Vik

Sukupuoli: uros
Koko: keskikokoinen
Syntymäaika: 11/2020
Sijainti: Snezhannan tarha, Viipuri

5.6.2022
Vik sai kodin Venäjältä.

1.12.2021
Vik kuuluu niihin kertaalleen hylättyihin koiriin, jotka joutuvat etsimään tarhan kautta sitä oikeaa loppuelämän kotia. Jos tämä punakuono osaisi kirjoittaa, se raapustaisi varmaan lahjatoiveen matkaan Korvatunturille: oma koti, toivoo Vik.

Vik on Snezhannan tarhan tuoreimpia tulokkaita. Tämä vuoden ikäinen poika päätyi tarhalle omistajiensa hylkäämänä lokakuun puolivälin jälkeen. Vikillä on siis ollut koti, mutta ei järin hyvä sellainen. Vik on laihassa kunnossa ja pelkää äkkinäisiä liikkeitä. Snezhanna epäileekin, että ”koulutusmenetelmänä” on käytetty lyömistä. Omistajilla on myös ollut omalaatuinen huumorintaju, sillä koiran nimeksi kerrottiin Herra Putin. Uudella nimellä varustettuna pojan on mukavampi jatkaa uuden, kunnollisen kodin etsintää.

Snezhanna kertoo Vikin olevan ystävällinen ja hellyydenkipeä koira, joka kävelee hyvin hihnassa. Rikotun luottamuksen korjaantuminen ihmisiä kohtaan ottaa aikansa, mutta sitä Vik kuitenkin todella toivoo: että maailmasta löytyisi turvallinen ihminen, joka olisi pojan luottamuksen arvoinen ja haluaisi ryhtyä sen omaksi ihmiseksi. Snezhannan tytär Victoria löysi Vikin kanssa pian yhteisen sävelen, joten lempeällä kohtelulla ja aikaa antamalla tämän mukavan pojan uskollinen ystävyys on varmasti voitettavissa.

Vaikka Vik on asunut kodissa ja nähnyt muutakin maailmaa kuin meluisan koiratarhan, voi tuskin odottaa sen olevan vielä täysinoppinut kaikissa kotikoiran taidoissa. Sisäsiisteys, yksin oleminen ja muut tärkeät taidot saattavat siis vaatia harjoittelua.

Vik on rokotettu kattavasti ja se kastroidaan, tautitestataan sekä rabiesvasta-ainetestataan ennen Suomeen tuloa. 

Emme ole itse tavanneet Vikiä emmekä pääse nyt vierailemaan tarhoilla. Varmuuden vuoksi luovutamme tällaisia koiria adoptioon suoraan tarhalta vain tietyin ehdoin. Luovutamme Vikin ainoastaan kotiin, jossa on aiempaa koirakokemusta ja joka täyttää seuraavat ehdot:

-rauhallinen asuinympäristö
-aikuiskoti
-oma, aidattu piha (mieluiten omakotitalo)

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin. Jos kriteerit eivät täyty kohdallasi, tutustu Suomessa sijaiskodeissa oleviin koiriimme. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.