Möhkö

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: suuri-jätti
Syntymäaika: 2012

9.1.2018
Möhkö sai kodin yhdistyksen ulkopuolelta.

21.9.2017
Kun astun häkkiin, mäjähtävät isot tassut olkapäille niin että polveni notkahtavat. Vastassa on kymmeniä kiloja rakkautta ison mustan koirapojan muodossa.

Suuresta koostaan huolimatta Möhkö on mielestään aivan sopiva sylikoiraksi ja hellyydenpuuskassaan se tönäisee minut helposti kumoon. Möhkö on entinen vahtikoira läheltä Irinan tarhaa. Kun vahtia ei tontilla enää tarvittu, sai Möhkö lähtöpassit ja päätyi Irinalle. Ikää Möhköllä on noin viisi vuotta ja se on luultavasti elänyt koko elämänsä ulkona pitämässä kutsumattomat vieraat loitolla tontiltaan.

Tarhalla Möhkö on suhtautunut vieraisiinkin ihmisiin hyvin ystävällisesti, oikeastaan suorastaan rakastavasti. Möhkön taustan ja rotuperimän huomioon ottaen on kuitenkin hyvin mahdollista, että saatuaan oman perheen ja kodin, Möhkö alkaa suojella niitä kaikelta uhaksi kokemaltaan. Möhkölle etsitään kotia ainoastaan omakotitalosta rauhalliselta alueelta. Möhkön tulevalla omistajalla tulisi myös olla kokemusta laumanvartijakoirista tai ainakin luja tahto oppia elämään laumanvartijan kanssa. Möhköä ei luovuteta ensimmäiseksi koiraksi eikä myöskään pelkästään ketjun jatkeeksi pihaa vahtimaan.

Möhkö jakaa tarhalla häkkinsä ujon tyttökoiran kanssa ja kaksikon yhteiselo sujuu selvästi Möhkön ehdoilla. Toisen uroskoiran kaveriksi Möhköstä ei ole, eikä välttämättä myöskään kovin vahvatahtoisen tyttökaverin. Möhkö viihtyisi varmasti aivan hyvin ainoana koirana. Tarhan pieni häkki selvästi ahdistaa Möhköä ja se yrittääkin kovalla voimalla pyrkiä häkistään ulos aina kun vain mahdollista. Satunnaiset kävelylenkit ovat Möhkölle suuri ilonaihe.

Möhkö tarvitsee itselleen varman ja rauhallisen omistajan, joka ei pienistä hätkähdä. Möhkön kanssa ei tule pärjäämään pakolla ja käskyillä vaan keskinäisellä kunnioituksella ja rauhallisella, mutta varmalla otteella. Hyvä huumorintaju ei myöskään ole pahitteeksi. Möhkö tarvitsee arvoisensa ihmisen, joka osaa käsitellä isoa poikaa niin, että siitä tulee perheensä ylpeys eikä kulmakunnan kauhu. Möhkö lupaa rakastaa arvoistaan ihmistä koko ison pojan sydämellään, lujasti ja uskollisesti.

Viipurin koirat - Möhkö 24.9.2017

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tai kotihoidossa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.