Savanna

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (50 cm)
Syntymäaika: 2/2016

26.3.2017
Savanna ei valitettavasti selviytynyt. RIP Savanna.

3.10.2016
Sateessa, mustien koirien keskellä, seisoo uusi musta koira. Pysähdyttävä ja syvälle porautuva katse kutsuu äänettömällä viestillä luokseen.

Savanna, arviolta noin 8-10 kk ikäinen tyttö, tuotiin kylältä tarhalle. Syytä hylkäämiselle emme tiedä. Savannaa ei kuitenkaan niin vain mennä tervehtimään. Ennen ensimmäistäkään askelta tytön luokse vauhdikas hyökyaalto innokkaita nuoria koiria syöksyy päälle. Boing boing siellä, boing boing tuolla. Joku hyppii naaman edessä antamassa pusuja, joku tarraa ponihäntään kiinni ja joku repii housunlahkeita. Savanna ei moiseen sirkusmenoon osallistu vaan katselee touhua kauempaa.

Kun meno rauhoittuu, pääsee Savannaakin vähän rapsuttelemaan. Savanna on selvästi ollut vasta hetken tarhalla. Se on rauhallinen ja äänetön. Jännitystä ja ihmetystä on ilmassa. Rapsutukset ovat siitä ihania ja se painaa päänsä kiinni syliin. Silmät eivät meinaa pysyä auki ja Savanna tuntuukin hetkeksi unohtavan tarhan ja muut koirat. Ihminen ja läheisyys. Tässä ja nyt. 

Savannalla kävi tuuri ja se otettiin ulos kokeilemaan hihnakävelyä. Hihna ei selvästikään ollut tytölle mikään pelottava uusi asia, joten kyseessä tuskin oli Savannan ensimmäinen hihnalenkki. Päästessään pois tarhalta Savanna piristyi ja innostui silminnähden ja hyppelehti välillä riemuissaan ympärillä kuin mikäkin pitkäsäärinen metsäkauris. Kun päästiin ruohikolle asti, kellahti Savanna iloisesti selälleen kierimään ja örisemään nauttien täysillä jokaisesta sekunnista.

Savannan tausta on tuntematon. Ihmisiä tyttö kuitenkin rakastaa, joten ihmisten ympärillä se on varmasti saanut kasvaa. Emme kuitenkaan tiedä, onko Savannalla ollut varsinaista omaa kotia ja jos on niin minkälaista. Kotikoiran elämässä voi olla paljon uusia asioita mitkä vaativat harjoittelua. Savanna on vielä nuori koira eikä varmasti tyydy pelkästään sohvalla makoiluun vaan tarvitsee reippaita lenkkejä säässä kuin säässä. Niiden jälkeen onkin sitten mukava kellahtaa omistajan kainaloon. Lyhytturkkisena koirana syksyn koleat säät tuntuvat varmasti jo nyt Savannan nahoissa talvesta puhumattakaan. Toivottavasti Savanna onnistuu erottumaan joukosta ja hurmaamaan itselleen ikioman ihmisen pian!

Viipurin koirat - Savanna 2.10.2016

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.