Tahoe

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm, 22 kg)
Syntymäaika: 7/2016
Tautitestattu: 11/2020

5.4.2021
Tahoe sai kodin Kouvolasta.

18.1.2021
Ihmisystävällinen Tahoe suikkaa suukon mielellään tilaisuuden tullen. Tahoesta saa ihanan kaverin!

Tahoe on tutustunut kotikoiran elämään reippaalla mielellä. Moni asia sujuukin Tahoella kuin vanhalla tekijällä. Hihnalenkkeily on sujuvaa ja sisäsiisteys hyvin hanskassa. Yleisesti hoitopaikassa asuminen on ollut leppoisaa, eikä Tahoella vaikuttaisi olevan pelkoja eri asioita kohtaan. Uusiin asioihin Tahoe suhtautuu kuuntelemalla ja katselemalla, ja aikansa tuumittuaan aiemmin kokemattomat asiat ovat yleensä olleet sille ok.

Tahoe asui neljä vuotta tarhalla puutteellisissa olosuhteissa. Suomeen päästyään Tahoe on käynyt eläinlääkärissä röntgenkuvissa sekä fysioterapeutin vastaanotolla. Lääkärissä kuvattiin rinta- ja lanneranka, lonkat sekä kyynärät. Seuraavat löydökset tehtiin: lonkkamaljat ovat aavistuksen matalat ja selässä yksittäinen spondyloosimuutos, eli rusto-luu-silloittuma T5-6 välissä, sekä mahdollisesti LTV1 muutos, eli painauma ristiluun harjanteessa. Muutoin luusto tutkituilta osin erittäin hyvä, ei niverikkomuutoksia. Eläinfysioterapeutin mukaan Tahoella on hyvä lihasmassa, mutta voimaa siinä ei ole vuosien liikkumattomuuden vuoksi. Tahoe onkin aloittanut liikunnan sopivan pituisten lenkkien muodossa sekä hoitopaikassa jumpataan muutamia helppoja liikkeitä. Tahoelle on kertynyt muutama ylimääräinen kilo, joita pudotetaan. Tulevan kodin tulee sitoutua Tahoen painon pudottamiseen sekä tarvittaessa kivun hoitoon.

Leppoisa Tahoe etsii kotia rauhallisesta kaupunginosasta, taajamasta tai maaseudulta. Hoitopaikan uroskoiraa kohtaan Tahoe on ollut napakka. Varmuuden vuoksi Tahoe etsii kotia perheestä, jossa ei olisi toista narttukoiraa. Tahoe on itsenäinen eikä tarvitse paljoa tukea toisesta koirasta. Rohkea Tahoe voisi olla myös talouden ainoa koira. Tahoe on hyvin ihmisrakas ja sosiaalinen. Tahoe soveltunee monenlaisiin perheisiin, myös iäkkäämmälle ihmiselle rauhallisesta Tahoesta olisi kaveriksi.

21.12.2020
Tahoe vietti tarhalla melkein neljä vuotta, kunnes tuli sen vuoro nousta Suomeen saapuvan kuljetuksen kyytiin. Tahoe odottaa sopivaa kotiehdokasta hoitopaikassaan kotikoiran elämään tutustuen.

22.11.2020
Kaikki kahdeksan Tahoelta testattua vektorivälitteistä tautia olivat negatiivisia. 

Tahoelta testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi sekä hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis).

28.2.2020
Upea Tahoe! Tahoe ottaa vieraat vastaan aitaukseensa rauhallisesti, mutta innokkaana.

Kun Tahoe saa viettää muutaman minuutin vieraiden kanssa, se rentoutuu ja on sitä mieltä, että nameja tulee liian hitaasti ja koettaa oman kuonon oikeudella tyhjentää vieraan taskut. Vielä tovi, niin se jo intoutuu pieneen leikkituokioonkin. Tahoe rakastaa ihmisiä ja se viihtyisi ihmisen lähellä vaikka kuinka kauan. Kotona sen olisi hyvä saada vyötärölinjaa hiukan solakammaksi, mutta upea se on nytkin. Kertakaikkisen kultainen koira, joka on aivan valmis omaan kotiinsa. 

29.4.2019
Tahoe kävi pienellä kävelyllä ja hihnahommat näyttävät olevan sille tuttuja. Tahoe iloitsi lenkistä ja suhtautui leikkisästi vastaan tulleisiin koiriin.

Tahoeta ei tuntunut jännittävän lainkaan, eikä se selvästikään ollut hihnassa ensimmäistä kertaa. Välillä oli mukava pysähtyä nauttimaan rapsutuksista ja nameista, ja välillä taas olisi tehnyt mieli telmiä muiden samaan aikaan ulkoilevien koirien kanssa.  

