Nevia

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 60 cm)
Syntymäaika: 2013

25.5.2017
Nevia sai kodin yhdistyksen ulkopuolelta.

6.4.2017
Upea Nevia on yhä kotia vailla. Ystävällinen ja ihmisrakas tyttö selvisi läpi rankan talven ja nyt olisi korkea aika löytää ikioma ihminen!

Syksyllä tarhalle joutunut riutuneen näköinen emokoira on muuttunut upeaksi ja näyttäväksi kaunottareksi. Nevia on saanut lihaa luidensa päälle ja talven jälkeen turkki on muhkeassa kunnossa.

Nevia on edelleen hyvin ihmisrakas tyttö ja se pääsi kokeilemaan hihnakävelyä tarhan ulkopuolelle. Syrjäisellä metsänreunatontilla ei mitään kovaa trafiikkia ole, mutta muutamat ohi ajavat autot, ympäristössä parveilevat ihmiset ja koirat eivät saaneet aikaan kummoisiakaan reaktioita. Muutamasta muusta ulkoilevasta koirasta Nevia oli kiinnostunut, mutta lähinnä leikkimielessä. Monen tarhalla vietetyn kuukauden jälkeen tyttö sai ensimmäistä kertaa tassujensa alle muutakin kuin mutaa ja betonia. Omaa rauhaa ja tilaa. Hiljaisuutta. Nevia olikin onnensa kukkuloilla ja iloisena piehtaroi märällä pellolla upottaen kuononsa välillä vesilammikoihin. Nevia on upea tyttö, mistä löytyisi oma koti?

Viipurin koirat - Nevia 2.4.2017

23.10.2016
Nevia-kaunotar hylättiin Irinan tarhalle pentujensa kanssa. Nevia on hyvin ystävällinen ja sympaattinen tyttö, joka etsii omistajaa tositarkoituksella.

Nevia ja sen monta pientä pentua hylättiin Irinan tarhalle syksyllä. Nämä pennut eivät lieneet Nevia ensimmäiset, sillä sen nisät roikkuvat siihen malliin, että aiemminkin se on tainnut jälkikasvua hoitaa. Nyt pennutuspuuhat on onneksi vain menneisyyttä ja Nevia saa mahdollisuuden löytää oman, huolehtivaisen kodin.

Nevia suhtautuu hyvin avoimesti ja ystävällinen kaikkiin uusiin ihmisiin. Selvästi sillä on joskus ollut koti ja omistaja, vaikka siitä huolehtiminen on tainnut jäädä vähän heikolle. Nevia kuitenkin nauttii ihmisten huomiosta todella kovasti, eikä se tunnu saavan millään tarpeekseen silityksistä ja rapsutuksista. Nevia painaa päänsä pehmeästi kainaloon ja se tuntuu toivovan kovasti, että joku meistä ottaisi sen saman tien mukaansa.

Nevia on tarhalla kohtuullisen rauhallinen tyttö, mutta varmasti sillä riittää kotioloissa hyvinkin virtaa reippaaisiin ja pitkiin lenkkeihin. Eikä se varmasti laittaisi pahakseen kaikkea muutakin aktivointia, koulutuspuuhia ja muuta virikkeellistämistä. Neviassa lienee hitunen saksanpaimenkoiraa, joten senkin puolesta kaikenlainen yhteinen puuhailu omistajan kanssa olisi varmasti sen mieleen.

Nevia on ainakin tällä hetkellä varsin sosiaalinen myös muiden koirien kanssa. Mukava poikakoira kaverina olisi varmasti eniten sen mieleen, mutta Nevia pärjää varmasti hyvin myös ainoana koirana. Tärkeintä on löytää vankasti sitoutuva omistaja, joka osaa ja haluaa opastaa Nevian uuden elämän alkuun ja kulkea sitä polkua tytön kanssa niin kauan, kuin sillä on vuosia edessä. Nevia on nyt arviolta 3-4 vuotias tyttö, joten yhteistä taivalta on toivottavasti pitkään edessä.

Viipurin koirat - Nevia 22.10.2016

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.