Yasha

Sukupuoli: uros
Koko:
Syntymäaika: 6/2016

12.10.2016
Suruviesti tarhalta: Yasha ei selvinnyt.

3.10.2016
Kopin kätköissä tuikkii suloinen silmäpari. Yasha sisaruksineen on juuri joutunut tarhalle. Pikkupoikaa vähän vielä ihmetyttää, mutta sylissä istutaan rauhallisesti.

Sisaruskolmikko Yasha, Yolanda ja Yona tuotiin syksyisten sateiden saattelemana Irinan tarhalle Kamennogorskin alueelta. Kuulemamme mukaan pennut saivat kuljetuksen tarhalle eläinlääkäreiden toimesta, mutta muuten niiden taustasta meillä ei ole tarkempaa tietoa.

Yasha siskoineen asustaa Irinan tarhan pentuaitauksessa. Kolmikosta ei ensin näy vilaustakaan, mutta kurkistus koppiin paljastaa pienet uudet tulokkaat. Yashan mielestä olisi paljon mukavampaa maata tiiviissä ja turvallisessa kasassa siskojen kanssa, mutta syliin miekkonen on nostettava kuvattavaksi eikä muu auta. Omaa kotia kun ei muuten pääse etsimään. Yasha on hiukan häkeltyneen oloinen. Riehakkaat ja isommat pennut tuuppivat ja painavat päälle, kova meteli ympärillä pelottaa. Tarhaelämä on juuri alkanut. Yasha antaa nätisti käsitellä itseään. Voihan olla, että muutamassa viikossa pahin alkujärkytys kaikkoaa ja Yasha tulee enemmän ulos kuorestaan.

Meillä ei ole tarkempaa tietoa Yashan taustasta tai sen vanhemmista. Rakenteeltaan Yasha on suht siro, joten mitään raskasrakenteista möhköä siitä ei kasva. Perusviipurilaiset mitat lienevät todennäköisemmät: 50-55 cm ja painoa parikymmentä kiloa tai vähän päälle. Ulkonäöstä päätellen Yashan perimästä saattaa löytyä ripaus saksanpaimenkoiraa.

Yashan tulevan kodin on syytä varautua siihen, ettei pojalla ole minkäänlaista käsitystä kotikoiran elämästä. Hihnaa se ei ole nähnytkään, sisäsiisteydestä se ei ole kuullutkaan ja yksinoleminen on ihan uusi juttu. Yasha ei kuitenkaan vaadi paljon tai toivo mahdottomuuksia: ymmärtäväinen koti, jossa sen annetaan rauhassa sopeutua omaan tahtiin. Paljon kehuja, kannustusta ja herkkuja. Lämmin peti ja kainalo, jossa on tilaa vielä kymmenenkin vuoden päästä.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.