Aki

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen
Syntymäaika: 3/2021
Sijainti: Elenan tarha, Svetogorsk

12.5.2022
Aki löysi kodin Venäjältä.

16.10.2021
Mistä löytyisi ihanalle Akille se ikioma koti?

Kaikki yhden ja yksi kaikkien puolesta! Täältä tulee kolme pientä ja karvaista muskettisoturia – Antoshka, Aatu ja Aki. Näiltä veljeksiltä ei seikkailumieltä puutu ja ne olisivat kovin valmiita uusiin seikkailuihin Suomen maankamaralla! Tämä kippurahäntäinen sisaruskopla kerättiin talteen Losevon (ent. Järvenkylä) kylän sahalaitoksen pihasta huhtikuun alussa heidän ollessaan vasta pienen pieniä koiravauvoja. Muuta näiden sosiaalisten sisarusten historiasta emme sitten tiedäkään ja voimme vain arvailla, miksi ja miten ne sahalaitokselle päätyivät. Tällä hetkellä nämä sosiaaliset noin seitsenkuiset nuorukaiset elävät Elenan tarhalla, missä ne saavat päivittäisen ruoka-annoksensa ja leikkiseuraa toisistaan. Oman kodin lämmöstä, pitkistä kävelyistä, leluista ja luista ne voivat kuitenkin vain haaveilla. Tulisipa heidän haaveistaan pian totta, sillä tarha ei valitettavasti tarjoa tarpeeksi virikkeitä näille seikkailumielisille ja sosiaalisille pojille.

Aki on veljeksistä vaatimattomin. Muiden veljien lailla se nauttii suuresti hellyydestä ja ihmisten seurasta, mutta vaatimattoman luonteensa vuoksi se jää helposti muiden varjoon. Tarhalla ihmisten kanssa vietetty aika jää harmillisen vähäiseksi, mistä syystä hieman sivuun jäävä Aki nauttisikin erityisen paljon oman ihmisen jakamattomasta huomiosta – se tekisi sille varmasti todella hyvää. Voi kuinka se odottaa sitä päivää, jona kaikkea huomiota ei tarvitsisi jakaa kymmenien muiden koirien kanssa! Toivomme suuresti, että se päivä vielä koittaa ja Aki pääsisi nauttimaan rapsutuksista koko sydämensä kyllyydestä.

Aki on arviolta noin 7 kuukauden ikäinen nuori poika. Elenan mukaan se on sosiaalinen ja iloinen kippurahäntäinen pentu, joka on tarhalla ollessaan tullut hyvin toimeen muiden koirien kanssa. Se jakaa aitauksen veljiensä sekä yhden muun pennun kanssa ja Elenan mukaan yhteiselo on poikien kesken sujunut kivasti. Aki toivoo suuresti, että joku huomaisi sen kiltit silmät ja hieman vaatimattoman luonteen ja haluaisi tarjota sille ikioman kodin – lämpöisen pedin, hellyyttä ja mahantäydeltä herkkuja.

Aki ei ole ikinä saanut kokea kotikoirana olemisen onnea ja iloa. Sen taidot ovatkin vielä puutteelliset, ja vaikka se onkin innokas oppimaan kotikoirana olon salat, tarvitsee se uudelta omistajalta paljon aikaa, kärsivällisyyttä ja rakkautta. Aki on kastroitu ja matkustaa Suomeen sekä tauti- että rabiesvasta-ainetestattuna.

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Koska emme itse pääse nyt tapaamaan pentuja tarhoilla, suhtaudumme jokaiseen pentuun tai nuoreen koiraan siten, että se tulee olemaan kotioloissa vähintään aluksi arka. Siksi luovutamme suoraan tarhoilta tulevat pennut ja nuoret koirat ainoastaan koteihin, jotka täyttävät seuraavat ehdot:

-koirakaveri odottamassa
-rauhallinen asuinympäristö
-aikuiskoti
-oma, aidattu piha (mieluiten omakotitalo)

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin. Jos kriteerit eivät täyty kohdallasi, tutustu Suomessa sijaiskodeissa oleviin koiriimme. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.

Viipurin koirat - Aki & Antoshka 11.10.2021