirtyi tarhalle.

Pentu on nimetty Iriskaksi, joka tarkoittaa suomeksi toffeeta. Iriska on Snezhannan mukaan sosiaalinen ja iloinen tyttö, joka on päässyt useamman kerran paikallisten vapaaehtoisten mukaan hihnakävelyharjoituksiin. Iriskalla vaikuttaisi olevan paljon ihastelijoita tarhalla eikä ole vaikea ihmetellä miksi. Kotia ei ole kuitenkaan löytynyt Venäjältä, mikä on ihme, mutta toisaalta tarhalla ollaan nykyistä tarkempia kenelle ja millaiseen kotiin koira annetaan, mikä on vain hyvä asia. Iriska suuntaakin katseensa kohti Suomea, josko täältä löytyisi sille rakastava ja sitoutunut koti.

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Koska emme itse pääse nyt tapaamaan pentuja tarhoilla, suhtaudumme jokaiseen pentuun tai nuoreen koiraan siten, että se tulee olemaan kotioloissa vähintään aluksi arka. Siksi luovutamme suoraan tarhoilta tulevat pennut ja nuoret koirat ainoastaan koteihin, jotka täyttävät seuraavat ehdot:

-koirakaveri odottamassa
-rauhallinen asuinympäristö
-aikuiskoti
-oma, aidattu piha (mieluiten omakotitalo)

Viipurin koirat - Iriska 7-2021

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin. Jos kriteerit eivät täyty kohdallasi, tutustu Suomessa sijaiskodeissa oleviin koiriimme. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.