Aatu

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 22 kg)
Syntymäaika: 3/2021
Tautitestattu: 11/2021

9.12.2021
Aatu sai kodin Helsingistä.

2.12.2021
Aatu on nyt viikon verran tutustunut kotikoiran elämään hoitopaikassaan. Tämä poika osaa nauttia pehmeistä sängyistä, pitkistä metsälenkeistä ja ihmisseurasta, mutta monenlaista uutta ihmeteltävääkin vielä riittää.

Sisällä Aatu viihtyy eniten sängyssä tai sohvalla. Kun ihmiset ovat rauhallisesti sisätiloissa, Aatu uskaltautuu kainaloon rapsuteltavaksi. Nopeat liikkeet ja muut erikoiset tilanteet, esimerikiksi ulkovaatteet päällä kulkeminen sisällä, pelottavat vielä Aatua ja se saattaa haukahdella. Myös oviaukoista kulkeminen on vielä jännittävää. Aatu viihtyy kuitenkin enemmän ihmisseurassa ja se ei tykkää jäädä yksin ulos. Yöt Aatu nukkuu vieressä.

Yksinolot ovat sujuneet hyvin porukassa. Vahinkoja sisälle ei ole juurikaan tapahtunut, Aatu tekee tarpeet pihalle kunhan pääsee tarpeeksi usein ulos. Koiraporukassa Aatu on sopuisa, mutta ei aina ymmärrä kokoaan ja saattaa kävellä nukkuvan kaverin yli, jolloin on tullut pientä rähinää. Resurssiagressiivisuutta ei ole ilmennyt. Aatu syö nautiskellen ja hitaammin kuin muut, joten se tarvitsee oman paikan ruokailuun.

Ulkoilu on jo alkanut sujua paremmin. Aatu kulkee hihnassa reippaasti maata nuuskutellen eivätkä autot ja ihmiset pelota poikaa juurikaan. Pitkät metsälenkit ovat Aatun mieleen, ja pihalla Aatu tykkää peuhata koirakaverien kanssa.

Viipurin koirat - Aatu kotihoidossa 2.12.2021

26.11.2021
Aatu pääsi Suomeen ja odottaa hakemuksia hoitopaikassaan Pirkanmaan seudulla.

22.11.2021
Aatun rabiesvasta-ainetaso testattiin oman kodin toivossa ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta.

Aatu tutkittiin myös kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Siltä testattiin PCR-tutkimuksilla negatiivisiksi anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi ja hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis).

16.10.2021
Aatu on valloittava hymypoika, johon ei voi olla ihastumatta. Päivät tarhalla kylmenevät, mitä lähemmäs talvea mennään, ja Aatu olisikin nyt valmis vaihtamaan tarhan oman kodin lämpöön.

Kaikki yhden ja yksi kaikkien puolesta! Täältä tulee kolme pientä ja karvaista muskettisoturia – Antoshka, Aatu ja Aki. Näiltä veljeksiltä ei seikkailumieltä puutu ja ne olisivat kovin valmiita uusiin seikkailuihin Suomen maankamaralla! Tämä kippurahäntäinen sisaruskopla kerättiin talteen Losevon (ent. Järvenkylä) kylän sahalaitoksen pihasta huhtikuun alussa heidän ollessaan vasta pienen pieniä koiravauvoja. Muuta näiden sosiaalisten sisarusten historiasta emme sitten tiedäkään ja voimme vain arvailla, miksi ja miten ne sahalaitokselle päätyivät. Tällä hetkellä nämä sosiaaliset noin seitsenkuiset nuorukaiset elävät Elenan tarhalla, missä ne saavat päivittäisen ruoka-annoksensa ja leikkiseuraa toisistaan. Oman kodin lämmöstä, pitkistä kävelyistä, leluista ja luista ne voivat kuitenkin vain haaveilla. Tulisipa heidän haaveistaan pian totta, sillä tarha ei valitettavasti tarjoa tarpeeksi virikkeitä näille seikkailumielisille ja sosiaalisille pojille.

Aatu veljiensä tapaan kaipaa kovasti kotiin. Tarhalla olo ei sen mielestä ole hassumpaa – saahan siellä sentään ruokaa, leikkitovereita riittää ja toisinaan joku ihminen pysähtyy antamaan namin jos toisenkin. Arki on kuitenkin sen mielestä kovin tylsää – samat seinät päivästä toiseen kyllästyttävät sitä, ja se toivoisi elämäänsä lisää sisältöä. Tämä iloinen ja sosiaalinen poika nauttisikin varmasti tutkimusmatkoista lähimetsässä ja temmeltämisestä koirapuistossa.

Aatu on positiivinen nuori poika – arviolta vain noin 7 kuukauden ikäinen. Elenan mukaan Aatu on tarhalla ollessaan tullut hyvin toimeen muiden koirien kanssa. Aitauksen se jakaa veljiensä sekä yhden muun pennun kanssa ja yhteiselo on sujunut mukavasti. Koirakaveri uudessa kodissa auttaisikin varmasti sopeutumaan uuteen ja ihmeelliseen elämään kotikoirana. Kotikoirana olosta Aatu on nimittäin lyhyen elämänsä aikana saanut vain haaveilla, eikä se täten vielä taida kotikoiran taitoja. Uuden kodin tuleekin olla sen kanssa hyvin ymmärtäväinen ja kärsivällinen. Ajan kanssa se varmasti oppii tarvittavat taidot.

Aatu on kastroitu ja matkustaa Suomeen sekä tauti- että rabiesvasta-ainetestattuna.

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.

Viipurin koirat - Aatu 11.10.2021