Pilvi

Sukupuoli: narttu
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm)
Syntymäaika: 2006

3.1.2013
Pilville löytyi koti yhdistyksen ulkopuolelta.

19.12.2012
Pilvi on nimensä mukainen pehmeä, pyöreä ja hyvin rauhallinen koirarouva, joka kaipaa tällä hetkellä silityksiä ja seuraa enemmän kuin mitään muuta.

Pilvi oli töpsötellyt yksinään kadulla ja lähtenyt seuraamaan kotiinsa matkalla olleita lapsia. Kun lapset olivat menneet sisälle, oli Pilvi jäänyt pää painuksissa seisomaan oven taakse. Lasten vanhemmat olivat saaneet Irinan puhelinnumeron ja pyytäneet Irinaa noutamaan selvästi jonkun kotikoirana olleen Pilvi-tytön tarhalle.

On jokseenkin selvää, että Pilvi on vielä joskus lähiaikoina ollut jonkun huolenpidon kohteena: näin tukevaan kuntoon ei yksinään kaduilla tallusteleva koira voi päästä. Ihmisiä Pilvi rakastaa kovasti, joten senkin puolesta olisi helppo uskoa, että joskus Pilvi on asunut kodissa. Miksi se sieltä on sitten laitettu kadulle, se jää varmasti arvoitukseksi.

Pilvi vaikuttaa hyvin kultaiselta tytöltä. Sen kanssa samassa häkissä on kaksi urosta, joista varsinkin toinen hakee ihmisten huomiota varsin rajusti. Silloin Pilvi väistää kiltisti kauemmas eikä ala taistella huomiosta, vaikka samaan aikaan tytön ilmeestä näkee, että se ei mitään muuta haluaisikaan kuin päästä takaisin rapsuteltavaksi.

Pilvi ei ole kovinkaan iso koira, korkeutta sillä on noin 50 cm. Painoa tytöllä on tällä hetkellä sen sijaan aivan liikaa: uudella omistajalla tuleekin olemaan edessä tytön laihdutusurakka, ja todennäköisesti painoa pitää jaksaa tarkkailla myös jatkossa. Kunhan tytön elopainoa on saatu kevenettyä ja kuntoa kohotettua, kuoriutuu Pilvistä varmasti vielä oivallinen lenkkikaveri.

Arvioimme Pilvin nyt noin kuusivuotiaaksi, mutta tyttö saattaa olla nuorempikin: ylipaino antaa vaikutelman ehkä vanhemmasta koirasta kuin se todellisuudessa onkaan. Hampaat tytöllä ovat kauniin valkoiset, eikä kuonossakaan ole vielä harmaata, joten mistään ikälopusta koirasta ei ole kyse. Rokotusten puolesta Pilvi voisi muuttaa uuteen kotiin koska tahansa.

Huomiothan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi.