Tahoe

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm)
Syntymäaika: 7/2016
Tautitestattu: 11/2020
Sijainti: Snezhannan tarha, Viipuri

22.11.2020
Kaikki kahdeksan Tahoelta testattua vektorivälitteistä tautia olivat negatiivisia. 

Tahoelta testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi sekä hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis).

28.2.2020
Upea Tahoe! Tahoe ottaa vieraat vastaan aitaukseensa rauhallisesti, mutta innokkaana.

Kun Tahoe saa viettää muutaman minuutin vieraiden kanssa, se rentoutuu ja on sitä mieltä, että nameja tulee liian hitaasti ja koettaa oman kuonon oikeudella tyhjentää vieraan taskut. Vielä tovi, niin se jo intoutuu pieneen leikkituokioonkin. Tahoe rakastaa ihmisiä ja se viihtyisi ihmisen lähellä vaikka kuinka kauan. Kotona sen olisi hyvä saada vyötärölinjaa hiukan solakammaksi, mutta upea se on nytkin. Kertakaikkisen kultainen koira, joka on aivan valmis omaan kotiinsa. 

29.4.2019
Tahoe kävi pienellä kävelyllä ja hihnahommat näyttävät olevan sille tuttuja. Tahoe iloitsi lenkistä ja suhtautui leikkisästi vastaan tulleisiin koiriin.

Tahoeta ei tuntunut jännittävän lainkaan, eikä se selvästikään ollut hihnassa ensimmäistä kertaa. Välillä oli mukava pysähtyä nauttimaan rapsutuksista ja nameista, ja välillä taas olisi tehnyt mieli telmiä muiden samaan aikaan ulkoilevien koirien kanssa.  

Viipurin koirat - Tahoe 20.4.2019

30.12.2018
Tahoe on ystävällinen, iloinen ja todella kiva tyttö! Se on odottanut omaa kotia silti jo aivan liian pitkään.

Sellaiset monen silmiin kovin tavanomaisen näköiset koira tahtovat jäädä tarhoille kasvamaan. Se kohtalo on ollyt myös Tahoella, sillä se on ollut Irinan tarhalla jo lähes kaksi vuotta, eikä siitä ole tullut yhtään hakemusta. Se on sääli, sillä Tahoe on todella mainio tyttö, joka ansaitsisi päästä omaan kotiin näyttämään, miten kiva ja hieno koira se onkaan.

Tahoe tulee aina iloisesti tervehtimään niin vieraat kuin tutummatkin ihmiset. Sen puolikas häntä heiluu vauhdikkaasti ja poskelle saattaa saada muutaman pienen nuolaisun. Tahoe jää mieluusti nauttimaan rapsutuksista ja herkut sille vasta hyvin maistuukin. Onkin Tahoen onnenpäivä, jos rapsutusten lisäksi tarjoillaan vielä muutama puruluu ja muu ihana herkku!

Tahoe tulee hienosti toimeen aitauksessa olevien muiden narttujen kanssa. Uskomme, että Tahoe sopeutuu hyvin niin toisen koiran kaveriksi kuin ainoaksikin koiraksi. Tärkeintä on, että uusi omistaja on valmis panostamaan Tahoen sopeuttamiseen ja etenemään sen tahdissa.

Viipurin koirat - Tahoe 28.12.2018

26.2.2017
Tahoe on ystävällinen ja kiltti tyttö täynnä positiivista energiaa ja iloa! Tahoe hylättiin vuoden lopulla siskonsa kanssa suoraan kodista Irinan tarhalle.

Siskokset Thalia ja Tahoe ovat kuin kaksi marjaa sillä erotuksella, että Tahoella ei ole täysimittaista häntää vaan puolikas sellainen. Joko tyttö on syntynyt sellaisena tai sitten hännästä on katkennut joskus pala jonkun onnettomuuden seurauksena. Tarhanpitäjä Irinan mukaan tytöt tuotiin tarhalle kodista, syytä hylkäämiselle emme tiedä. Ehkäpä siskoksista jaksettiin pitää huolta kun ne olivat vielä pieniä suloisia pentuja, mutta kasvettuaan isommiksi ei tilaa yhtäkkiä enää kodista löytynytkään. Toivottavasti sydämellisille tytöille löytyisi ikiomat loppuelämän kodit, missä huolenpitoa ja rakkautta riittäisi vuosiksi eteenpäin.

Siskokset tavattiin ensimmäisen kerran vuoden lopulla, jolloin ne olivat juuri tulleet tarhalle. Silloin niitä vielä kovasti jännitti, mutta viikkojen aikana niistä on kuoriutunut iloisia nuoria neitoja, jotka ryntäävät onnessaan ihmisten luokse tervehtimään. Myös luonteeltaan tytöt ovat kovin samanoloisia. Tahoe juoksee iloisena tervehtimään ihmisiä ja pyörii uteliaana vierellä. Kovin montaa sekuntia se ei malta olla paikoillaan, niin kiva olisi koirakavereiden kanssa juosta ja touhuta! Sylissä oleminen hiukan jännittää, mutta hyvin kiltisti Tahoe antaa tutkia itsensä hännästä hampaisiin. Tahoe vaikuttaakin lempeältä ja ystävälliseltä koiralta, joka tulee hyvin toimeen aitauskavereiden kanssa.

Tahoe ei ole mikään kovin iso koira ja korkeutta sillä lienee vähän alle 50 cm. Tahoe on saanut tarhaoloissa hyvin syödäkseen ja tyttö onkin pienen painonpudotuksen tarpeessa. Eiköhän sutjakka ulkomuoto palaudu päivittäisillä lenkeillä, joista Tahoe voi toistaiseksi vielä vain haaveilla. Vaikka Tahoella onkin ollut koti, voi olla ettei sillä silti ole mitään kotikoiran tapoja tallella - tai kukaan ei ole välttämättä sille koskaan niitä opettanutkaan. Uuden omistajan onkin tärkeää valmistautua opastamaan Tahoeta jännittävissä ja uusissa tilanteissa sekä antamaan aikaa ja olemaan kärsivällinen. Sydämellinen Tahoe muuttaisi jo mieluusti omaan kotiin!

Viipurin koirat - Tahoe 26.10.2017

Viipurin koirat - Tahoe 25.3.2017

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.