Viipurin koirat - Tahoe 20.4.2019

30.12.2018
Tahoe on ystävällinen, iloinen ja todella kiva tyttö! Se on odottanut omaa kotia silti jo aivan liian pitkään.

Sellaiset monen silmiin kovin tavanomaisen näköiset koira tahtovat jäädä tarhoille kasvamaan. Se kohtalo on ollyt myös Tahoella, sillä se on ollut Irinan tarhalla jo lähes kaksi vuotta, eikä siitä ole tullut yhtään hakemusta. Se on sääli, sillä Tahoe on todella mainio tyttö, joka ansaitsisi päästä omaan kotiin näyttämään, miten kiva ja hieno koira se onkaan.

Tahoe tulee aina iloisesti tervehtimään niin vieraat kuin tutummatkin ihmiset. Sen puolikas häntä heiluu vauhdikkaasti ja poskelle saattaa saada muutaman pienen nuolaisun. Tahoe jää mieluusti nauttimaan rapsutuksista ja herkut sille vasta hyvin maistuukin. Onkin Tahoen onnenpäivä, jos rapsutusten lisäksi tarjoillaan vielä muutama puruluu ja muu ihana herkku!

Tahoe tulee hienosti toimeen aitauksessa olevien muiden narttujen kanssa. Uskomme, että Tahoe sopeutuu hyvin niin toisen koiran kaveriksi kuin ainoaksikin koiraksi. Tärkeintä on, että uusi omistaja on valmis panostamaan Tahoen sopeuttamiseen ja etenemään sen tahdissa.

Viipurin koirat - Tahoe 28.12.2018

26.2.2017
Tahoe on ystävällinen ja kiltti tyttö täynnä positiivista energiaa ja iloa! Tahoe hylättiin vuoden lopulla siskonsa kanssa suoraan kodista Irinan tarhalle.

Siskokset Thalia ja Tahoe ovat kuin kaksi marjaa sillä erotuksella, että Tahoella ei ole täysimittaista häntää vaan puolikas sellainen. Joko tyttö on syntynyt sellaisena tai sitten hännästä on katkennut joskus pala jonkun onnettomuuden seurauksena. Tarhanpitäjä Irinan mukaan tytöt tuotiin tarhalle kodista, syytä hylkäämiselle emme tiedä. Ehkäpä siskoksista jaksettiin pitää huolta kun ne olivat vielä pieniä suloisia pentuja, mutta kasvettuaan isommiksi ei tilaa yhtäkkiä enää kodista löytynytkään. Toivottavasti sydämellisille tytöille löytyisi ikiomat loppuelämän kodit, missä huolenpitoa ja rakkautta riittäisi vuosiksi eteenpäin.

Siskokset tavattiin ensimmäisen kerran vuoden lopulla, jolloin ne olivat juuri tulleet tarhalle. Silloin niitä vielä kovasti jännitti, mutta viikkojen aikana niistä on kuoriutunut iloisia nuoria neitoja, jotka ryntäävät onnessaan ihmisten luokse tervehtimään. Myös luonteeltaan tytöt ovat kovin samanoloisia. Tahoe juoksee iloisena tervehtimään ihmisiä ja pyörii uteliaana vierellä. Kovin montaa sekuntia se ei malta olla paikoillaan, niin kiva olisi koirakavereiden kanssa juosta ja touhuta! Sylissä oleminen hiukan jännittää, mutta hyvin kiltisti Tahoe antaa tutkia itsensä hännästä hampaisiin. Tahoe vaikuttaakin lempeältä ja ystävälliseltä koiralta, joka tulee hyvin toimeen aitauskavereiden kanssa.

Tahoe ei ole mikään kovin iso koira ja korkeutta sillä lienee vähän alle 50 cm. Tahoe on saanut tarhaoloissa hyvin syödäkseen ja tyttö onkin pienen painonpudotuksen tarpeessa. Eiköhän sutjakka ulkomuoto palaudu päivittäisillä lenkeillä, joista Tahoe voi toistaiseksi vielä vain haaveilla. Vaikka Tahoella onkin ollut koti, voi olla ettei sillä silti ole mitään kotikoiran tapoja tallella - tai kukaan ei ole välttämättä sille koskaan niitä opettanutkaan. Uuden omistajan onkin tärkeää valmistautua opastamaan Tahoeta jännittävissä ja uusissa tilanteissa sekä antamaan aikaa ja olemaan kärsivällinen. Sydämellinen Tahoe muuttaisi jo mieluusti omaan kotiin!

Viipurin koirat - Tahoe 26.10.2017

Viipurin koirat - Tahoe 25.3.2017

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.