Axel

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen
Syntymäaika: 3/2021
Sijainti: Elenan tarha, Svetogorsk

12.5.2022
Axel löysi kodin Venäjältä.

11.10.2021
Suloiselle Axelille lisättiin video:

Viipurin koirat - Axel 10.10.2021

10.10.2021
Tämä suloinen kippurahäntä on nimeltään Axel! Axel löytyi haahuilemasta yksinään pienenä myttynä ollessaan vain noin kolmen kuukauden ikäinen.

Elenan ystävä löysi sen Lesogorskista (ent. Jääski, kylä Svetogorskin vieressä) ja otti pojan talteen. Tämän onnenpotkun jälkeen Axelin matka jatkui Elenan tarhalle, missä se nyt odottaa oman kodin kutsua. Vaikka Axel niin monen muun tavoin syntyi jonnekin ei-tahdottuna ja jätettiin yksin oman onnensa nojaan kadulle taistelemaan vasta alkaneesta elämästään, ei se ole menettänyt elämäniloaan eikä uskoaan ihmisiin. Pentumaisella iloisuudellaan se olisikin valmis ilahduttamaan ihmisiä myös Suomen maankamaralla.

Alex on vielä kovin nuori koirapoika, vasta noin 7 kuukauden ikäinen. Axel on Elenan mukaan reipas pentu, joka nauttii täysin rinnoin ihmisten seurasta. Hyvin pentumaiseen tapaan Axel on myös kovin leikkisä ja aina menossa mukana. Se on onnekkaana poikana päässyt tarhalla ollessaan harjoittelemaan myös hihnassa kulkemista. Tylsältä ja ankealta tarhalta pois pääseminen on kuitenkin Axelin mielestä niin mukavaa, että toisinaan hihnassa kuljetaan vähän hieman liiankin vauhdikkaasti. Ihmekös tuo, kun aitauksen ulkopuolelta paljastuu ihmeellinen uusi maailma täynnä uusia hajuja ja asioita. Valjaat ja hihna ovat Axelille kuitenkin tuttu juttu ja se mielellään matkustaisi omaan kotiin harjoittelemaan niin hihnakävelyä kuin muitakin kotikoiran taitoja.

Axel vaikuttaa kovin uteliaalta pojalta eikä aitauksen päivästä toiseen samanlaisena toistuva arki tarjoa sille tarpeeksi virikkeitä. Se toivookin pääsevänsä pian kotiin, jossa sen aktivointiin jaksetaan panostaa. Se nauttisi varmasti namien etsimisestä, pitkistä metsälenkeistä ja ehkäpä jopa jostakin koiramaisesta harrastuksesta. Sillä ei ole kokemusta kotikoirana olosta, joten tulevalta omistajalta se tulee kaipaamaan paljon lempeyttä ja kärsivällisyyttä. Vastalahjaksi se tarjoaa varmasti naurua pentumaisella tohelluksellaan ja ehkäpä myös koiramaisia pusuja.

Axel on kastroitu ja matkustaa Suomeen sekä tauti- että rabiesvasta-ainetestattuna.

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Koska emme itse pääse nyt tapaamaan pentuja tarhoilla, suhtaudumme jokaiseen pentuun tai nuoreen koiraan siten, että se tulee olemaan kotioloissa vähintään aluksi arka. Siksi luovutamme suoraan tarhoilta tulevat pennut ja nuoret koirat ainoastaan koteihin, jotka täyttävät seuraavat ehdot:

-koirakaveri odottamassa
-rauhallinen asuinympäristö
-aikuiskoti
-oma, aidattu piha (mieluiten omakotitalo)

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin. Jos kriteerit eivät täyty kohdallasi, tutustu Suomessa sijaiskodeissa oleviin koiriimme. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.