Castro

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: suuri (65 cm)
Syntymäaika: 06/2008

19.7.2013
Castro sai kodin Saksasta.

3.4.2013
Suosikkipoika Castro ihastuttaa tarhavieraita. Kun toiset hyppivät ja haukkuvat ympärillä, tulee Castro kauniisti tervehtimään, painautuu kainaloon ja lipaisee tulijaa poskesta.

Castro asuu Irinan aitauksista kaikkein perimmäisessä ja vaikeapääsyisimmässä, joten sinne harvemmin eksyy vieraita. Castro suhtautuu kuitenkin ystävällisesti niin nais- kuin miespuolisiinkin tulijoihin, eikä koppeja pystyttäneen talkooväenkään läsnäolo aitauksessa harmittanut sitä ollenkaan. 

Viipurin koirat - Castro 6.4.2013

9.6.2012
Castro ottaa tarhavieraat aina vastaan herrasmiesmäisesti: hillityn ystävällisesti se tulee tervehtimään ja nuolaisee kauniisti poskea.

Välillä se hyppää kopin katolle tähystämään ja pian painautuu taas kainaloon rapsuteltavaksi. Castro kuuluukin niihin suosikkikoiriin, joita mielellään käy tervehtimässä jokaisella tarhamatkalla.

5.6.2011
Castro on mitä kultaisin poika, joka on valmis pitämään kodistaan loitolla niin varkaat, kaupustelijat kuin postinjakajankin. Vahtitaipumuksen takia emme luovuta Castroa kerrostaloon. Myöskään rivitalo ei ole paras mahdollinen vaihtoehto, mutta syrjäisestä rivitalokodista olemme valmiit keskustelemaan. Castron unelmakoti olisi omakotitalo rauhallisella alueella. Ensimmäiseksi koiraksi Castro ei ole sopiva vaihtoehto ja pojan haluavilla tulee myös olla kokemusta isoista ja mielellään myös vahtivista koirista.

Näin Castron ensimmäistä kertaa nyt kesäkuun alussa 2011 ja niin jäi taas palanen sydäntäni rajan taakse.

Castro on lempeä ja ystävällinen 3-vuotias nuorimies, joka rauhallisen kiinnostuneena tarkkailee minua aitauksen verkon läpi. Kun menen aitaukseen, joudun heti perusteellisen tarkastuksen kohteeksi. Arempien koirien kipittäessä kauemmas, Castro haistelee todella tarkkaan niin housuni kuin käteni ja hiuksenikin. Ja sitten ollaankin jo kuin vanhoja tuttuja.

Istuudun alas maahan ja Castro painautuu vasten nauttimaan rapsutuksista ja tuuhea puuhkahäntä huiskaa sinne tänne. Aremmatkin koirat uskaltautuvat vähän haistelemaan selkääni ja niiden Castro antaa tulla luokse. Herkuista Castro on hieman tarkka ja mieluiten söisi ne kaikki itse.

Kuin salamaniskusta Castron katse muuttuu äkkiä valppaaksi ja poika ponkaiseen koirankopin katolle ja sitten kuulukin jo komea haukku. Tarhan ohi kävelee muutama vieras ihminen ja Castro seuraa ihmisten kulkua silmä tarkkana ja kumeasti haukahdellen. Kun ihmiset katovat näköpiiristä, hypähtää Castro alas korkeuksista ja äkkiä minulla onkin taas sylissä päätään kainaloon puskeva halinalle. Muuten en kuullut Castron haukkuvan lainkaan eli turhaan ei poika kuuluvaa ääntään availe. Minulle Castro oli koko ajan hyvin ystävällinen vaikka olin pojalle täysin vieras ihminen, mutta tämäkin asia saattaa muuttua kun Castro saa oman kodin ja omat ihmiset. Castro vaikuttaa hyvin tasapainoiselta ja melko rauhalliselta pojalta, jolle omat ihmiset ja koti tulevat varmasti olemaan hyvin tärkeitä.

Katso video Castrosta: 

Viipurin koirat - Castro

Huomiothan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi.