Davor

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 55-60 cm, 29 kg)
Syntymäaika: 11/2017

16.1.2019
Ketunpoika Davorilla todettiin molemmissa lonkissa vaikea lonkkadysplasia ja se saateltiin pilvenreunalle. Davorille hyvää matkaa <3.

11.11.2018
Komea ja kettumainen Davor on opetellut kolme viikkoa kotikoiran elämää Espoossa.

Hieman aran alun jälkeen Davorista on paljastunut hellyyttävä ja rauhallinen koira, joka hakee mielellään ihmiseltä huomiota ja rapsutuksia. Davor oppi sisäsiistiksi hyvin nopeasti ja kulkee hihnassa hienosti ja nätisti. Davor on kuitenkin vielä hieman arka. Kovat ja yllättävät äänet sekä vastaantulevat haukkuvat koirat aiheuttavat jännitystä ja ojan pohjalta turvapaikan hakemista. Rauhalliset koirat sekä ihmiset Davor kykenee ohittamaan reippaasti.

Sisätiloissa Davor on hiljainen asuinkumppani, joka viettää aikaansa mielellään ihmisen seurassa rapsutuksia hakien, torkkuen omalla paikallaan tai luuta närhien. Davorista on paljastunut myös pieniä vahtikoiran eleitä, sillä ääniä kuultaessa kuuluu Davorin kurkusta pientä murinaa. Muita ääniä Davorista ei kolmen viikon aikana ole kuulunut. Davor haluaisi kovasti löytää oman kodin. Tämä koti saa Davorista hellyyttävän ja uskollisen perheenjäsenen. Davor etsii koirakokenutta perhettä, jossa odottaa kärsivällinen omistaja. Ihmistä, joka ymmärtää aran koiran tarpeita. Mahtavaa olisi, jos kotoa löytyisi rauhallinen koirakaveri toimimaan kotikoiran elämän tuutorina. Arkuutensa vuoksi Davorista ei ole lapsiperheeseen.

Viipurin koirat - Davor kävelyllä 11/2018

Viipurin koirat - Davor kotihoidossa 11/2018

18.10.2018
Davor pääsi pois tarhalta ja odottaa adoptiohakemuksia sijaiskodissa Espoossa.

Davorin yhteyshenkilönä toimii Tessa.

21.9.2018
Davor osallistui Viipurin Koirien rabiesvasta-ainetasokartoitukseen ja sen vasta-ainearvot ylittivät tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa sitä tartunnalta.

Davorille tehtiin myös pikatesti sydänmadon (Dirofilaria immitis) sekä punkkivälitteisten tautien varalta (ehrlichia, anaplasma ja borrelia). Tulos oli kaikkien osalta negatiivinen.

17.8.2018
Ihanasta pienestä ketunpojasta on kasvanut komea ja ystävällinen, joskin alkuun hieman varovainen nuorukainen.

Davorilla on takanaan puoli vuotta tarhaeloa. Poika on tässä välissä vaihtanut aitausta ja aitauskavereita pariinkin otteeseen. Tällä hetkellä Davor asuu pienessä aitauksessa, jossa sillä on kavereinaan 4-5 muuta koiraa. Davorin kaikki aitauskaverit taitavat olla narttuja, ja niiden kanssa poika tulee ainakin sopuisasti toimeen.

Davor hyppii innoissaan aitauksen verkkoseinää vasten kun huomaa lähestyvät ihmisvieraat. Häntä huiskii kovasti ja Davorin tekisi hirveästi mieli tulla tervehtimään. Kuukausien saatossa aiemmin niin reippaaseen Davoriin on kuitenkin tullut pientä varovaisuutta, mikä ei valitettavasti ole lainkaan tavatonta tarhaoloissa, missä ihmisten kanssa seurustelu on kovin rajallista. Kun aitauksessa viettää tovin ja meno rauhoittuu, voittaa uteliaisuus ja Davor tulee hakemaan rapsutuksia. Davor selvästi nauttii silityksistä ja innostuupa pikku-repolainen leikkisästi ottamaan vieraan kädenkin suuhunsa ja kevyesti hammastelemaan ja maistelemaan sitä. 

Davor haluaisi kovasti päästä tarhalta omaan kotiin. Maiseman vaihto tarhalta turvalliseen ja rakastavaan kotiympäristöön auttaisi varmasti Davoria rohkaistumisessa. Reipas koirakaveri odottamassa kuuluu ainakin vielä Davorin toivelistalle, sillä kotikoiran elämään tottuneesta kaverista on hyvä ottaa tukea, turvaa ja mallia. Kovin vilkas ympäristö voisi olla Davorille liian jännittävä, joten toistaiseksi poika haaveilee vähän rauhallisemmasta asuinalueesta. Davor vaikuttaa hyvin lempeältä, kiltiltä ja sosiaaliselta pojalta muiden koirien suhteen, joten kaverina voisi mennä niin uros kuin narttukin.

Kiltistä ja ihanasta Davorista saa varmasti joku onnekas mahtavan kaverin itselleen, kunhan ujolle pojalle löytyy ymmärrystä ja aikaa sekä motivaatiota alun sopeuttamisjaksolle.

Viipurin koirat - Davor 30.8.2018

17.3.2018
Kaunis Davor on ihana ja ihmisrakas poika. Davor on kovin ilahtunut saadessaan vieraita ja tulee oitis tervehtimään ja tekemään tuttavuutta.

Veljekset Davor ja Dimas päätyivät Irinan tarhalle alkuvuodesta. Mistä, sitä ei tarina kerro. Pojat ovat kovin samannäköisiä, ja molemmilla onkin kauniit kasvot ja lempeät silmät. Davor on kuitenkin reipas toisin kuin veljensä Dima, joka vielä ujostelee vieraita. Davor on muutaman muun reippaan pennun kanssa ensimmäisenä tulijoita vastassa. Häntä heiluu ja korvat ovat painautuneena niskaan kun poika viipotta ihmisten luokse. Pusuja, pusuja, pusuja! Davor on aivan onnessaan, kun saa hetken aikaa nauttia ihmisten huomiosta, läheisyydestä ja rapsutuksista. Ihmisrakas Davor unelmoi kovasti, että sille löytyisi pian oma, rakastava koti. Tarhalla ei ole tulevaisuutta ja vielä nuoren, iloisen ja luottavaisen Davorin tulevaisuus näyttää valoisalta.

Davorin menneisyydestä ei ole tietoa ja uuden omistajan onkin varauduttava siihen, että kotiutuminen vie oman aikansa. Pieni pentu ei välttämättä ole nähnyt maailmaa vielä kovinkaan paljon ja monet asiat ja tilanteet voivat aluksi pelottaa ja jännittää. Davor kaipaakin rinnalleen omistajaa, joka jaksaa ja haluaa rauhallisesti ja kärsivällisesti opastaa Davoria uuden elämän ihmeellisyyksissä.

Viipurin koirat - Davor 13.3.2018

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.