Martti

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 55 cm)
Syntymäaika: 2012-2013

29.12.2018
Martti sai kodin yhdistyksen ulkopuolelta.

21.8.2018
Martti-miekkonen on jo vähän arvokkaamman iän saavuttanut harmaakuonoinen tsentlemanni Irinan tarhalta.

Martti päätyi tarhalle viime vuoden lopulla. Poika oli hylätty bussipysäkille, jonka liepeillä se oli asustellut viikon verran ennen kuin joku ystävällinen ihminen toimitti sen Irinan tarhalle. Tarhalle joutuminen oli Martille kova järkytys ja poika olisi kovasti aina halunnut lähteä ihmisten matkaan häkistään. Martti on kuitenkin kuukausien saatossa sopeutunut tarhan arkeen vaikka ei tarhakoiran elo mitään juhlaa olekaan.

Saapumisestaan lähtien Martti on suhtautunut ihmisiin aina hyvin ystävällisesti. Tarhavieraat ovatkin kovasti Martin mieleen ja poika tulee iloisena hakemaan rapsutuksia. Martti on päässyt kokeilemaan myös hihnakävelyä ja se sujuu tältä veikolta vallan mainiosti! Toki kuukausien joutilaana olo ilman minkäänlaista lenkitystä tekee koiran kuin koiran turhautuneeksi ja patoutunutta energiaa piisaa. Martti mennä jolkottaakin alkuun kovalla tohinalla kuono kohti maata ja häntä yläilmoissa iloisesti liehuen. Mitä ihanaa vaihtelua ruohikon tuoksut ja rauhallinen oma aika ihmisten kanssa ovatkaan!

Martin menneisyydestä ei ole tietoa, mutta kovin yllättävää tuskin olisi mikäli herra olisi joskus saanut elellä kotikoirana. Kun pienen kävelyhetken päätteeksi kaivetaan taskusta namipussi esille, yllättää Martti kaikki ja painaa takaliston maahan ottaen tiiviin katsekontaktin taluttajaan. Martti näyttää ymmärtävän hyvin venäjänkielistä "istu"-pyyntöä ja tarjoaa myös auliisti molempia tassujaan vastapalkaksi herkusta. Taitava Martti! 

Martti jakaa saman aitauksen usean muun aikuisen koiran kanssa. Muiden koirien seurasta Martti ei ole erityisen kiinnostunut, mutta on kuitenkin sopeutunut pärjäämään sekalaisessa laumassa. Martti saattaisi olla onnellisimmillaan päästessään kodin ainoaksi koiraksi. Martti on arvioitu noin 5-6-vuotiaaksi, mutta todellinen ikä jää hämärän peittoon. Hammaskalustoon on vuosien varrella kertynyt jonkin verran hammaskiveä, ja omaan kotiin päästyään Martin olisikin hyvä käydä hammaslääkärin vastaanotolla.

Vaikka Martilla saattaa olla kotikoiran taustaa, on tulevan kodin ymmärrettävä ettei Martti välttämättä mikään valmis paketti ole. Moni asia voi vaatia vielä hienosäätöä ja harjoittelua, mutta kunhan Martin tulevalta kodilta löytyy hyvää asennetta, aikaa ja halua panostaa pojan sopeutumiseen ovat asiat hyvällä mallilla. Ihana Martti jää malttamattomana odottamaan hakemuksia itsestään!

Viipurin koirat - Martti 16.8.2018

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.